Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Již několik let je vztah dvou sourozenců, Kiriny a Kjósukeho, na bodu mrazu. Kirina svého bratra naprosto ignoruje. Jenomže jednoho dne Kjósuke nalezne v předsíni DVD s moe tématikou. A tak samozřejmě přemýšlí, čí by to DVD mohlo být. Otce? Matky? Sestry? Ne, ani k jednomu z nich to nesedí… ale jednoho z nich to být musí..! Nakonec ke svému velkému překvapení zjistí, že DVD patří Kirině a že Kirina je tajný fanoušek anime s tématikou „sourozenecká láska“ a dospělých her založených na tomto konceptu. Ale nenechte se mýlit – se svým bratrem tento vztah nechce mít ani omylem. (Zíza)

(více)

Recenze (16)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

8 dílů jsem sledoval, kterak hlupák Kjósuke ohýbá svůj hřbet a koná jeden zoufalý čin za druhým, aby opět a znovu vytáhl z krize svou milovanou sestřičku, která si beztak nezaslouží nic jiného, než aby jí někdo tu její sbírku eroge a anime podpálil. Možná to tak na první pohled nevypadá, ale přeci jen děj trpí schematičností, která vždy spočívá v "Kjósuke pomáhá Kirině". Krom toho se až příliš objevuje motiv postupného sžívání se okolí s Kirininým hobby, které jde o počátečního "nenenenene" k toleranci. Krom toho jsou ústřední postavy poměrně nezajímavé, definované hlavně pouze nepříliš se vyvíjejícím se vztahem k sobě, v případě Kirino pak ještě jejím koníčkem. Humor, kterým se navíc dosi šetří, nechává člověka spíše chladným. Kdo zná anime trochu více, jistě bude schopen vyjmenovat několik titulů, které otaku komunitu představují zábavněji, chytřeji a informovaneji, za všechny třebas Otaku no video nebo Genshiken. V žánru "slice of life" pak existuje kvalitnějších dílek ještě více. Slabé ***. Poznámka na závěr: jestli je takováto yennova sestra, vůbec mu to nezávidím. Jak to může sakra vydržet? ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Jako animace je dobrá, ale je pravda, že nesnáším tenhle typ ubohého hrdiny. Ta sestra mi taky přišla hrozná a to eroge. Lidi, co tohle hrajou nemůžou vypadat jako ona. Nemyslím tím krásu, ale psychické zdraví. Ve hře, kde praštíte svou sestru a ona se vám omluví, přičemž každé čeká jen na ten incest. Člověk, který těch her nahrál tolik jako ona, by se podle mého názoru choval o dost jinak. Možná své hodnocení ještě změním, snad. ()

Reklama

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Trpezlivosť, ktorú ma hlavný hrdina so svojou mladšou sestrou nejde neobdivovať... O nej samotnej sa to však povedať nedá a to napriek tomu (alebo práve kvôli tomu?), akú ju autori spravili inak "dokonalou" - vynikajúca študentka, skvelá atlétka a modelka, čo z fleku napíše bestseller (i keď iba v eroge merítku), podľa ktorého okamžite natočia aj seriál... Hlavne tú poslednú časť si mohli odpustiť. Každopádne mi bolo hneď od začiatku jasné, prečo existuje ku tomuto anime toľko hentai doujinshi... Páčilo sa mi však vykreslenie súrodeneckých vzťahov, vždy iný ending, grafika a vedľajšie postavy sú veľmi zaujímavé. Sú tu aj dva možné konce, takže niet čo stratiť... U mňa zaslúžené 4* ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Od sestřičky jsem nic nečekal, tudíž mě velmi příjemně překvapila. Předně mě potěšilo, že to není klasické komediální anime, nýbrž „slice of life“, a téměř se v něm nevyskytují klasické komediální momenty (mlácení a řvaní) a stylizace (to je první, byť nespecifická podoba s Haruhi). Dobrou zábavu tak zajišťují dialogy (především Kirino vs. Kuroneko, mezi nimiž vyniká skvěle ztvárněný „souboj“ mezi mahó šódžo a temným fantasy), situace, v nichž se postavy ocitají (obzvláště střety Kjósukeho se světem otaku), a pak samotné postavy - oblíbil jsem si hlavní duo (druhá podoba s Haruhi), Kirininy kamarádky i bezelstnou Manami. Kirino mě většinou nedráždila asi i proto, že mi trochu připomíná mou sestru, a tedy jsem na podobné chování vcelku zvyklý. (Ano, díky tomuto anime jsem si uvědomil, že máme doma mírnou formu cundere (bije mě jen jednou měsíčně); loliconkou, pokud vím, sestra není.) Nebýt dvou přespříliš vážných epizod, udělil bych o chlup vyšší hodnocení. (Mimochodem, otázka „kam spěje?“, kterou si Zíza pokládala, mi u „slice of life“ nepřijde příliš důležitá, ale chápu, že právě kvůli tomu se tento subžánr někomu nemusí zamlouvat.) 7/10 ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Při sledování Oreima prošel můj vztah k seriálu několika různými proměnami. Od prvotního nadšení nad aspoň pro mě příjemně pojatým stylem vyhýbajícím se trapným vtipům, ke kterým téma přímo vybízí, přes menší otrávenost nad repetitivností zhruba kolem 7-8. epizody až po závěrečnou spokojenost po poslední scéně. Ano, taky mě mnohdy nehorázně štvala Kirina a její neskutečná nafoukanost, ano, taky jsem často nechápal, proč ji Kjósuke už jednou konečně nepošle k šípku a ano, taky jsem nespokojeně bručel u mnoha drobností, které působily iritujícím dojmem. Ale přesto všechno jsem nakonec spokojen. Z nějakého důvodu mi hlavní i vedlejší postavy přirostly k srdci a já tak i přes předchozí výhrady sledoval jejich vzájemná potýkání, hádky i sbližování s příjemným pocitem na duši. A o to,aspoň pro mě, nakonec jde mnohem více než o to, že se v rámci slice of life anime najde mnoho lepších kousků. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama