Reklama

Reklama

Tommaso je nejmladším synem jedné kantonské početné a tradiční rodiny z jihu Itálie, která se již od 60. let zabývá výrobou těstovin. Na cestě domů z Říma, kde studuje literaturu a kde žije se svým přítelem, se Tommaso rozhodne říci rodičům pravdu o své sexuální orientaci. Ale když je konečně připraven před ně předstoupit, jeho starší bratr Antonio mu překazí všechny jeho plány. Neřízené střely jsou zábavnou, povznášející a dojemnou komedií ‚al dente'. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Axela 

všechny recenze uživatele

Do kina ma donútila ísť kamarátka. Pred kinom som si obzerala plagát- talianska komédia s podivnými hercami- no priznávam, že som išla s obavami a výhražkou kamarátke, že mi vráti tie tri eurá, ak to bude blbosť. A potom, čuduj sa svete- ono to blbosť nebola. Vôbec. Bolo to výborné, emócie vyvážené, na niektorých scénach sme sa svorne pobavili celé kino. Každý odchádzal s úsmevom na tvári, dobrou náladou a vetou: " toto si musím stiahnuť aj domov" :-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci, s maximálnym citom a empatiou podaný príbeh plný láskavého humoru a úprimnej drámy, to všetko okorenené talianskym temperamentom. Je v tom jednoznačne cítiť prvky autobiografie autora, o to väčší dôraz je kladený na charaktery, postavy a psychológiu. Veľmi príjemné a nečakané prekvapenie... ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Pečlivě vyvážený mix dramatu a komedie, který je tématicky velmi lehce dešifrovatelný, aniž by mu to bylo ke škodě. Pan Ozpetek je na podobné filmy machr a nebýt pro mne o fous lepšího snímku Le Fate Ignoranti, dal bych snad i pět. K úplné dokonalosti mi tentokrát scházela snad jen vhodněji zvolená hudba a nepatrné prostříhání první třetiny snímku. Pravdou zůstává, že Ozpetek je stále jeden z nejpovolanějších režisérů, který může točit filmy o comming outu, aniž by sklouzával ke klišé nebo k rozmělňování sebe sama. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

S lehkostí příjemných francouzských potřeštěných komedií nám Turek Ozpetek servíruje ryze italskou laskominu, která bravurně kombinuje všelijaké vymazlené chutě a tak pořádná pizza plus několik skleniček vína u projekce nemusí být vůbec na škodu. Konverzačka, vztahovka, která sice v druhé části mírně ztrácí dech, přesto mi variace na italskou Ptačí klec dobře padla. Často se můžeme setkat s nálepou, že Ozpetek je homosexuál a jeho filmy jsou o homosexuálech, ale ono to nelze takto zjednodušit, protože on točí filmy o lásce, vztazích, o běžných situacích, které se dějí a člověk se s nimi musí nějak popasovat. Prostě život. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Komedie tak jak má být kolem choulostivého tématu nikterak nepřešlapuje a dělá si legraci ,velice decentně,padni komu padni.I když jsou Italové velicí cíťové dokáží si s tématem pohrát.Vše graduje když se dostaví Tommasovi kamarádi ze Říma a jakoby náhodou všichni 4%.Příběh se zdá být ztřeštěný ale mě opravdu pobavil +++++od tohoto data jsem film viděla po čtvrté (8.2.2019) a stále mě baví. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach na juhu Talianska v okolí miest Lecce a Gallipoli. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama