Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Porevoluční slovenská road-movie do mrazivého Petrohradu v jednom americkém kamionu se silným nádechem romantiky. Anebo snad porevoluční slovenská gangsterka, která se nepovedla? Pro mě tedy to první. Ten kamion byl parádní, záběry ruské krajiny kolem něj fascinující, překrásná Eva Vejmělková podle mě ve své nejlepší roli a Palo Habera taktéž parádní. K tomu všemu mladá Lucka Bílá v malé roli a mrňavá cameo-role Karla Gotta. Mě se to prostě líbilo. [7117. hodnocení, 154. komentář, 35%, 942. nejhorší film] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Obvykle domácí filmy nekomentuju, ale tady udělám výjimku. Tohle je totiž obrovské guilty pleasure, které musím při pohledu na hodnocení tady brutálně nadhodnotit. Objektivně je to špatné - herecké výkony nulové, příběh taky (kamioňák Habera se zamiluje do propuštěné vězenkyně Vejmělkové, ale zláká ho šoubyznys a vykašle se na ni). A je to šílený mišmaš a bizár.  Nechybí tu nic - naturalizovaný černoch, divoké rusko, kamioňáci, šlapky, mafiáni v nepadnoucích oblecích, rvačky, nahota, exploatation dokonce i ve vězení, hudební byznys. Hrají tu Růžičková, Habera, Bobek, Bílá, je tu pár překvapivě solidních akcí. To vše dohromady tvoří ale geniální sondu do divokých devadesátek. A hlavně je tu muzika. Kde jednička a trojka měli jeden megahit a zbytek víceméně vatu, Habera se postaral o úžasný soundtrack (pokud jste fanoušci a já jsem). Spousta písniček se stala hity (Láska šialená, Lovesong, Mama Kami...), další jsou srdovky a v podstatě tu není slabý song. Takže 4* abych vyvážil ty odpady tady. EDIT: Tak jsem jedničce křivdil, znám tu taky každý song. A to jak režisér odbyl přerod Zuzany ve vězenkyni - smrt rodiny je na pár facek. ()

Reklama

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Čierna Bača s menom Vápno pasie ovečku Bílú. Tá s Haberom škrieka bláboly o tom kam sa až bude brániť - odpoveď: tam, kam sa bráni láska (čiže klasický obvyklý piesňový pop-rockový textový nezmysel - logicky aj významovo bez zmyslu, len to akože drsniacky dotvára prijebane znejúci rockový hluk.). Zuzana zatiaľ trpí v base. Chujovina ešte väčšia, než sa dá vyčítať z týchto riadkov. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako koukat se na to dá prakticky pořád, v kině to bylo hodně fajn, bylo to pro nás něco nového z domácích končin a má to své hodně světlé chvilky. Ale už to prostě nemá to roztomilé, sympatické, dojemné, pohlcující a eroticky elektrizující kouzlo jedničky. I ty písničky jsou slabší, a to mám Haberu rád. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V polovici 90. rokov prišla do Československá nová vlna. Tá Hollywoodska. A tak sa v tomto zrejme vrcholnom ( myslené prepálenom ) snímku tohto obdobia, objavuje tona product placementu, nemravností, kaskadérskych kúskov, dravého soundtracku a celkovej nezmyselnosti. Takže také nejaké guilty pleasure našich končín. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Juraj Halama (Pavol Habera) jazdí vo filme na kamióne Kenworth T-600. (Raccoon.city)
  • Ibrahim Maiga (Vápno) kvôli filmu prerušil štúdium vysokej školy na Slovenskej technickej univerzite, na ktorú sa už neskôr nikdy nevrátil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama