Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Hádam dva roky som mal tento film v sekcii chcem vidieť a keď si ho zoženiem s dabingom, tak sa z toho vyklube takýto hnoj. Buď to bol film s politickou zákazkou na účel propagandy, alebo sú už tvorcovia načisto vymetení. V 90tých rokoch sa nikto nezaujímal o arabov, moslimov a nič proti ním nikto nemal. Zrazu ma niekto ostatných 15 rokov potrebu vykreslovať arabov, moslimov a najnovšie emigrantov ako zaostalých šialencov, čo sa obkladajú výbušninami a odpalujú a sú extrémne nebezpeční. Tento spôsob použili už nacisti a všade, kde sa dalo všetko zlé pripisovali židom až tomu prevažná väčšina uverila. Neskôr pomocou podobnej techniky ovplyvnil verejnú mienku v USA, kde bolo skoro 90% ľudí proti vstúpeniu krajiny do vojny a behom roka ich spracovali cez média a 80% bolo za vstup USA do 2. svetovej vojny. Tento film ma jeden hlavný účel a to manipulovať názor ľudí, aby neznášali a boli proti islamu, arabom a emigrantom. To keď drvivá väčšina ich neznáša, tak sa tolerujú nedemokratické a neľudské praktiky voči ním a obhajujú sa ľahšie vojnové zločiny páchane NATO na čele s USA, GB a Francúzskom a ich praktiky v rozpore s medzinárodným právom. Zločin proti ľudskosti sa môže nazývať v TV ako boj proti terorizmu a ovečky to pekne papajú. Za pár desaťročí bude ten váš Obama v dejepise uvedený ako vojnový zločinec a poskok oligarchov, čo do všetkého po celom svete pchal nos a doma v USA mu v kanáloch zomieralo státisíce bezďákov a milióny nemali prácu, keď 700 miliard pchal do armády, aby hádzali bomby, kde sa im hodilo. A tá vaša kráľovná ako darebáčka, čo sa priživovala na práci celých národov a ako mala na rukách krv miliónov obetí toho ich hýrenia po lacnej rope.... Hurá na teroristov!! Neskutočné ako to všade očkujú ľudom a účinok očkovacej látky je vysoký. Najnovšie si vymysleli rozprávku o Islamskom štáte o ktorom tu už všetci počuli aký sú to diabli, len oni tam o tom ani netušia, že to existuje. Tie média a propaganda dokážu z rozprávky spraviť pravdu a tak ešte raz Hurá na teroristov!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Boromir jako prací prášek, který má za úkol vyčistit a nenechávat skvrny od krve, vajec a třešní a co si budeme nalhávat, s tím prvním druhem fleků má trochu problémy.. Terorismus přinášející bloudění v začarovaném kruhu nenávisti a mocenské zájmy, kterým nenalezení východu často hraje do karet. Aktuální téma, které působí přesvědčivě v momentech, kdy se surové násilí ukazuje jako nejrychlejší cesta k získání pozornosti (jako drsný thriller funguje Cleanskin vcelku obstojně). Pravda, skřípe to v rytmice a vykreslení procesů, které donutí koadaptovaného jedince uvěřit v paušalizaci západních prasat a lepší svět plný nadržených panen, ale na omluvu tvůrce nutno říct, že funkčně skloubit tyhle dva směry byl úkol krajně nelehký.. Sean Bean se myslím směle může zařadit mezi akční hrdiny, které trápí prostata a co úbytek testosteronu kompenzují naplňováním kapacit městských márnic.. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

No jakmile Šóny natáhl té štětce,tak sem věděl,že se mi to bude líbit.Tou nekompromisností-ne že bych rád mlátil holky (to já vždycky nerad).Nejlepší na tom filmu je,že to bere (a snad poprvé) z obou stran a nedělá z výbušných povah úplné kokoty,co vlastně jen čekají až jim kluci z greatest country of the world,dají zase na prdel.Pokud si vzpomínám,tak 11 let zpátky to tak nebylo a hotoví z toho sou do dneška.Na nějaké ideologické kokotiny seru (ale toto jako určitě není černobílé)-to je holt fakt.Ten posichr tady mi úplně vyrazil dech a to nebylo jedinkrát.A vo to de.Neotřelý filmík,který tím přístupem překvapí,naprosto se nesere a má (opět) skvělého (je to v jeho povaze) Šónyho,který zas ukazuje jak je nedoceněný.Konec výborný. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený thriller dotýkající se aktuálního problému a s ničím se neberoucí servítky. Sympatické je, že Cleanskin klade vysoký důraz na psychologickou stránku postav, avšak bohužel každá mince má dvě strany a právě tento důraz má negativní vliv na tempo filmu. Výborně herecky zvládnuto - především vypíchnu výkon kvalitativní herecké jistoty Charlotte Rampling ve vedlejší roli. 70%. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Mr. Bean (Bean... Seán Beán) zasazuje headshoty jeden za druhým a nebo probodává části těl nepřátel svým vyskakovacím nožem, až se zdá, že svět mít více takových agentů Ewanů mohla dodnes stát Dvojčata. Film se však neorientuje jednostraně na západní pohled problému, ale představuje více analýzu poblouznění normálního muslima na atentátníka, který je však stejně jako agent Ewan pouhým pěšákem a loutkou ve hře politiky, zájmů a fanatismu. Násilí plodí násilí. Z pohledu diváckého jde o standardní thriller s ráznou porcí průstřelů lebek, otravnými flashbacky ve vyprávění příběhu a se scénami, které balancují s trpělivostí nejednoho tolerantního teroristy z Blízkého východu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama