Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (162)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Možná je to jen mou náladou, ale film jsem viděl natřikrát. Živý začátek se postupně mění v unylost bez doprovodné hudby, která nudí. Zápletka jasná, vývoj asi očekávatelný, herecky nemám co vytknout – nejsou zapotřebí slova, vše se dá vyčíst z pohybů, náznaků. Scéna ve sprše je v tomhle skvělá. Ale když mi k tomu nehrajou a tak nějak nevím, jestli si mám myslet „dobře jim tak, můžou si za to sami“ nebo „imigrační, to jsou kurvy“, není to ono. Snímek má potenciál i na 4*, ale mě unudil na 2. # Mimochodem, Felisity Jones (na filmu asi to nejlepší) bych tu tipnul tak na 18, ne na 28.# [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 3 | humor 0 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 4 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Extrémně vysoká očekávání nebyla naplněna, protože snímek je sice kouzelnou, nezávislou a minimalistickou sondou do vztahu dvou poměrně sympatických postav, ale bohužel neustálé opakování motivů a ve druhé půlce poměrně zdlouhavé přešlapování na místě má za následek, že tempo a všechny prvotní klady se postupně vytrácejí a povedená poslední scéna už nemůže celkový dojem úplně napravit. Hlubší přesah nulový a je velmi pravděpodobné, že za dva či tři dny nebudete vědět, o čem to vlastně bylo. Možná vyjma banálního zjištění, že za stupidní chyby se v dnešním post-americkém světě, ve kterém si samotné Spojené státy hledají místo a svou domnělou nadřazenost si dokazují alespoň skrze dogmatické dodržovaní zkostnatělých norem a pravidel, často platí krutá daň - hlavně pokud porušíte normy ve Spojených státech. 5/10! ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Říká se, že znovu do stejné řeky nevkročíš. Autoři tohoto snímku to udělali dokonce víckrát a bohužel tím utrpěl celý film. První polovina super, ale druhá se vleče a když potřetí vidíte tu samou scénu, tak se vám chce začít brečet. Škoda, mělo to našlápnuto dobrým směrem, herci i hudba super, jen ten příběh pokulhává. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měla vyhlídnutý už dlouho a nevím proč, jsem si vzala do hlavy, že to špatně dopadne, tak se mi na to nechtělo dívat. Ale slyšela jsem poslední dobou docela kladné reakce, tak jsem se na to podívala. Pořád jsem čekala a čekala, až mě to začne bavit a ono nic. Z celého filmu stáli za to jen Anton Yelchin a Charlie Bewley, jinak nic. Felicity Jones mě byla celý film neskutečně nesympatická a ještě, když hrála takovou strašnou roli, fakt jsem měla chuť jí v mnoha scénách profackovat. A když to skončilo, tak jsem asi minutu zůstala koukat na obrazovku a v hlavě mi zněla jediná věta 'what the hell?' Opravdu příšerný konec filmu, který už nikdy v životě nechci vidět. Je to něco mezi 2* a 3* dala bych tomu 2*, ale existujou i horší filmy. Hodně SLABÉ 3* ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Přesně ta naivní romantika, kterou opravdu nemusím. Dívala jsem se jen kvůli Antonu Yelchinovi a roličce Jennifer Lawrence a ani tihle dva mě nijak nepřesvěčili o tom, že naivně zamilovaný scénář závisí na hercích. Klasický příběh dvojice, která se do sebe zamiluje, dělá ty zamilované věci, následně se vezmou kvůli vízu, uletí s někým jiným a pak se k sobě zase vrátí. Jsem sice holka, ale tyhle filmy mě fakt neberou. Pro holky 16+ a fanynky Antona asi nutnost vidět. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Keď sa Annin (Felicity Jones) otec pýta Jacoba (Anton Yelchin), ktorá whisky mu chutí najviac, ten odpovie Laphroaig. Je to jednosladová škótska whisky, najčastejšie desaťročná. (sWONDER)
  • Film je inšpirovaný životnými skúsenosťami režiséra Drakea Doremusa, ktorého manželka Desiree mala imigračné problémy v USA. (Sufferer)
  • Režisér Drake Doremus ukázal hrubý střih filmu před uvedením na Sundance Film Festival svým bývalým studentům. (zuza99)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama