Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Fantastický film a fantastický Liam Neeson, ktorému sú takéto role proste určené. Tu taktiež nepochybil a režisér Jaume Collet-Serra natočil veľkú snímku roka 2014. Snímka už od začiatku zaujme perfektne scenáristicky napísaným príbehom, kde aj tá najbližšia osoba môže byť záporná. Príbeh, v ktorom do poslednej chvíle neviete, kto je ten najväčší zloduch a či je vôbec v tom lietadle, v ktorom sa odohráva celý tento film. Za ďalšiu zmienku určite stojí krásna Julianne Moore a tiež spracovanie SMS efektov, kedy si Liam po mobile píše s tým zloduchom. Rozhodne pekné efekty ako aj celý film. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tandem Neeson-Serra po druhé. A opäť to vyšlo, i keď nie presne tak, ako som očakával, ale vyšlo. Zasadenie klasickej schémy neznámeho vydierača sme tu mali už aj v mierne klaustrofobickom vydaní (Telefónna búdka, posielam pozdravy), ale vizuálne vyštylizovaná akcia v lietadle a pretavenie žánrových klišé do pohrávania sa nielen s víriacimi otázkami hlavnej postavy, ale aj diváka z neho robia plnohodnotnú a plnokrvnú celovečernú zábavu. Scenáristi však vystrieľajú väčšinu nápadov už v prvej polovici a zbytok je už len taká naivnejšia "dojazdovka", ktorá je v závere zhadzovaná typickým "american bullshit" (kecy o relatívnej bezpečnosti a pod.). Našťastie je tu drsňák Liam a stále vcelku atraktívna Julianne, ktorí to udržia na znesiteľnej a zábavnej úrovni až do záverečných titulkov. Škoda, rozhodne to malo na viac. I tak však v rámci žánru spokojnosť, miestami veľká. 70% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, jak dlouho ještě bude děda Neesonů hrát akční hrdiny. Prozatím mu je však více (96 hodin) či méně (Neznámý) pořád žeru, protože tenhle chlápek má i ve svých 62 letech stále charisma i kondičku na rozdávání. Když ovšem pominu jeho výborný herecký výkon, Non-Stop stojí také na atmosféře, napětí, podezření a nejednom zvratu. Z thrillerového hlediska jsem tedy spokojeně předl po většinu projekce. A je faktem, že film začal vyloženě upadat až po „uvolnění“ hromady kufrů (k čemuž dojde cca 5, nebo když se více kriticky podívám i na předcházející dění, tak max. 10 minut před koncem). Pak už jde samozřejmě o akční pohádku. Do té doby je to ale velmi působivá podívaná, která si v mých očích i přes nezvládnutý konec (jenž mě překvapivě nenaštval tak moc, jak u mě bývá při žánrových snímcích zvykem) zaslouží solidní 4* (a upřímně jsem zajásal, že nešlo o „schizofrenní“ pointu, což jen potvrdilo můj celkový dojem z filmu). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil. Záplava hvězd a červených 72% navíc slibovalo slušné pokoukání. Ba co víc, gogo76 i Malarkey dali za 4 hvězdy a sám Verbal dal za 3... Byl jsem zvědavý na Liama. Poté co se vypořádal s albánskými Kosovci co mu furt šli po dceři čekal jsem ho trochu v jiné roli. Žel, nemohu s ostatními štědře hodnotícími souhlasit. Začátek byl slušný a zápletka s vyděračskými sms, které dostává letecký maršál na zabezpečenej mobil byla dobře vymyšlená a bylo to fakt napínavé a to do doby kroužkování cestujících... Já mám rád tyhle filmy z leteckého prostředí a je mi jedno zda se jedná o klasické katastrofické, nebo ty všemožné únosy a Boeingy v ohrožení... Bohužel od půlky film začne těžce haprovat, to když začnou pomáhat širé řady cestujících... Liam je navíc drsňák a i když dostale na lebzu plnou dardu hasičákem, nemá ani bouli na čele... Od té půlky se z filmu stává regulérní ptákovina obohacená o akční prvek přistání... Ten solidně rozehraný začátek na konci tvůrci prostě zahodí a smrsknou do tak debilního amerického konce (včetně telefonátu Liamova šéfa), že jsem skutečně nahlas zavyl... Nejvíce jsem se bál, aby holčičce při dojezdu džumboudžetu nevypadl medvídek.. to bych nepřežil. Naštěstí neztratila ani medvídka, ani šňůrku a tak mohli Amíci jít z kina v pohodě s vědomím, že vše je jak má a že je podobnej taťka s odznakem taky někdy při nějakým tom letu ohlídá... Navíc i Amíci teď už vědí a to hlavně díky tomuto filmu (téměř osvětovému), že ne každý s fousama, muslimským jménem v pasu a s čapkou na hlavě je nutně terorista ! Prostě vše ok,tak to máme rádi. Souhlas s Verbalem, na závěr tam mohli ukázat prezidenta USA jak Liamovi plácá po rameni a New Yorští hasiči mohli stát kolem ambulancí a tleskat... Škoda. No já budu prudit a dám jen dvě sms. Dal bych tři, ale naštvalo mně, že neukázali na závěr svatbu Liama a Julliane. To by totiž byla ta pravá třešnička na téhle mystériozně-akční žemlbábě! * * ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Tak to mi ho vyndej! Pak znechuceně vytas bulvy, vyděšeně odskoč a opatrně ho vyndej znovu. Lájem se nám vyšvihl. Poté, co jsem erudovaně zkritizoval jeho silně sračkoidní, lehce pedofilní exces Taken, šel chlapec do sebe. Několik let se sice krčil ve stínu úchvatné stavby z láhví laciného šnapsu, šňupal sedativa a skalpelem se hladil po tepně, ale nakonec to ustál a se slovy "Já tomu RedAKovi ještě ukážu, zač je toho gerontní nehezký stařec!" se konečně ztopořil. A pak šel a natočil film, kde se s cigošema nefackuje jak hysterická fiflena po manikúře. I když, i tady kontinuálně trpí menstruační depresí. Je podivuhodné, že Lájem se vždycky shodou nešťastných okolností stane majitelem nějaké závadné dcery. Navíc, jak ve své grafomanské a tuze profesionální analýze trefně poznamenala bodově nedoceněná publicistka a všeobecně uznávaná polyhistorka KevSpa, tak film je až na kost prošpikován všemi myslitelnými a nemyslitelnými klišé, leč přesto všechno, vole div se, je to poměrně našlapaná podívaná, byť se stopovými prvky patosu. Závěrem bych rád odmočil od tématu a konfrontoval jistou část traktátu výše zmíněné autorky, neboť zlehka nesouhlasím se statí, která se fundovaně zabývá diferenciální diagnostikou esenciálního myoklonusu, poněvadž se domnívám, že původcem může být rovněž multifokální psychická variabilita, kterou protagonista v důsledku emocionálně reduktivního období prožil, tedy trauma et dolore magnam aliquam, jak s oblibou říkáme my doktoři. Se zbytkem se ale plně ztotožňuji a naprosto souhlasím! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Becca (Quinn McColgan) na letišti na začátku filmu ztratí medvídka Paddingtona, který patří mezi nejznámější britské ikony. Do města Paddington také směřuje letadlo, ve kterém se děj filmu odehrává. (Yoshitsune)
  • Když Bill Marks (Liam Neeson) podává policistovi Reillymu (Corey Stoll) zbraň, nabije ji. Pokud v ní však nejsou náboje, hlaveň pistole by zůstala vysunutá a nevrátila by se. Jako policista by také Reilly pravděpodobně poznal, že ve zbrani není zásobník, protože by byla lehká a měla jiné těžiště. (tom.nosek)
  • Natáčení probíhalo od 1. listopadu 2012 do 29. ledna 2013 v York Studios v Queens, New York City, na letišti JFK a na Long Island na letišti MacArthur Airport. (willy1)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama