Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (806)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kolik důkazů s nejednoznačnou interpretací vám musí být předloženo, abyste začali věřit, že je nějaká osoba teroristou? Agence CIA Carrie stačí jediné: Popis teroristy, který obdržela od důvěryhodného informátora, přesně sedí na amerického vojáka, který se právě vrací z Iráku. Já jsem si jistá nebyla, a byť jsem některé zvraty dokázala odhadnout dopředu, v konečném důsledku jsem celou první řadu netušila, jak příběh seržanta Brodyho vlastně skončí. Což, přiznejme si to na rovinu, je u dramatického seriálu vždy příjemné. Ona nejznoznačná hranice mezi “těmi dobrými” a “těmi zlými” byla zkrátka velmi příjemná, takže jsem Homelandu nakonec odpustila i to, že narozdíl od mé velmi, velmi oblíbené Čtyřiadvacítky není emocionálně strhující a že nedisponuje tak charismatickým, sympatickým hlavním hrdinou, jakým je ve 24 Jack Bauer. Druhá řada Homelandu je od většiny záhad oproštěna, jelikož po prvních dvanácti dílech byly karty přece jen vyloženy na stůl. I proto jsem ocenila, že mě stále dokázala šokovat; třeba Saulovo odhalení z konce druhého dílu bych rozhodně nečekala hned v úvodu sezóny a vývoj poslední epizody jsem nepředvídala vůbec. Navíc rozhodnutí scénáristů dát Saulovi, podle mě nejinteligentnější postavě celého seriálu, větší prostor, bylo dle mého názoru jen ku prospěchu. (A předpokládám, že v třetí řadě budu ještě spokojenější.) Jediné, co tedy momentálně můžu Homelandu vytknout, jsou momenty, kdy seriál přece jen přichází o uvěřitelnost. (Proč by CIA svěřila pátrání po nejhledanějším teroristovi světa do rukou tak neprofesionálního týmu? Proč nikoho v celé CIA nezajímá, jak se jisté postavě podařilo utéct ze zajetí? Skutečně je možné za pár hodin ve vyšetřovací cele donutit člověka, aby zcela změnil stranu, za kterou bojuje?) V porovnání s klady jsou ale zatím veškeré výtky pouze maličkostmi. SPOILERoidní úvaha po konci druhé řady: Vůbec bych se nedivila, kdyby za vším stál Brody. Jeho obrat na správnou stranu byl překvapivě rychlý a nikdo neví, proč ho Abu Nazir nechal naživu a o čem se spolu bavili. Navíc jeho vražda viceprezidenta napovídá, že neviňátko se z něj zázračně ze dne na den nestalo. 1. řada 90% | 2. řada 90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Bylo by sice zajímavé, kdyby se Homeland pokusil udělat pro výzvědné služby to, co pro policejní práci dokázal The Wire, ale ono nakonec vůbec nevadí, že zdejší realistické jádro je občas obaleno nějakou hollywoodskou senzaci, či absurdní náhodou, která situaci pořádně opepří. Na jedné straně máme brilantní tým CIA a proti nim fanatické, ale neméně chytré teroristické organizace. Tedy klasický boj "dobra a zla", který se snaží těžit ze skutečných událostí a realistických postupů. Krása seriálu však spočívá v tom, že mezi těmito institucemi osciluje charismatická agentka balancující na hranici geniality a šílenství a voják-hrdina, který si ne a ne vybrat stranu. Homeland oplývá výbornou atmosférou, vypjatými situacemi, ale zároveň neopomíjí ani propracovaný vývoj charakterů včetně jejich vedlejších vztahů, což je něco, co možná trochu scházelo v čistokrevně policejních seriálech jako je třeba The Shield. Speciálně je pak třeba dodat, že velkou porci úspěchu mají na svém triku skvělí herci... PS: Čtvrtá i pátá série jsou neméně super! 9/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nový seriál letošní sezony a obrovská šance, kterou tvůrci nesmí zkazit, jinak už přestanu věřit na zázraky. Autoři výborným způsobem vykreslují postavy v různém světle, nikdo tu není úplně jednoduchý, což působí velmi atraktivně. Všemu však vládne "znovu-nalezený americký syn" Brody a "nesu na bedrech bezpečnost celého národa" Carrie. Konspirace, osobní krize, dilemata, vyrovnání se s vojenskou/vládní službou a vším, co se jí musí obětovat, národní paranoia... Miluju Ameriku. Po E06: jak mě může každý díl něčím překvapovat, klást nové otázky, přinášet nová témata (sexuální chtíč podpořený vzájemnou nebezpečností, paranoiou a pochopením ve dramatu o bezpečnosti národa?) a v neposlední řadě udržet každou hodinu diváka napnutého jak strunu? // Sezóna 6 a 7 potvrzuje aktuálnější témata, ale také velkou nevyváženost příběhu. Poslední sezona 8 tak pro mě nepředstavovala zrovna velká očekávání, dostal jsem se k ní po více jak roce, ale o to s chutí vidět, kam to Carrier dotáhne a ... stálo to za to. Musím přiznat, že poslední sezona rozhodně překonala očekávání a vytváří působivou tečku za mnoha sezonami vynikajícího seriálu s několika vrcholy i pády. Bylo to dojemné a díky konci, si seriál pro mě udržel i původní 5* hodnocení, které především po excelentní první sezoně nebylo vždy dodrženo. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"THEY SEE A HERO. I SEE A THREAT." ------------ Homeland má v mojom srdci špeciálne miesto, keďže je jediný seriál zo všetkých, ktorý som posledných 6 rokov sledoval aj napriek svojmu pravidlu nepozerať neuzavreté seriály, resp. aspoň vedome a dobrovoľne, keďže párkrát som sa pomýlil a začal sledovať aj "rozrobený" seroš (napr. Snowfall). Mnoho z nich mi po dopozeraní chýbalo, tento nebude kvôli perfektnému finále, no ani pri jednom jedinom som si nepovedal to, čo teraz: "Nemôžem uveriť, že je koniec." A vážne nemôžem. Tak či onak, eventuálne (v dohľadnej dobe) mám na programe celkový replay, takže tu si budem potom zapisovať veci ohľadne jednotlivých sérií, keďže toto prvé sledovanie bolo, neprekvapivo, časovo aj pocitovo roztrieštené ročnými pauzami a všetko vidíš jasnejšie, keď to dáš naraz! Všakže?! --- S8. Zasraný aritmetický priemer, čo tu vypočítal tri hviezdy z týchto hodnotení... 4*, 4*, 4*, 3*, 2*, 4*, 3*, 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Upsal jsem duši dalšímu seriálu, na který bych se rád, pokud možno, chtěl dívat poctivě díl po dílu. Bůhví kolik jich už je, ale Homeland bude zaručeně jeden z těch, na které prostě jen tak nezapomenu. Nápad v něm je totiž opravdu brilantní a zpracovává myšlenku, o které se po světě muselo mluvit minimálně od roku 2001 rovnou několikrát. Do toho Damian Lewis je naprosto perfektní. On byl vždycky perfektní, ale až seriál Na doživotí z něj udělalo člověka, na kterého se prakticky nezapomíná. No a jeho další projekt a seriál, ve kterém hraje titulku, z něj už pomalu začíná dělat člověka, který bude zlatým písmem zaznamenán v době, které vládnou především seriály. Homeland je prostě skvělej. Uvidíme, jako již tradičně u seriálu bývá zvykem, jak se to bude všecko odvíjet dál. Po první sérii ale mohu říct, že vývoj může být prakticky jakýkoliv. A to je přesně to, co ze seriálu činí něco absolutně božího a nevyzpytatelného...(9/10) ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (48)

  • Carrie (Claire Danes) je převezena do "bezpečného" domu v kyperské Nicosii, který je na pobřeží. Nicosia, hlavní město Kypru, se ale nachází ve středu ostrova, poměrně daleko od pobřeží. (karda1)
  • Libanonský ministr turismu Faddy Abboud protestoval proti scéně schůzky teroristů v Bejrútu, která se sice natáčela v Izraeli, ale libanonská ulice Hamra v ní byla prý oproti realitě presentována jako místo s potulujícími se ozbrojenci. Abboud požadoval omluvu a plánoval žalovat producenta a režiséra seriálu. (JoranProvenzano)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama