Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

Giggs 

všechny recenze uživatele

Mam pocit, že väčšina tu pritomnych je zaujata voči všetkemu čo vzniklo u nas ešte predtym ako to vôbec videli a je to apriori odsudene do pozicie odpadu. Nehovoriac o hodnoteni "až" po prvej epizode. To môže urobiť len idiot a pokrytec. Nie, nie je to žiadny špičkovy serial, ale ak by bol zahraničny (najlepšie americky), väčšina hodnoteni s odpadom by tu nebola. Na to dam krk. A že je to vykradačka Housa a inych serialov? No a čo. Koľko serialov asi vykrada House? No to akosi nikomu nevadi. Ako vravim, pokrytci... ()

sehe odpad!

všechny recenze uživatele

Videla som iba časť jedného dielu,kde pri operácii tehotnej ženy stoja 5 chirurgovia? v jednorazových rúškach,čapiciach,plášťoch a minimálne 4 chirurgických rukaviciach a hneď za nimi stojí Dr.Ľudský s niekoľkými ľudmi už bez čapíc a rúšok.Slovník doktorov je napr.,,radšej si pozriem pod mikroskopom svoje hlieny´´alebo,,moja žena tyčkuje´´Nie,nie,nie,to sa nedá pozerať. ()

Reklama

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

A co má být zase tohle...? Parodie House? Bože, v těcho našich středoevropských končinách se opravdu nepoučíme..!!!! Vždyť ještě nikdy se u nás-námi okopírované dílko neuchytilo.!! Musíme sami vymýšlet vlastní House, ale úplně jiné a jinak, protože my tu žijeme přeci jinak, jinde....nebo snad ne..?????????????????! :-() ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Dabovat slovenský seriál mi přijde jako nebetyčné zvěrstvo! A ještě větší přiblížení se k Housovi tímto dabingem a využitím hlasu Martina Stránského pro hlavní roli mi připadá jako naprostá zhůvěřilost. Navíc Hugh Laurie je narozdíl od Tomáše Maštalíra alespoň sympaťák. (S čímž asi Slovensko nesouhlasí, když pan Maštalír má ty OTO ceny.) Slabá, naprosto zbytečná napodobenina něčeho, co ve světě několik let úspěšně funguje, ale takto natočené to snad nemůže fungovat ani na Slovensku, natož u nás. Co takhle radši vymyslet něco originálního? S hodnocením počkám na shlédnutí více dílů, pokud to ovšem přežiji. Tak nie je to tak zlé. Příběhy jednotlivých dílů mi přijdou celkem zajímavé a ve slovenštině je seriál i docela koukatelný a začíná mě snad i bavit. Jen neee ten dabing, prosím. ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za hezký pokus....Zajímaly by mě dvě věci: 1) Proč se předabovává ze slovenštiny do češtiny? Sakra, vždyť takové Odsouzené zůstaly taky ve slovenštině, a tak měly alespoň větší grády! a za 2) Když už se seriál až nápadně podobá Houseovi, proč to ještě pohřbít tím, že dáme hlavní postavě stejného dabéra? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V osmém díle s názvem "Sterilná pravda" má v jednom ze záběrů Ludského (Tomáš Maštalíř) BMW jinou poznávací značku než obvykle, a to českou 9S3 4819 namísto slovenské BA 316KM. (jirka.jindra11)

Reklama

Reklama