Reklama

Reklama

Zločin

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2011–2014), 33 h 47 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Veena Sud

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell, Liam James, Michelle Forbes, Brent Sexton, Kristin Lehman, Eric Ladin, Jamie Anne Allman, Evan Bird (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Sarah čeká poslední den v práci. Stěhuje se i se synem za snoubencem. Je však povolána do parku, kde se našel dívčí svetr a kreditní karta. Vyjde najevo, že oblečení patří pohřešované dívce. Osobní život bude muset jít na chvíli stranou... (TV Prima)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (413)

Lima 

všechny recenze uživatele

Spolu s ´Dexterem´ jeden z nejlepších krimi seriálů současnosti. Se zajímavou zápletkou, bez „vatové“ výplně a ke konci skvěle gradující. Hlavní plus vidím v ústřední dvojici – umanuté detektivce v podání Mireille Enos (nominace na Emmy) a hlavně jejího kolegy s nekonvenčními metodami, který si s předpisy moc velkou hlavu nedělá. Toho ztvárnil Joel Kinnaman, který se tak zařadil do řady zajímavých evropských seveřanů (Stellan a Alexander Skarsgardovi, Nikolaj Coster-Waldau), kteří si dokonale osvojili angličtinu, i s jejím přízvukem a našli tak herecké uplatnění v Hollywoodu. Jen tak dál, kluci severští, fandím vám.___PS: Nesrovnávat, prosím, s Twin Peaks. Tohle je úplně jiný pojetí, jiná liga, jiný vesmír.__PS2: Po strhující 2.sezóně přihazuji na maximum. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originální verzi jsem neviděl, ale tato americká jí ostudu nedělá. The Killing je emočně zvládnutý bez jakékoliv chybičky, čemuž dopomohly bez diskuze vynikající herecké výkony a psychologické vykreslení všech postav. Navíc hlavní dvojice vyšetřovatelů k sobě skvěle ladí i přes velkou charakterovou odlišnost, přičemž jejich společenské problémy k nim dokáží diváka přiblížit natolik, aby prožíval co oni. To se však dá tvrdit o spoustě dalších postavách. Se zápletkou se pracuje dobře a drží v pozoru po celou dobu, což je dalším plusem tohoto skvělého seriálu. Za mě bezesporu jedna z nejkomplexnějších detektivek. Žádná prostá záležitost. ■ To co po celou dobu předváděla Mireille Enos za herecký výkon bylo neskutečné. Těch cen by si zasloužila několik. Pro tuto roli se snad narodila. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

The Killing představuje přiměřeně mrazivou, severskými kriminálkami inspirovanou atmosféru ve všedním a ryze americkém prostředí. Tato zajímavá kombinace je obohacena také o širší kontext velice zajímavého a tak trochu tajuplného příběhu, který se plynule rozrůstá jak do délky, tak do šířky. Policejní postupy nejsou rozebírány úplně do podrobna, ale dodržují zásadu realističnosti. Přidejte k tomu dva charismatické detektivy a máte parádní kriminálku, která dokáže skvěle vtáhnout a nepustit. Zejména první dvě řady opravdu nemají chybu (9/10), ty další už jsou "jen" velmi dobré. (8/10) ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

The Killing má stejnou zápletku jako Městečko Twin Peaks Davida Lynche. Řeší se zde vražda mladé studentky. Jeden díl rovná se jeden reálný den. Tady, ale podobnost končí. Lynchovo dílo sklouzává do vln podivných snových výjevů, netypických postav nebo pění ód na kávu či ovocné koláče. The Killing se naproti tomu snaží o maximálně realistické vykreslení osudů pozůstalých, kriminalistů a politiků, které tato vražda ovlivňuje jelikož se blíží volby. 1. série měla úžasnou depresivní atmosféru skoro jako severské filmy, což je asi ovlivněno tím že se jedná o remake seriálu, který pochází právě z jedné severské země (Dánsko). Těším se na druhou sérii. 75% ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý ma napriek viacerým klišé pohltil svojou neskutočnou atmosférou upršaného a mrazivého Seattlu. Takto si predstavujem noir prostredie thrilleru. Postupná gradácia každého dielu (i celého serálu) ukončená scénou (tiež so skvelým záverečným lejtmotívom) premosťujúcou na ďalší diel nemôže chýbať. No a samozrejme vynikajúci herci, každý jeden, ale hlavne Joel Kinnaman - ten si ukradol celý seriál pre seba, do 2-3 rokov z neho vyrastie najväčšia škandinávska hviezda (Robocop!). I napriek všetkým superlatívom, hodnotenie som si držal na 4, niektoré dejové linky boli zbytočné a iba naťahovali samotný seriál. Záverečný dvojdiel a hlavne celkové rozuzlenie - emocionálna bomba málo vídana v televíznej tvorbe to vytiahla na 5. Naozaj ide o podarené finále. Teším sa na novú sériu. ()

Galerie (535)

Zajímavosti (9)

  • The Killing je založený na dánském seriálu Forbrydelsen (2007), tímto faktem se sami autoři netají. (iampatrik)
  • V úvodnom dvojdieli 3. série hrá Jewel Staite priateľku detektíva Holdera (Joel Kinnaman). V scéne v kúpeľni odhaľuje jeho tetovanie s textom Serenity. Ide o odkaz na seriál Firefly (2002) a film Serenity (2005), kde Jewel Staite stvárnila postavu Kaylee slúžiacu na vesmírnej lodi Serenity. (Gothar)
  • Sofie Gråbøl, hlavná predstaviteľka pôvodného dánskeho seriálu, si v americkej verzii zahrala menšiu rolu advokátky menom Christina Niilsen. (Carol Pifková)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Drsný Preacher do party s Walking Dead

Drsný Preacher do party s Walking Dead

19.11.2013

Nekompromisní hrdina od „komiksového Tarantina“ Gartha Ennise už měl uzřít filmová plátna (zajímali se o něj taková jména jako Darren Aronofsky nebo Mendes) i televizní obrazovky (seriál z produkce… (více)

Mark Strong bude mocný i v televizi

Mark Strong bude mocný i v televizi

26.03.2013

Ještě nedávno jsme měli dojem, že se natáčí víc filmů s Markem Strongem než filmů bez Marka Stronga, ale nikdo si nestěžoval – v drtivé většině rolí byl skvělý a pokaždé jiný. Tak, a od léta si ho… (více)

Colin Farrell v dobách artušovských legend

Colin Farrell v dobách artušovských legend

16.03.2012

Je to docela překvapení. Studio Warner Bros. koncem loňského roku slibovalo nové pojetí artušovských příběhů v romanticko-dobrodružné fantasy Arthur and Lancelot. Titulní postavy si měli zahrát Kit… (více)

Reklama

Reklama