Reklama

Reklama

Skandál

(seriál)
Trailer 1
USA, (2012–2018), 89 h 53 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Shonda Rhimes

Hudba:

Chad Fischer

Hrají:

Kerry Washington, Darby Stanchfield, Katie Lowes, Jaden Betts, Guillermo Díaz, Jeff Perry, Joshua Malina, Bellamy Young, Tony Goldwyn, Columbus Short (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Olivia Popeová pracovala v prezidentské kanceláři jako konzultantka pro styk s veřejností. Svůj, nejen profesní život, zasvětila ochraně a budování pozitivního obrazu těch nejmocnějších. Poté, co opouští Bílý Dům, zakládá vlastní firmu v domění, že její profesionální i osobní život se vydá mnohem klidnější cestou. Postupně ale zjišťuje, že její bývalé pracovní vazby jsou natolik silné, že je nelze jen tak, jednoduše přetrhnout. Se svým týmem odborníků přichází na to, že během napravování životů těch ostatních zapomněli na to, co je jim nejbližší – na sebe samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (30)

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Možná si dám tu nudnou práci a vygůgluju si, jesti je Shonda Rimes lesba nebo ne. Protože jinak si nedovedu vysvětlit extrémní výskyt homosexuálních hlavních rolí v jejích seriálech. Stejně tak mi přijde, že má nějaký zvláštní vztah k feministkám - vždycky tam je nějaká šíleně nezávislá a drsná ženská typu generál (jo a taky je to pokaždé černoška). Výše zmíněné poznatky neznamenají, že bych byla rasistka či tak něco, prostě jen postřeh, který se mi zdá nepřehlédnutelný. Nevermind - oproti Greys anatomy je Scandal uslintaný patos, který se schovává za neoblomný obličej a našpulá ústa hlavní protagonistky, která (jak nás v úvodu její zaměstanci poučují) nesnáší pláč, ale na krajíčku má skoro furt. Její detektivní práce mě naprosto neuspokojuje, protože i při tom minimálním procentu mozkové kapacity, kterou používám při sledování tohoto seriálu, mi trvá odhalit podstatu věci asi tak o polovinu menší časový úsek, než Olivii Papežové (že by souvislost s výše zmíněnými poznatky?). Po čtyřech dílech dvě hvězdy za snahu a za nedostatek ostatních seriálů, u kterých bych mohla prokrastinovat, ale zbytek (2) dílů dokoukám snad jen se sebezapřením. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po pilotu: Skupina právníků, která se zabývá crisis management . Pilot mě moc nebavil. Není to špatné, ale není to můj cup of tea. Na můj vkus to je moc tvrdé, na House of Lies (který je pro mě výrazně zajímavější, i když si nemyslím, že by byl skvělý) se mi líbí, že je tam návdavkem humor, sex, vyčůranost, což se mi líbí...Na druhou stranu, jako asi každou ženskou mě absolutně přitáhla věc, která se stala 10 minut před koncem, tj. to, že Olivia, hlavní představitelka, měla poměr a stále má speciální vztah (no, milují se, ale nejsou spolu :D) s SPOILER ALERT! americkým prezidentem. Yay! 8) Upřímně - asi se na to fakt koukám jen díky té lince Olivie s prezidentem. 8) PS: Shonda Rimes jako vždy rules 8) ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Do s02e02. Prestalo zaujímať. // Zatial S1. Myslela som, ze sa budu viac venovat epizodnym pripadom. Kazdopadne ale pekna zostavicka. // Scandal US 1x01 - Oomnoho lepsie nez House of Lies, pojate serioznejsie. Pekna zostava povedomych az znamych hercov (a rezisera ;), velmi slusna rychlost deja i vodopadu slov, nic vylozene iritujuce i ked mozno niektore veci trochu prepiskli. (Je to o bande sikovnych povodne pravnikov, ktori rychlo utulavaju, ocistuju, ukecavaju a robia vsetko ostatne potrebne pre zaujem klienta.) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pár dílů to trvalo, ale nakonec mě Shonda Rhimes zase dostala a má mě zaháčkovanou. A za tu nepopsatelnou chemii mezi Kerry Washington a Tony Goldwynem má u mě body navíc. 1. série - 80%, 2. série - 90%, Třetí řada už je místy dost překombinovaná a milostné, rodinné a pracovní problémy hlavní hrdinky stále na jedno brdo. Ale to se dá naštěstí překousnout. 3. série - 80% I přes pár ne úplně dokonalých epizod měla čtvrtá řada slušné tempo a o nové zvraty rozhodně nebyla nouze. Zejména díky vynikající druhé polovině mě tahle řada bavila zatím nejvíc. 4. série - 90% I v páté sérii jsme si užili spoustu zvratů a intrikaření se zase posunulo na další level. Místy už tvůrci trochu moc tlačí na pilu, ale je to taková závislost, že všechny nedostatky úmyslně ignoruju a užívám si každý díl. 5. série - 90% --- Nejoblíbenější postava: Fitz Grant (Tony Goldwyn) ()

cechura 

všechny recenze uživatele

Po třech sezónách: Nějak stále nemohu zkousnout to pendlování mezi dvěma polohami - politické pletichaření ve stylu House of Cards a akcí ve stylu 24 (nebo jiných podobných seriálů). Nejde mi to dohromady. Olivia Pope na začátku vypadá jako rozhodná tvrdá žena, která se postupem času čím dál tím víc chová nelogicky (ať už v partnerských věcech nebo ve vztahu k otci). Nejvíc mě ale štval Huck, který má podle scénáře zvládat zároveň jak polohu superagenta, tak i technického hackera. Ve výsledku je ale jeho herecký projev tupý a trapný. Na druhou stranu má seriál dobrý námět a výborný spád (snad až na druhou sezónu). ()

Galerie (2 370)

Zajímavosti (5)

  • Replika na konkurze predstaviteľky prvej dámy Bellamy Young pozostávala iba z dvoch viet. (erapo)
  • Columbusovi Shortovi bola rola Harrisona Wrighta ponúknutá bez konkurzu. (erapo)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama