Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alice Bowenová se v roce 1968 záhadně utopila. Bylo jí osm let. Mysteriózní drama vypráví příběh o třech různých rodinách, které žijí ve stejném domě v 60., 80. letech minulého století a v současnosti. Duch mladé dívky v domě přetrvává, což všechny tři rodiny ovlivní. (pufina)

Recenze (18)

pufina 

všechny recenze uživatele

Marchlands - mysteriózní britská mini-série, která rozhodně stojí za pozornost, ačkoli má pouze 5 dílů, tak je to pro mě jeden z nejlepších seriálů, co jsem za poslední dobu zhlédla - obzvlášť v dnešní době (kdy se všechno točí kolem upírů a hloupých nápadů). 3 rodiny a 3 různé časové roviny (60., 80. léta a současnost), nejlepší část byla rozhodně z 60. let, kdy Alice zahynula. Seriál je propracovaný, tajemný a neznámí herci mají co nabídnout. Herečka Jodie Whittaker (mladší představitelka Ruth Bowen) mě upoutala od samotného začátku, stejně tak jako malá Sydney Wade (Amy Maynard). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný i zpracování jsou dobré, jen bych nakonec raději volil udělat ze seriálu dvouhodinový film, který by vše zhustil a tím i zrychlil a zdramatizoval. Chvílemi se to hrozně vleče. Na závěr se vyplatí si počkat, ten se povedl asi nejvíc. Není to seriál, který bych musel mít doma, ale určitě je koukatelný a na delší odpoledne zcela v pohodě. 70% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaná minisérie, která duchařskou historku zpracovává příjemně nehororově. 3 časové roviny, 3 různé rodiny a provázaný děj, který není nijak přehnaně překombinovaný, ale ve výsledku přeci jen dává smysl a je poměrně uvěřitelný Chvilku trvá, než se do toho divák dostane, protože tempo je zpočátku hodně vlažné, ale rozuzlení je velice solidní. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Oznaceni "ducharsky serial" muze leckoho vydesit. Alespon v mem pripade jsem k Marchladns pristupovala jako k americkemu serialu, ve kterem me nic nemuze prekvapit. Omyl. Hlavni roli hraje osmileta holcicka, ktera v 60. letech zahadne zemrela. Od toho se odvijeji dalsi zapletky a casove roviny. Podstatnou roli hraji sensitivni zeny a jejich dcery. Chlapi stoji trochu v pozadi a vetsinou jen zadoni o sex :) Dalsi komentar dodam po zhlednuti cele serie, ale nakroceno ma Marchlands spravnym smerem. Po zhlednuti pateho dilu: Wau. Skvele. Paty dil nejen ze dodal zbyvajici informace k predeslym dilum, ale zaroven nabidl presah celeho serialu. Ted je jen na vas, jak se rozhodnete. Ja jsem se rozhodla pro plny pocet a doufam, ze bude vznikat vic podobne skvelych serialu. Nejzajimavejsi mi prisla tedy asi soucasnost a ta 60. leta, ale i v tech 80. to nakonec nabralo zajimavy smer. Nenapada me zadna slabina. Asi jsem jeste stale v opojeni nadseni :) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Další z výtečných britských minisérií, tentokrát balancující mezi psychologickým dramatem a tak trochu mysteriózní detektivkou. Ačkoliv se dějová linka neustále prolíná třemi časovými rovinami, pokaždé s jiným osazenstvem, neměla jsem nejmenší problém se mezi nimi orientovat a co je obdivuhodnější, každá z nich má natolik zajímavý příběh, že mě nikdy neotravovalo, když jsem se z šedesátých let přenesla do současnosti a hned nato do osmdesátek. Z poměrně neznámého hereckého obsazení jsem identifikovala jen Alex Kingston, kterou mám ráda jako skvělou River Song v Doctorovi Who a pak také Jodie Whittacker, která tu sehrála stejnou roli trpící matky, jenž přišla o dítě, jako v Broadchurch, ale tentokrát byla o moc přesvědčivější a její postava mně zasáhla asi nejvíc. Marchland si mě získal svou mírně tajemnou atmosférou (v žádném případě však nejde o horor), neuspěchaným tempem, pečlivě propracovanými charaktery a dokonce mě nezklamalo ani závěrečné rozuzlení i když jsem z něj část vytušila asi tak po třetím dílu. Kdosi tu zklamaně píše něco o prosté zápletce, já osobně to vidím jako plus, seriál tak netrpí zbytečnou překombinovaností, která by mu spíše uškodila. U mě velká spokojenost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Marchlands je natočen podle pilotu amerického seriálu The Oaks (od r. 2008). (..Lucas..)

Reklama

Reklama