Reklama

Reklama

Charlie musí zemřít

  • USA The Necessary Death of Charlie Countryman (více)
Trailer

Charlie Countryman žije v Chicagu. Zemřela mu matka a on se s její smrtí těžce vyrovnává. Ve snu se mu zjeví její duch.. Ptá se ho, jak má naložit se svým životem. Matčin duch mu řekne, aby se rozjel do Bukurešti, protože tak to bude správné. Charlie okamžitě nasedne do letadla a letí přes Atlantik. V letadle se seznámí s Victorem, starším mužem, který se vrací domů do Bukurešti a veze směšný klobouk jako dárek pro svou dceru. Cestou znenadání opustí tento svět a jeho duch Charlieho prosí, aby dárek odevzdal. Charlie mu to slíbí. Když se setká s Victorovou dcerou Gabi, krásnou hudebnicí, na první pohled se do ní zamiluje. Gabi má ale bývalého manžela, násilného gangstera Nigela, který si na ni dělá ještě stále nárok. Charlie ji hodlá ochránit, a tak vstoupí do halucinačního rumunského podsvětí, plného násilí a co je nejpodivnější - lásky. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (78)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak stupídny a úbohý thriller už som nevidel poriadne dlho. Naozaj, úplne podivné a bez nejakého väčšieho zmyslu. Chalanovi zomrie matka, potom mu v halucinácii povie, aby išiel do Bukurešti, tak on ide. No a tam sa behom 2 dní dostane do centra celého mafiánskeho prostredia, k tomu sa stihne ešte aj zaľúbiť, a v neznámom meste sa orientuje ako keby tam už žil celé roky. Fakt strašná zlátanina a od tohto hereckého obsadenia som iste očakával niečo lepšie. Ale aspoň 1* za pekné scenérie Bukurešti si to zaslúži, no a aj začiatok vyzeral celkom sľubne - len škoda, že napokon bol z toho úplne hrozný a bezpredmetný thriller. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Charlieho výlet do Bukurešte nás priviedol k niektorým veľmi hlbokým zisteniam ako napr. že Amíkom sa nemýli iba Slovensko za Slovinsko ale aj Budapesť za Bukuresť, ďalej, že Rumuni žijú očividne v predstave, že sú pri bežaní rýchlejší ako idúce auto, alebo že starý martinský plot pokreslený detskými kresbami, ktorý stál pred Turčianskou knižnicou nebol bezcitne zlikvidovaný, ale iba presunutý "o dům dál". Taktiež mi prišlo vtipné, že Gabi celý čas sedela ako chlap, ale to pravdepodobne patrilo k tomu jej emo-drsniackemu imidžu. A keď náhodou niekto niekedy spomenie tento film, isto sa mi pred očami vybaví Mads Mikkelsen v jazvečíkovej košeli :D ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Téměř až bizardní romantika, která vyniká především díky luxusnímu obsazení, netradičně pojatému zpracování, vizuálu a v podstatě i celkovému vyznění, které i přes jistou dějovou tuctovost dokáže zatraceně trefně zaujmout a nepustit až do divokého finále, o kterém si může myslet každý co chce, chladným ale nechá asi jen málokoho. Každopádně, podívaná to není určitě pro každého, žánrově jde tedy skutečně v první řadě o love story, ovšem říznutou pořádnou dávkou dramatičnosti a vlastně i thrillerového koření, což znamená, že film disponuje i nemalou drsností, nekorektností a napětím. Samotnou zápletkou film tedy určitě vyloženě nijak nevyčnívá, čehož si ovšem byli nejspíš vědomi i sami tvůrci, a tak zde spíš kladli hned od začátku daleko větší důraz na stylovost a vizuální zpracování, což se pak ve výsledku ukázalo jako poměrně smysluplný a především pozitivní rozhodnutí, neboť mě v tomto ohledu dokázala tato podívaná skutečně zaujmout a bavit. Ono je to ale v podstatě vážně těžké nějak celé přiblížit, je to fakt strašně zvláštní, nicméně i podmanivé a okouzlující, prostě fakt divočina :-). Jak už jsem ale hned na začátku zmiňoval, hlavní předností celé této podívané je každopádně účast opravdu výrazných hereckých osobností, Shia LaBeouf je i přes veškeré kontroverze spojené s jeho osobou vážně výjimečně talentovaný herec, který se snaží stále zbavit nálepky „toho kluka z Transformers“,a já osobně bych řekl, že výběrem rolí a filmů se mu to daří více než zdatně a možná se od něj dočkáme ještě velkých věcí. Opomenout ale nemohu ani neuvěřitelně sexy Evan Rachel Wood, od které jsem takovou přitažlivost vůbec nečekal a samozřejmě třešničku na dortu v podobě Madse Mikkelsena, nepřehlédnutelnou hvězdu první velikosti, který strhává veškerou pozornost na svou postavu jen jediným pohledem, prostě machr jak bejk! Kdo má rád zkrátka něco jiného, než se objevuj v běžné distribuci, výběrem tohoto snímku jistě chybu neudělá, davy nestrhne, ovšem filmové gurmány uspokojí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který má celkem zajímavé momenty, ale jako celek nefunguje. Je to pseudoumělecký blábol, který získal naprosto skvělé herce, jejichž potenciál zůstal více méně nevyužit, anebo byl využit tak, jak se dalo čekat. Shia je zde hodně snesitelný, protože to vypadá, že hraje, ale k čemu to je, když je děj taková slátanina? Hudba je skvělá, ale ani tu si nebudete moc pamatovat. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Kam až mě můj nezměrný obdiv k MM dovede? Nemohl by být Mads trochu ohleduplnějš ke svým fanouškům a nehrát v tak neskutečných sračkách? Nesmyslná, neuvěřitelná zápletka. Strašlivý obsazení a hrecký výkony. Kde vyštrachali Evan Rachel Wood netuším - asi naplňuje režisérovu vizi o krasavici z východu. Od půlky filmu jsem si přála, aby Charilie zemřel nějakou obzvláště strašnou a bolestivou smrtí, protože by si to tak idiotská postava opravdu zasloužila. Jediný, co by se při troše dobrý vůle dalo snad pochválit, je hudba. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Evan Rachel Wood (Gabi Ibanescu) verejne zaútočila na MPAA (The Motion Picture Association of America) na Twitteri za to, že prinútila režiséra Fredrika Bonda odstrániť scénu z tohto filmu, kde jej postava dostáva orálny sex, aby film bol povolený aj pre mladšie publikum. Pomenovala to ako ďalší hanebný príklad cenzúry ženskej sexuality zo strany MPAA, zatiaľ čo organizácia v tomto filme povolila mnoho aktov grafického násilia bez toho, aby vyžadovala úpravy. (Arsenal83)
  • Shia LaBeouf si během natáčení doopravdy vzal LSD, aby byly scény natočeny reálněji. (TammiLargo)

Reklama

Reklama