Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

elanius 

všechny recenze uživatele

(41/2018) / Tých rodičov by som bil po ksichte od začiatku do konca. Kamera, príbeh, rýchly sled scén, všetko je podriadené jedinému cieľu, sprostredkovať nám divákom, pohľad malej Maisie na ten totálny chaos okolo nej. Najsvetlejší moment filmu je Alexander Skarsgård, či už postavou alebo hereckým výkonom. O malej Maisie netreba hovoriť, jeden z najlepších detských hereckých výkonov čo pamätám. Odporúčam zvážiť samotnú tému film pred pozeraním, myslím, že neosloví každého. (8/10) ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Průměrná romanťárna schovávající se za drama o holčičce v rodinném víru žabomyších válek. Jenže namísto toho, aby tam aspoň někdo byl pořádně v prdeli a Maisie v pubertě trpěla stereotypními komplexy z dětství, jsou všichni hrozně krásní, vlastně všichni rozumní a samozřejmě nakonec všichni štastní. Och. 6/10 ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma žiadny film nedojal ako práve tento - až k slzám. Nie preto, že by to bola nejaká typická citová vydieračka, alebo že by bol ten príbeh nejaký tragický - ale svojou krásnou charizmou, ktorú to v sebe malo od začiatku až do úplného konca. Samotný dej bol v podstate úplne jednoduchý, ale napriek tomu ma to totálne vzalo. Pretože nie vždy treba vymakaný dramatický dej, aby vyvolal film záujem a očarenie. V tomto prípade sa o celý ten úžasný dojem postará už len samotná idea a tie charaktery postáv, obzvlášť Maisie. A samozrejme celé to ešte násobí taká tá reflexia reality - pretože toto sa stáva bohužiaľ v súčasnosti už dosť často. Slová sú proste len slová, a nestačí dokola omieľať ako nám na niekom záleží, keď mu to nepreukážeme aj svojimi skutkami. Veľmi mi bolo ľúto malej Maisie, ktorú si rodičia po rozvode len tak medzi sebou pohadzovali ako keby bola kus majetku, bez ohľadu na to ako sa chudiatko bude cítiť. Ani jeden z nich o ňu nechcel prísť, no zároveň nemali na ňu ani čas. Takže niet sa čo diviť, že našla oporu v iných ľuďoch, ktorí o ňu stáli. 6-ročná herečka Onata Aprile zahviezdila naplno a tým, čo predviedla zapôsobila snáď na každého. Veľmi príjemné prekvapenie, a k tomu tá dôsledná práca s kamerou a skvelá hudba sprevádzajúca scény. Záverečný song Feeling of Being od Lucy Schwartz bol už len dokonalou bodkou za celým filmovým zážitkom. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které mě překvapí a dokážou ve mě vyvolat emoce. A přesně takový je i tento film. What Maisie Knew prvotřídní drama, které je možná trochu pomalejší a pro některé může nudně, ale já jsem to naopak ocenil. Režiséři krásně pracují výstavbou prostředí, ve kterém malá Maisie žije, aby ho mohly postupně změnit. Hodně jsem ocenil, že režiséři nám nevnucují svoje názory o tom co je správné a co ne. Jen vyprávějí příběh se vším krásným a i tím špatným. Julianne Moore podává další ze svých perfektních výkonů. Steven Coogan hraje velmi dobře, ale něco mi u něho stále chybí. Joanna Vanderham neznám, a právě proto na mě udělala velký dojem svým výkonem. Naopak Alexandera Skarsgårda znám moc dobře z True Blood a i on mě hodně moc překvapil. Nikdy jsem si ho moc dobře nedokázal představit v civilní roli, ale po tomto filmu musím uznat, že tam byl skvělý. A nakonec jsem si nechal malou Maisie v podání Onata Aprile, která je hodně talentovaná a umí záhrát na správné emoce. Ve filmu je spoustu okamžiků, které dokážou chytnout za srdce třeba, když si Lincoln s Maisie kreslí ve studiu nebo, když spolu chodí po městě. Tyhle krásně okamžiky jsou vystřídany těmi smutnějšími, které se snadno vryjí do paměti, jako když Maisie spí u cizích lidí nebo poslouchá hádky svých rodičů. What Maisie Knew je silné drama, které si Vás snadno získá a jen tak Vás nepustí. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příběh holčičky zmítané nevraživým světem dospělých a hlavně rodičů. Kde najít trochu lásky, když nikdo nemá čas? Jak pochopit ty věčné hádky a lži rodičů? Kam vlastně patřím? Všichni hlavní hrdinové, Julianne Moore (matka), Steve Coogan (otec), Joanna Vanderham (au pair), Alexander Skarsgard (?), ale hlavně malá Onata Aprile, zahráli své role skvěle. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)
  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)

Reklama

Reklama