Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devět osob je uvězněno ve výtahu. Navíc se ukáže, že neznámý šílenec do něj dal bombu, která má každou chvíli vybouchnout. Podaří se skupince dostat ven bez úhony? (LIVINGDEAD)

Recenze (17)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupina ľudí zatvorená vo výťahu, je tam bomba a nemôžu sa dostať von. Slušne nakrútené, s celkom presvedčivými hercami, ale je to nuda. Hneď ma napadli Devil či Blackout, ktoré sú podľa mňa vydarenejšie, pretože tuto nám väčšinu stopáže predvádzajú dialógy a rozhovory hlavných postáv v tiesňovej situácii. Pozrieť sa to dá, ale chýba tomu napätie, je to nevýrazné a celkovo nie príliš zaujímavé. Po celú dobu ma akurát zaujímalo, kedy to (konečne) buchne a či to vôbec buchne. 4/10. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

9 lidí uvízne ve výtahu. Je mezi nim těhotná,tlustoprd, iránský muslimský američan do toho ještě člen ochranky (to už samo o sobě je smrtící kombinace) neskutečně vtipný komik (tak vtipný, že Teletubbies jsou proti němu inteligentní) indka, milionář s jeho děckem a ženská s bombou. Po čase ta ženská s bombou umře (hodně nereálné a náhodné) a nechá jim tam tu bombu. Oni se z toho chtějí dostat a přežít. Největší problém je s herci někteří na to, že mají za chvíli umřít jsou absolutně klidní (ten tlusťoch třeba) a i se scénářem, který má hodně logických kiksů (například ty situace co přežije děcko té těhotné by nepřežil ani dospělý by potratila hned nebo proč tam nenahnaly toho tvůrce bomby, aby ji zneškodnil, když ji postavil musel ji i umět zničit). Potěší tak jen jedna scéna co mě připomněla Resident Evil 1 a ke konci porcovací scéna i když s ní nešlo nic vidět byla zajímavá. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Má to svoje chyby, to ano, ale jinak se jedná o celkem fajn film o lidech uvězněných ve výtahu. Vadí mi, že tu jsou všichni celkem dlouhou dobu celkem klidní, vadí mi, že jim trvá než někdo z nich se pokusí zavolat pomoc, když signál na mobilech očividně mají, vadí mi, že tzu postavy působí strašně zpomaleně a trvá jim, než se pokusí třeba otevřít dveře nebo zkusit vylézt vrchem, vadí mi, že bombu nezapracovali líp a vadí mi tu i další věci, ale jinak je ten film celkem napínavý (ačkoli v první polovině je to trochu moc ukecané), má celkem zajímavé postavy (i když tu malou holku bych na začátku asi uškrtil, svini rozmazlenou, ještě že se ke konci zklidnila), má to atmosféru, asi dvě fakt napínavé scény a celkově nepůsobí jako špatný film, takže s tím ve finále jsem, i když to má své chyby, docela spokojený. Ale ukončil bych to teda záběrem na výtah a tu scénu potom bych vystřihl, připadala mi jako vata. 3* ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý. Nato, že se děj odehrává jen ve výtahu, tak to není špatné. Herecké výkony jsou dobré, akorát u konce filmu to trochu pokulhává. Líbí se mi jak se postavy mezi sebou hádali. Konec vás překvapí. Pozor teď budou spoilery!! Prostě ta malá holka je k**da. Totální rozmazlený fracek. Zmáčkne tlačítko, pak říká, že má hlad, dělá chudinku, brečí, obviňuje se, každej jí říká, že za to nemůže, i když si to nemyslí. U tý holky beztak rodiče ztratili nad tou holkou kontrolu. Film byl dobrý doporučuji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli klaustrofobie. Režisér Stig Svendsen nechal zavřít na 80. minut do výtahu v luxusní budově devět lidí různých charakterů a postavení ve společnosti, včetně bohatého investora a majitela stavby v jedné osobě i s jeho malou vnučkou, klaustrofobika, těhotnou ženu a další, a navrch přihodí pomatenou ženu s časovanou bombou připevněnou na jejím těle, kterou v průběhu děje skolí infarkt. Nevím, co přesně bylo jeho záměrem. Jestli chtěl vyzkoušet, jak se lidé budou chovat v uzavřeném prostoru, tak to nepřišel s ničím objevným, protože filmy s uvíznutými lidmi ve výtazích už byly natočeny před tímto počinem. I neoriginální námět se dá akceptovat originálním přístupem režiséra, což se v tomto případě podařilo. Skupinka lidí je vybrána dobře a hlavně herci hráli, v čele s dnes již téměř zapomenutým Johnem Getzem, a i všichni ostatní zaslouží pochvalu jmenovitě Anita Briem jako atraktivní žena, co musí každou chvíli v těhotenství čůrat a zde to předvede i v praxi, anebo Joey Slotnick, který nejdříve trpí nesnesitelnou klaustrofobií a všem okolo nadává, ale pak se z něj vyklube odvážný muž. Pochopitelně je také nutno počítat s variantou tzv. filmových náhod, kdy servisní výtahová služba neplní své úkoly tak, jak má, vysílačka jako na potvoru nefunguje a volání z mobilů na bezpečnostní linky se setká s nepochopením z druhé strany a tak dále. V uzavřeném prostoru to všechno funguje tak, jak má, vypjetí není nijak přehnané a poměrně uvěřitelné je i chování uvíznutých postav v takovéto nepříjemné situaci. Mě nejvíc asi zklamal nepříliš zajímavý závěr filmu, který bych označil za zbrklý a nedotažený. Jinak tohle výtahové inferno své kvality mělo, ačkoliv se z něj dalo vyrazit víc stísněných diváckých pocitů, jak se na napínavý thriller sluší a patří. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama