Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V obyčejném medvědím světě jsou medvědi vážní a zamračení. Medvěd Ernest je jiný. Je hudebník, rád by byl veselý, jenže je chudý a často hladový. Při hledání něčeho k snědku chytí malou myšku Celestinu, která utekla ze svého podzemního myšího světa. Aby Celestina neskončila v Ernestově prázdném žaludku, uzavře s ním dohodu. Když ji nesní, ukáže mu místo, kde může získat spoustu čokolády, bonbónů a těch nejlepších sladkostí. Ani jeden z nich ještě netuší, že se tak dostanou na stopu chamtivých medvědích manželů, kteří kteří si přivydělávají tím, že cukrovinkami záměrně kazí medvědím dětem zuby. To, co začalo mezi bručounským Ernestem a upovídanou Celestinou jako pouhá dohoda, přerůstá v nebovyklé přátelství a přes všechny rozdíly se z nich stává nerozlučná dvojice. Aby odhalili velké cukrovinkové spiknutí, budou potřebovat pomoc z myšího i medvědího světa. Podaří se jim překonat předsudky ostatních a oba světy spřátelit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (92)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film o předsudcích, o strachu z neznámého a o zdánlivé nemožnosti soužití dvou skupin je silný ve své jednoduchosti a přitom je aktuálnější než kdy předtím. [==] Asi by bylo na místě zdejší (trochu zmatené) informace uvést na pravou míru. Film měl premiéru v roce 2012 v původním francouzském znění (Wilson, Brunner ad.), po úspěších na zahraničních festivalech byl zakoupen i do americké distribuce. Na začátku roku 2014 vznikla anglicky mluvená verze (Whitaker, Foy ad.), a přestože film s rozpočtem téměř 10 milionů eur komerčně příliš úspěšný nebyl (informace o výdělcích se různí - mezi 5 a 9 miliony dolarů), vysloužil si v témže roce, tedy 2014 oscarovou nominaci za nejlepší animovaný film. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Viac menej tradičná, avšak veľmi pekná rozprávka klasického strihu pre deti všetkých vekových kategórií. Jednoduchá nostalgická kresba v štýle knižných ilustrácií ma očarila, príbeh príjemne prekvapil dospelými myšlienkami a vydarene spracovaným motívom priateľstva, tak typickým pre najkrajšie detské príbehy. Nechýbajú ani temnejšie kontúry, zaujímavo načrtnuté svety a práca s mytológiou. Videl som predabovanú verziu, takže originál doceniť neviem, ale i tak som veľmi spokojný. Ak chcete tip na kvalitnú, príjemnú rozprávku vhodnú pre všetky deti, ktorá netrpí prehnanou modernizáciou a miesto nákladnej animácie vsádza na nádhernú ručnú kresbu, a zároveň má aj jednoznačné posolstvo, choďte do toho. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

POTKAL JI V POPELNICI A CHTĚL JI SNÍST... /// Kouzlo příběhu, kterej v sobě ukrejvá víc, než jen to, že i malá myška může zachránit medvěda. Je o přátelství, je o rasismu, je o … Ale hlavně pobaví trochu jiná animace. Jako kdyby si Vladimír Renčín nebo Jiránek udělali radost. A taky milej humor. Dobrý! A to je za 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii dětských knížek, kterou vytvořil belgickej spisovatel Monique Martin, alias Gabrielle Vincent, jsem nečetl. 2.) Už mě z to Walta Disneye bolej voči. (Ruce? Tak to ti asi nepomůžu…). 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

V komparaci s tím hnojem americkým (viz Rio 1, 2, ...), vás do očí praští zcela hmatatelná přidaná hodnota. Dle sloupce vpravo je evidentní, že nekomerční animáky sami sobě kopou hrob - kdo z ignorantů by šel do kina film animovaný, u něhož musí zapojit alespoň tři neurony a zároveň se nedočká žlutých potvor dělajících píčoviny za všeobecného chechotu osazenstva kinosálu?! 81% Celosvětový výdělek k 9. 8. 2014: $6,189,463, což je 0,52 násobek budgetu ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ne-pohádka pro ne-děti. ~ Ani jsem netušil, že dva ze tří režisérů mají na krku skvělou Paniku v městečku. V každém případě je v dnešní době dementních amerických a japonských animáků (komiks, mango a jiné ovoce) byla tahle animace pohlazením po duši. ~ Příběh trochu neohrabaného samotářského medvěda Ernesta a malé roztomilé myšky Célestine ze dvou navzájem se nesnášejících se společnosti sice ze začátku vypadá jako dětský, ke konci mi ale takový nepřišel a je i fakt, že ke konci lehce začínal ubírat páru. Nicméně ta animace byla skvělá, pěkně ozvučeno a s několika zajímavými a vtipnými nápady. Tihle kucí francouzští umi :-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle knižní série „Ernest a Celestine“ od Gabrielle Vincent z roku 1982. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2012. (Terva)
  • V pivnici Ernestovho domu môžeme medzi obrazmi na zemi uvidieť obraz Infantky od španielskeho maliara Diega Velázqueza. (Eoin)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama