Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

mm13 

všechny recenze uživatele

Nápad nie zlý, ale scenár a réžia jedným slovom sommrácke. 2* len preto, že po dlhšom čase zase raz potešil Dafoe a za Yelchinove nasadenie. Chlapec šiel naplno, akoby hral v áčkovej veľkoprodukčnej dráme s ambíciami na 15 Oscarov. Jeho partnerka (Addison Timlin) ale zase svojim výkonom vytvorila jeho snaženiu dokonalú protiváhu. Ksichtík pohľadný, príjemne civilný, ani grimasy nehádzala zle, len škoda, že zakaždým mimo bránky. Čo sa "herectva" týka, no jedno teľa. Až mi jej chvíľami bolo ľúto. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vidím sice mrtvé lidi, ale bůh ví, že to zvládám........ Život Edda Thomase se vymyká normálnímu druhu života. Vidí mrtvé a hledá jejich vrahy. Je to akční život nebo prokletí? CITÁT - Vodachové si tě chtěj před smrtí jen očichat........... S vtipem a napětím se protloukám celým příběhem, párkrát jsem se leknul a několikrát i zasmál. CITÁT - Ty už jsi dávno mrtvej....... Hodně příběhu dodalo, že Tedd, pardon Edd si svůj příběh sám vypráví a komentuje - to dalo takovou tu noir atmosféru. Město Piko Mundo čeká katastrofa, zemře spousta lidí a jen Edd tomu možná může zabránit. Zatím však netuší jak. CITÁT - Máš v hlavě zmatek....... Konec mě dostal. Oko nezůstalo suché. Proč mi to dělaj? CITÁT - Život je jen výcvikový tábor pro příští život........ ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Já byl spokojen, parádně jsem se bavil. Líbí se mi styl vyprávění, je to odlehčené, svižné, má to zajímavý námět, místy vtipné, místy napínavé, na nic si to nehraje, natočeno s nadhledem a přehledem. Totální oddechová pohodovka, ve které se vše výše zmíněné skloubí a je to prostě taková jednohubka na pobavení a odreagování. Výkony herců jsou takové příjemné, dobře se na to kouká, jako by si to všichni pěkně užívali. Nelze čekat nějaké veledílo, ale takovou trošku svižnou úleťárnu. Lepších 70%. Spokojenost. Howgh! ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Sommers si u mňa vylepšuje reputáciu po spackanom Van Helsingovi a smiešnom G. I. Joe a darí sa mu to viac než dobre. Hlavný hrdina v Yelchinovom podaní mi znovu dokazuje, že sa jedná o nadanú vychádzajúcu hviezdu a skvele mu v tom sekunduje krásna Addison Timlin aj s očarujúco iskrivým filmovým vzťahom. Príbeh ma zaujal, sériových vrahov som sa nikdy nemohol nabažiť, preto tak trochu sklame odfláknutá motivácia páchateľa. Od polovice to však naberá slušné obrátky, scenár zručne manipuluje s počtom aj identitou páchateľov a nehollywoodsky koniec za tým všetkým dáva pocítiť nevídaný zážitok. Ja sa na toho Koontza už vážne dám :) Len krôčik k plnému hodnoteniu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odd Thomas je chlapec s výnimočnými schopnosťami. Vidí mŕtvych. Komunikovať s nimi síce nevie, ale zato ho takmer vždy vyhľadajú pokiaľ vo svete živých nedosiahli pokoja na duši. Zo sveta mŕtvych prichádzajú na zem aj bytosti zvané Budachovia. Vždy keď sa niekde objavia, sú predzvesťou tragédie. Jedného dňa príde do podniku kde Thomas pracuje ako kuchár neznámi muž. Na tom by nebolo nič zvláštne. No okolo jeho tela sa hýbe najväčší počet Budachov, aký doposiaľ videl. Thomas začína tušiť, že malým mestečkom otrasie tragédia nevídaných rozmerov. Film vhodný pre vekovú kategóriu od 8 do 15 rokov. Asi preto sa páčil môjmu 40 ročnému bratovi. Mohli by sme ho označiť, ako predprípravu pre teenagerov na stupeň reálneho strachu v podobe skutočných hororov. Snímok Odd Thomas je strašidelnou rozprávkou, ktorá síce nie je aj vďaka hereckému obsadeniu najhoršie natočená, ale presto všetko mi to prišlo akési detské. Anjelská tvárička Antona Yelchina sa mi veľmi na tento druh filmov proste nehodí ( Najlepší snímok v akom som ho videl hrať je jednoznačne Alpha Dog. Vrelo odporúčam emocionálne silnejším ). Monológové rozprávanie príbehu mi taktiež nereže. No a dostávame sa k najväčšiemu plusu filmu. Zamiloval som sa. Nemáte niekto mobil na Addison Timlin? Zaslať do POŠTY! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)
  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)
  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama