Reklama

Reklama

Mé nové Já

(seriál)
  • USA Enlightened
Trailer 6
USA, (2011–2013), 8 h 42 min (Minutáž: 26–31 min)

Scénář:

Laura Dern, Mike White

Hrají:

Laura Dern, Diane Ladd, Sarah Burns, Luke Wilson, Timm Sharp, Mike White, Michaela Watkins, Jason Mantzoukas, Dermot Mulroney, Amy Hill, Riki Lindhome (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Neobvyklý komediální seriál o hledání smysluplnosti a naplnění uprostřed chamtivosti, korupce a pokrytectví korporátního světa. Poté, co sebedestruktivní Amy překonala psychické zhroucení v práci, se pokouší udělat ve všem pozitivní změny.  Ztratila v práci nervy. Odjela se léčit. Nyní je zpět, plná síly, inspirace a má (podle ní) vše pod kontrolou, je dychtivá přijmout v práci nové výzvy. Myslí si, že se změnila a nyní chce změnit svět... V neobvyklém komediálním seriálu HBO hraje Laura Dernová sebedestruktivní Amy, reprezentantku firmy zaměřené na zdraví a krásu, která se v práci nervově zhroutila. Amy se po třech měsících rozjímání a meditací v léčebném středisku na Havaji vrací, aby dala dohromady střepy předchozího života a dala mu nový směr. Součástí jejího světa jsou dobře míněné, ale obvykle nechtěné rady matky, s níž Amy nyní žije. Její povalečský ex-manžel, jehož jedinou potěchou jsou rekreačně užívané drogy. A skupina těžko snesitelných spolupracovníků, do které byla po návratu přeřazena. Seriál sleduje Amy při jejím nekonvenčním hledání cesty mezi tím jaká je, jaká chce být a tím co jsou ostatní ochotní od ní tolerovat. (HBO Europe)

(více)

Videa (30)

Trailer 6

Recenze (15)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na set top boxu od O2 jsem objevil HBO On Demand a tak jsem se jal studovat, co všechno tam mám zadarmo, přičemž ponejprvá mě zaujaly seriály. Do té doby jsem si totiž říkal, že co je z HBO, to je kvalitní. A když jsem si pustil Camelot a následně Mé nové já, prozřel jsem, že to tak není. I HBO má tedy své krušné dny. ()

b.fidel 

všechny recenze uživatele

Tak má to krásný nápad a spoustu povznášejících myšlenek. Seriál o nesympatické "blbce" která všechno jenom mrví, aby poté na sklonku dne mohla všechno zhodnotit slovy vyrovnané vyzrálé osobnosti, aby posléze druhý den začala být ještě nemožnější. Pilot vypadal moc zajímavě. Další epizody jsem sledoval už jen proto, že jsem byl zvědavý, jestli jí někdo už konečně propleskne. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Takže k dnešnímu dni na čsfd 52%, na imdb průměrné hodnocení 7,5. Dík prvnímu údaji jsem dlouho váhala, dnes se tu divím. Laura Dern napsala scénář k seriálu o praštěný ženský, která napřed bouchne, pak odjede jíst, meditovat, milovat a jako osvícená pak všem okolo jak osina v zadku káže, jak se má žít a vnucuje dobro, přičemž co chvíli chytá rapla, aby nakonec ... To ale předbíhám. Za roli Amy dostala Laura Zlatý globus a její mamina Diane Ladd byla v roli její maminy tak opravdová, že chci teď vidět něco jenom s ní. Nadchly mě i další postavy - šéf Dougie, kolega Tyler, exmanžel Levi ... týpci, co jsou jednou stranou hovádka, zároveň mají v sobě jistou dojemnost - a jejich herečtí představitelé. Enlightened chvílemi působí banálně, ale postupem času se usazuje v hořkosladkém ranku s lidmi z masa a kostí, jejichž prototypy denně potkáváte. Na seriálu s Laurou spolupracoval Mike White jako scénárista, režisér a představitel plachého ajťáka Tylera, kterého si musíte zamilovat asi nejvíc. Co dodat? Škoda, že je toho tak málo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám pocit, jak je pod něčím podepsáno HBO, jde automaticky o propadák a přinejmenším podivnost. A tady si to navíc Laura Dern sama napsala, sama produkovala a její kdovíco režíroval. WTF? Co to chtělo říct? Je to něco jako hysterický mix Zoufalých manželek se Sexem ve městě a Ally McBeal, hysterický až extrémně, a to na dvě strany... Mužské role jsou naprosto stupidní a jednobarevné. Chybí tomu nadhled, tah na branku a vlastně tady chybí i ta branka. Je mi líto Lukea Wilsona s plnovousem, jak hraje parodii sebe sama a je znát, jak mu ta role vyloženě nesedla. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Ja som mal pocit, že to bude o žene, ktorá sa bude potýkať vtipne a zároveň melodramaticky s problémami, ktoré okolo nej putujú, nakoniec sa to tiahlo až ku globálnému otepľovaniu. Niekedy mi to prišlo aj vtipné a super a pilot sa mi páčil aj som dal šancu (hlavne kvôli Laure), neskôr som však už Amy chcel miestami riadne prijebať!Hodnotené po I. sérii (nebudem to viac sledovať). ()

Galerie (96)

Zajímavosti (1)

  • Laura Dern získala za roli v tomto seriálu Zlatý globus v kategorii nejlepší herečka v komediálním seriálu. (Terva)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama