Reklama

Reklama

Kravaťáci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2019), 98 h 27 min (Minutáž: 41–90 min)

Tvůrci:

Aaron Korsh

Hrají:

Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan, vévodkyně ze Sussexu, Sarah Rafferty, Gina Torres, Andrea Parker, David Costabile (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(134)

Ze školy vyhozený student svojí inteligencí zaujme velkého právníka a získá práci koncipienta, přestože pro ni nesplňuje právní podmínky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Poutavé epizody z advokátního prostředí s vyhrocenými vztahy, elegantního až spíše snobského prostředí, co diváka motivu k tomu, jít vejš. Vtipy vkusné, zápletky parádně promyšlené a rozuzlení většinou překvapivé. Za 4 dávám pouze kvůli tomu, že mám raději seriály s poloviční stopáží a s větší dávkou humoru. Jinak ale vřele doporučuju. Opět jeden z těch návykových. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Po třech sériích - teď nastává bod zlomu, cítím to v kostech. Sice už v průběhu druhé a třetí série odpadlo to totální nadšení, ale úroveň byla pořád dostatečně vysoká. Kouzlo celého seriálu v podstatě stojí na vynikajících postavách - Harvey, Donna, Louis a Jessica -, neb děj se časem tak nějak vytrácí a postupně už jen tak šlapeme vodu. A to je přesně ten fakt, který mne na Suits nejvíc vytáčel. Ať už scénáristé přinesli jakýkoli zádrhel, vždycky byl poměrně rychle vyřešen a vše se opět vrátilo ke starému. Ať už to byl Hardman, Darby, vyhození Donny, zamilování Louise nebo Harveyho nebo několikerá hrozba odhalení Mikea, vždy se to vrátilo zpět na začátek. Žádná změna, pořád jsme akorát dojili to samé. Konec trojky pro mne znamenal dvě východiska - buď seriál ukončit (bylo by to zavčasu a hlavní motiv seriálu - Mike praktikující právo bez školy - je vyřešen) nebo ho natáhnout a poslat do kytek. Omluvte mi mou skepsi, ale scénáristé dokážou pouze velice, velice sporadicky po několika sériích seriál probrat a většinou ho akorát dříve nebo později zazdí. Jsem zvědav a doufám v příjemné překvapení... 4. série - není to žádná trága, ale touto sérií s největší pravděpodobností končím. Krom výše zmíněných neduhů jsou to čím dál větší Rodinná pouta a už mi to nepřijde ani o právu nebo práci, ale jen o těch vztazích. Pořád jsou na sebe akorát všichni napruzení a řvou na sebe... 5. série - dá se série hodnotit za základě dvou částečně viděných dílů? Sám bych normálně odpověděl, že ne, ale to, co jsem z páté série viděl, mi k utvoření názorů bohatě stačí. Harvey spal s Louisovou sestrou, má depky a dal mu přes hubu? Další hrozba Mikeova odhalení? Hardman? Zase Hardman??? Sračka... 70% (1. série - 100%, 2. série - 90%, 3. série - 70%, 4. série - 60%, 5. série - 0%) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Cool právníci v drahých sáčkách s drahými autami, luxusními byty a krásnými ženami, to jsou oni. Zabývají se milionovými kauzami a neustále nás ohromují svou vychytralostí, vypočítavostí a taktizováním. Seriál se odehrává v odlehčeném duchu, z práva se toho moc nepřiučíme, ale jak brát život s nadhledem a vylevelovat šarm na maximum, to okoukat můžeme. Chvály na Suits je všude dost, já chci objasnit, proč to tak skvělý seriál dle mě není. Každý díl, či uskupení dílů zabývajících se určitou věcí má své schéma - Mike má až otravně dobré srdce, což mu emo Rachel žere a vševědoucí Dona schvaluje, občas však udělá chybu a musí přistoupit terminátor Harvey. Aby však Mike nepůsobil ztraceně, využije fotografické paměti a pomocí velice malého textu pod čarou na straně 2567 obrátí vše na stranu dobra... Ano, i můj milovaný Dr. House má své pevné schéma, jenže příběhy v Dr.House mají kořeny v realitě a hlavně jsou lidské a opravdu chytré. Zdá se mi, že v Suits se nepostupuje "směrem od postav", tedy od toho, jak by se charaktery měly chovat, ale nejdříve je vymyšleno ono cool schéma a zbytek je uzpůsoben tak, aby vše do sebe ladně zapadlo. Postavy jsou spíše figurky scenáristy, navíc rukopis scenáristy je patrný v dialozích, kdy napříč sériemi vypozorujeme, že různé (!) postavy neustále používají ty samé řečnické obraty a fráze. Existují scény, u kterých prostě víte, jaká slova budou následovat a to není moc kvalitní screenwriting. Ve zkratce epizody tedy působí zajímavě v zevrubném náhledu, ale v detailu jsou fádní. Musím říct, že jediná opravdu zábavná a dobře napsaná postava je Louis. 7/10 ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Umělé charisma Gabriela Machta, které stoprocentě kopíruje jeho "Spirita". Psychologie Mikea Rosse totálně mimo naaranžovaná jenom pouze pro kouzlo seriálu. Gabriel Macht alias Harvey Specter? Pořád stejný, žádný posun v psychologii postavy, žádné odhalení minulosti. Mike Ross? Víc bych věřil Willu Huntingovi.. Ve své podstatě to samé jako Dr. House, seriál pouze pro pobavení, který stojí a padá s image hlavního hrdiny. Nebaví mě sledovat "sexy pohledy" Machta, který je neskutečně umělý i když bych ho po roli v Suits do Spirita určitě obsadil. Prostě další seriál ze série "cool", dáme dohromady hustýho hrdinu, který i když miluje prachy a všechny baby tak je v nitru spravedlivý, a dáme k němu parťáka, který je skromný, odborník na práva, jakého byste na harvardu nenašli a jinak naprostý moula. Tomuhle mám věřit??? Pche, nejsem idiot abych tomuhle seriálu fandil, jediný kdo je tady uvěřitelný je Louis Litt, i když je to hajzl a arogantní prevít, tak mu fandim. WALLSTREETSKÝ VYDŘIDUŠI DOTOHO A ZADUPEJTE DO ZEMĚ TY LIDUMILSKÝ TŘASOŘITKY!!! ------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>> druhá série o mnoho lepší, mezi šestnáct dílů je rozděleno pár klíčových příběhů, a k mému překvapení byly všechny příběhy dost zajímavé. PROČ takové zlepšení? Protože druhá serie už není o cool vzhledu Harveyho Spectera a o tom super mega úžasnym prostredi, kde ti nejlepsi z harvardu pracují. Konečně trochu psychologie a dramatu. Možná mi tu chybí jedna drobnost. KDY SE UŽ SAKRA PROJEVÍ TA GENIALITA MIKEA ROSSE??? Nebo ta je taky jenom podvod? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Svižné, stylové a výborně natočená pohádka o právnících, která navíc v druhé sezóně výtečně šlape na plyn. Postavy jsou výborně napsané a ještě lépe zahrané, sypou ze sebe jednu hlášku za druhou a i přes ty nejdražší kvádra a pozlátka jsou naprosto lidské a uvěřitelné. Případy by sice mohly být někdy lepší, ale jelikož v druhé sérii ustoupí do pozadí, tak to ani tolik nevadí. Suits se tak po necelé druhé sérii přidává k současné dramatické (nebo snad komediální?) špičce. ()

Galerie (1 230)

Zajímavosti (45)

  • Původní název seriálu Suits znamená v doslovném překladu "obleky", ale také "žaloby". (Miro_CZ)

Související novinky

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama