Reklama

Reklama

Holčičky na zabití

  • Velká Británie Beautiful Creatures (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Přestože se zatím neznají, sdílejí ve skotském Glasgowu praktická Dorothy a na blond odbarvená Petula stejnou nechuť k mužům. Tony je násilnický narkoman, kterého se Dorothy rozhodne opustit poté, co zdemoluje její byt, ukradne její peníze, zničí oblečení a jejího bílého psa Pluta nastříká zářivě růžovou barvou. Brian je opilý hulvát a partner Petuly, kterou napadne v jedné z temných uliček Glasgowa a pokusí se ji uškrtit. A právě to je chvíle, kdy osud svede obě dívky dohromady. Dorothy, která se rozhodla opustit město, se totiž stane svědkem Brianova útoku a ve svém vzteku na Tonyho, popadne železnou tyč a praští Briana přes hlavu. Poté ho ženy odtáhnou k Dorothy do bytu a hodí do vany, aby se tu vyspal ze své opilosti. Jenže zatímco ony se vzájemně uklidňují v pokoji, Brian se probere, uklouzne a při pádu se zabije. Petula je vyděšená nejen proto, že si na život s Brianem zvykla a neumí si představit jiný, ale hlavně kvůli jeho surovém staršímu bratrovi Ronniemu, který je shodou okolností jejím šéfem. A tak místo, aby dívky zavolaly na policii a ohlásily nehodu, což přece byla, rozhodnou se ukrýt Brianovu mrtvolu do doby, než ji budou moci nenápadně dopravit na jeho loď a narafičit tragickou nehodu. A když Pluto ukousne Brianovi prst, dostane Dorothy další, ještě šílenější nápad. Společně s Petulou chtějí fingovat Brianův únos a získat milionové výkupné. Jejich plán však poněkud zkomplikuje nepříliš charakterní detektiv Hepburn, který odhalí pravdu a má svůj vlastní plán, jehož součástí je nejen získat část výkupného, ale pokud možno také Petulu. A když se ještě navíc objeví Dorothin přítel Tony a rád by z rozjetého podvodu také získal svůj podíl, mění se fingovaný únos ve skutečně nebezpečnou hru, kdy je v sázce víc než kufr plný peněz. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedné bouřlivé noci v Glasgow se spojí osudy dvou žen, které mají podobnou zálibu v mužích. Obě prchají od svých milenců, přičemž nedopatřením jednoho z nich zavraždí. Proklatě černou komedii režíroval Bill Eagles a nabízí i pohled na nahou Rachel Weisz. Scénář je slabší, ale obě herečky i režie jsou nadprůměrné a nenudil jsem, i když jsem čekal víc. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jedna holka pomůže druhé, kterou napadl její přítel. Ten umře a než aby šly na policii, snaží se tělo schovat. A pak se to začne trochu zamotávat, únos, vydírání, policie... Příběh není moc reálný, je trochu naivní, ale zase to není žádná potrhlá komedie, ale krimi s vtipnými momenty. Mimochodem jsem konečně dokázal docenit krásu i herecké umění Rachel Weisz. # příběh 6 | hudba 6 | humor 3 | akce 3 | napětí 2 | pustil bych si znovu 3 ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Rachel Weisz jsem nepoznal, a to ji znám z "Mumie". Toto dílko, místy zkoušejíc šlapat na paty opravdu dobrým "gangsterkám", kde můžu rozpoznat trochu z Tarantina, je místy tak absurdní a zkrátka tedy vtipné, že ty tři * si zaslouží. A není úplně klišovité. Není nudné a je i správně ujeté. A k tomu ta Rachel Weisz. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když se Brit pokouší kopírovat Ameriku, aby vypadala britsky, nemusí ovšem dostat dílo podobné ani jednomu z nich. A to je tady ten největší problém. Zmatek v tom co chtějí tvůrci divákovi sdělit je tak velký, že všechny výraznější momenty se v něm ztrácejí. Dost nudně napsané dialogy, žádná pořádná hláška. Rachel Weisz jako blondýnka? No síla! Jinak pokus o charismatickýho poldu ztroskotal na jeho až hybridní tuposti, invence nápadů hlavních hrdinek u tak nastíněného příběhu je asi stejně plodná jako napalmem pokropená jabloň. A zdrsňovat děj pár morbidníma momentkama popřípadě zfetovaným chlápkem s velkou bouchačkou, to není nejlepší nápad. Taková spíš krimi s pokusem o thriller, zpočátku nelehká na zorientování se. Váhám mezi 3ma hvězdičkama za docela obstojnou koukatelnost a 2ma, které by byly adekvátní celému pojetí. Sorry Rachel, radši teda za 2. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Svůdná a neodolatelná Rachel Weisz? Tady něco nehraje hned v základu. Holčičky jsou takovou kratičkou variací na gangsterky s nešikovnými hrdiny, kteří ale oproti holčičkám často trousí zajímavé hlášky, nebo jsou zdrojem komických situací. Tyhle holky nejsou ani jedno z toho, ale je to tak krátké, že se za chvíli dozvíte, jak to dopadlo, a že na zabíjení tam vlastně nejsou ty holčičky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve skotském městě Glasgow. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. srpna 2000 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)

Reklama

Reklama