Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (150)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se dalo čekat, tohle už bylo až moc. Až moc tupé, jak tatovo tupé. Ono už to Kalahari ze začátku, které se nám snažili navodit tím, že tam ukázali hromadu černejch, jednu hyenu a jakousi díru ve skále... už to bylo strašně laciné. A hodně špatné. Celé to je hodně špatné. Vlastně na tom není vůbec nic dobré. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se vrací na scénu nečekaně Luke Goss, který ukáže své bojové umění. Zhruba po třiceti minutách se dočkáme konečně závodu. Trošku jsem se pousmál, když představovali jezdce a zaznělo jméno "Joker", hned jsem si vzpomněl na Dark Knight. Což je samozřejmě mimo, ale aspoň chvilku jsem měl dobrý pocit. Potom tempo nepolevuje a celý snímek se něco děje, jenže k čemu to je, když akce je na tragické úrovni a též kamera? Obával jsem se toho a také právem, poněvadž jde o stejně tupou akční podívanou jako předchozí díl. Nebýt sexy hlavní herečky, která nevím jak se jmenuje, tak se není na co dívat. Bohužel a s lítostí oznamuji, že prvnímu dílu se opět není šance vyrovnat, ale to se dalo samozřejmě čekat. Vrtá mi spíše hlavou, proč se Danny Trejo cpe do takových paskvilů.. 2/10 = 22% ()

Reklama

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Třetí díl nedělá tomu druhému žádnou ostudu, ale ani výrazně neexceluje. Je to prakticky stejný mustr, který ale pro béčkovou záležitost dobře funguje. Ocenil bych větší koncentraci hlášek, ale přesto musím říct, že všechno v tom filmu drží pohromadě. Škoda občasného zaškobrtnutí v podobě rakety letící rychlostí lenochodí myšlenky nebo snahy o lovestory, jenž v působí jako pěst na oko. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že i třetí díl si drží slušnou kvalitu (minimálně audiovizuálního zpracování), což je v branži akčních béček, určených rovnou na DVD, docela rarita. Ano, můžeme se bavit o průměrných hercích nebo prvoplánovému souboji sexy dívek o sedadla navigátorek. Čím ale bude Death Race vždycky bodovat, tak to je reálná akce. Žádné digihrátky, všechno to je čistá kaskadéřina a pyrotechnika. A proto je dobře, že Anderson stále zůstává u série alespoň jako scénarista a producent, ale narozdíl od Resident Evila nepotřebuje armádu trikových programátorů. Navíc sérii prospěl i přesun do pouštních exteriérů. Zkrátka zábavná akční oddychovka na úrovni některých áčkových titulů. 70% PS.: Co kdyby Klaus místo amnestie vyhlásil Death Race? :) ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Brutalita, hodně krve, kundy a závody "vytuněnejch" aut... Tady pocaď to chápu... Ale že to má "hodinuatřičvrtě", je tam dementní příběh a režisér si myslí, že záběry proti světlu, pokud možno zpomalené, jsou strašně "kůl", to už jsem nedal... Nehledě na to, že ani samotné závody nejsou napínavé, ani zajímavé, naprosto sterilně natočené a vypadají jako jízda veteránů centrem města... No a závěrečná vysvětlovačka je snad jen pro hluché a slepé a impotentní debily... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy bachaři vystřelí naváděnou raketu IRIS-T podruhé i potřetí, pokaždé je na odpalovacím stojanu všech 8 raket. (Ficik)
  • Film sa natáčal v Južnej Afrike. (Laslo)
  • V první den závodu přibližně ve 44. minutě přejíždějí někteří závodníci chatrče, přičemž jedno z vozidel patří Jokerovi, který však má být v tu chvíli mrtvý a jeho vůz zničený. (Tony-Z)

Reklama

Reklama