Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 8

Recenze (374)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to tak svěží jako jednička, vtipné a našlapané jako dvojka, ani emotivní jako trojka. Našlo si to však svou vlastní notu, na kterou to hraje natolik umně, že... Že nelze než prohlásit, že Pixar se svou nejlepší sérií loučí s nebývalou ctí i kvalitou. A je to o to úctyhodnější, že tak v rámci téže série činí již podruhé a přitom se neopakuje. Výtka směřuje snad jedině k tomu, že s výjimkou Woodyho je původní osazenstvo sice přítomno, ale ani ne tak na druhé jako spíše třetí koleji. To už by pomalu bylo lépe, kdyby tam vůbec nebylo. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Krása. Skoro som vytopil slzami kino. Toy Story 4 nie je žiadnou revolúciou, ale to čo od neho očakávaš funguje takmer dokonale. Počiatočný dojem zbytočnosti pokračovania v dokonale uzavretom príbehu sa postupne vytráca a tvorcovia si ťa jemnými cestičkami dostávajú na svoju stranu. Baví, dojíma, poučí a ani chvíľku nenudí. To nie je taká samozrejmosť ako by sa pri súčasnej tvorbe mohlo zdať. Jediné, čo chýba je niečo, čo sme nikdy nevideli. To je síce pri štvrtej časti série pochopiteľné, no aj trojka dokázala prísť so scénou v spaľovni, ktorá v určitej miere redefinovala, koľko adrenalínu detský divák znesie. Ale aj tak je to paráda. Podobne vydarených a suverénnych kúskov tu tento rok mnoho nebolo. Chlapci z Pixaru sú proste stále frajeri. 9/10 ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Pixar to napodiv v ďalšom (zdanlivo) zbytočnom pokračovaní tentokrát zvládli, že im niet čo vytknúť. Nad Toy Story skrátka niekto tam hore drží ochrannú ruku. Uveril som im, že už ukončené potrebovali ešte dokončiť... a dobré to bolo, sebestačné a poctivé. Zbytočnejšie než trojka a predsa nie úplne zbytočné. Tým ale tento svet naplnili po okraj, dúfam, že sú si toho vedomí. (i keď - kto vie...?) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

[Viděno 16.8.] Do nekonečna a ještě dál po čtvrté! Trojka je sice nepřekonatelná, ale čtyřka je důstojným epilogem Příběhu hraček. Kolem a kolem se jedná spíše o Woodyho sólovku, ale ačkoliv zde výrazně chybí intenzivní moment podobný tomu ve spalovně odpadků v závěru třetího dílu (jež žene divákovu hladinu adrenalinu na hranici snesitelnosti), se v té změti překrásných scenérií skrývá citlivý a neobyčejně subtilní příběh o (ne)opětované lásce a vůli někam patřit....Toy Story 4 by se dalo definovat jako citovej vyděrač - nejenže nám chce o citech vyprávět, chce je taktéž u diváka vyvolat, a chce, aby se jim plně poddal - což mu vychází přímo na výbornou. No a fotorealistická animace vás doslova nutí čumět na plátno jak vyvoraná myš (dokonce i obyčejný smítko prachu je zde působivější než celá srst všech zvířat v Zootropolis). Pixar prostě ví, jak tento intenzivní zážitkový koktejl pečlivě namíchat... jen tak dál Pixare, sbohem Woody s Buzzem 💔 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Silný příběh s ponaučením do života, který něco dá i dospělákům, kteří nejednou zamáčknou nostalgickou slzu. Děckám nabízí ponaučení i zábavné plyšáky (králík a káčátko) se skromnou ambici někoho zabít. Pro holky přináší silnou emancipovanou hrdinku i holčičku, která dá přednost ženské šerifce před Woodym. Pánové můžou odejít nebo strávit zbytek existence zavření ve skříni. Dceři se to za pár let bude moc líbit. Pixar v nejlepší formě. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Woody s Vidlíkem nastoupí do kočárku Gabby, začne hrát v gramofonu píseň "Midnight, the Stars and You", která zazněla i na konci hororu Osvícení (1980). (Novko)
  • 21. celovečerný film od Pixaru, prvý, aký je súčasťou tetralógie a štvrtý, ktorý podstúpil režisérsku zmenu a úpravy v scenári, čo malo za následok posunutie termínu premiéry o dva roky. V roku 2017 Johna Lassetera vystriedal na režisérskom poste Josh Coole. Lasseter však zostal v úlohe výkonného producenta. (LuiCJ)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama