Reklama

Reklama

Odkrytý Egypt

(seriál)
  • Česko Odhalený Egypt (více)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Odhalte záhady a tajemství starověké egyptské říše. Kdy skutečně vznikla? Proč faraonové stavěli monumentální pyramidy a najednou začali budovat hrobky pod zemí? Jaký je původ sfingy? Odhalte největší tajemství starověkého Egypta v úspěšném osmidílném dokumentárním seriálu! Odhalený Egypt spojuje nejnovější vědecké poznatky a postupy s vynikajícími digitálními efekty. Takto vyzbrojený seriál proniká do míst, kterých se noha obyčejného smrtelníka už celé věky nedotknula. V každé epizodě dojde na jednu ze známých ikon starověkého Egypta, jako je záhada mumie křičícího muže nebo původ a vznik velké sfingy v Gíze. Hrobka Alexandra Velkého, opravdového Krále Škorpiona, Kleopatry, faraona Ramsese a záhady pyramid ani Údolí králů samozřejmě nemůžou chybět. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Zahi Hawass se postaral o to, že vzniká celá řada dokumentů o starověkém Egyptě. Budiž mu za to dík - nejen že tak egyptologii popularizuje, ale (jak možná naivně doufám) také díky tomu přináší finanční prostředky do Egypta, archeologie a stále oživuje zájem spisovatelů, filmařů, stejně jako dětí, mladých, starých o Egypt, jeho dějiny a kulturu. Co na tom, že se informace v jednotlivých seriálech opakují. Kolik lidí sleduje všechny??? ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku strhávám za výrok Dr. Hawasse, že se při stavbě pyramid zacházelo s dělníky slušně. Toto tvrzení zpochybňuji. Dle vykopávek je sice patrno, že dělníci byli místní obyvatelé egypta, ale nikde neni jasný důkaz, že pokud šel faraon do války a při vítězství sebral nepřátelé co by budoucí otroky, tak, že se jim dostávalo stejné péče jako ostatním stavitelům. Klidně mohli být dvě třídy otroků. Jedna třída jakožto stálý přísun pracovní síly a druhá jakožto otrocká spodina. ()

Reklama

Ceres odpad!

všechny recenze uživatele

Hawass byl pěknej zkorumpovanej sráč, který jen sloužil k popírání a zakazování výzkumů, které by změnily pohled na celé dějiny lidstva a jeho původ. Tento seriál je jen demagogie, aby odvedla pozornost od jiných skutečnosti. Ale co čekat od mainstreamových věd, je to jen manipulace. Jediné, co ví o původu pyramid, je ta snůžka hovadin, kterou šíři do světa laikům, kteří to žerou. O původu pyramid ví totální hovno, nebo to strašně tají, aby to nezpůsobilo šok o původu člověka na této planetě. Ale to je typické pro všechny vědy, na venek jen mlžit a vymýšlet hovadiny. Lepší je se podívat na Pyramid Code, než tento shit. Nejvíc mě pobavil ten joke o pyramidě na jednodolarové bankovce v USA, typická ukázka demagogie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mylujem Staroveky Egypt, Hatsepsovet, faraonske dynastie, architektonicke stavby /Der El Bahri, Luxor, Ramesseum - a pochopitelne aj svetozname pyramidy v Gize/ a maximalne ma uz vyse 15 rokov fascinuje staroegyptska civilizacia : 100 % ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama