Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (873)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ve společnosti Pac-Mana strávil nejednu noc a rád jsem ho zase viděl. Se sympatickým záporákem Ralphem jsem dosud neměl čest potřást si pravicí, takže jsem tuto příležitost využil a popřál mu hodně štěstí při získávání medajle. O něco méně sympatií ode mne dostal vztah Felixe se seržantkou Calhounovou, protože taková sexy bojovnice s vysokým rozlišením by rozhodně měla mít někoho lepšího, než je prťavý rozkostičkovaný opravář. Nicméně postavičky se vyvedly, do příběhu nenásilně zapadly, hláškami se nešetřilo a ačkoli animáky obvykle nevyhledávám, tak pokračování s tetrisem a arkanoidem bych rozhodně uvítal. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka neunikla mé pozornosti pouze z toho důvodu, že se mi ji podařilo sehnat ve 3 rozměrech. 3D je bohužel natolik pofidérně udělané, že jsem měl pocit, že 99 % stopáže koukám na rozměry 2. Vůbec jsem si nedovedl ve 3 rozměrech představit hry, které měly rozměr pouze jediný. Tvůrci evidentně také ne. Když jsem si zde dočetl čeho se bude snímek týkat, tak jsem byl opravdu vydatně natěšen, neboť hry miluji. Na starší si rád zavzpomínám. Ty nové si rád občas zapnu. Ve filmu se však objevily samé sračky, které jsem až na Pacmana viděl úplně poprvé. Jsem přesvědčen, že se to dalo uchopit mnohem mnohem lépe. Vylepšit se to dalo právě volbou her a především postaviček z daných her. Zvolené postavičky byly do poslední neskutečně debilní, absolutně neatraktivní a ani kapičku vtipné. Přesto jsem se asi 2x usmál, což bylo ovšem zapříčiněno naprostou debilitou příběhu. Potenciál je ve filmu obrovský. Za každou ze tří zvolených sraček se dala zvolit nesrovnatelně lepší alternativa. Poté to mohlo být klidně i za plný počet. Bohužel má ten nepříjemný pocit, že film je určen VÝHRADNĚ dětem a na nás starší se pořádně vysral a nakopal nás do prdele, což se samozřejmě projevilo na, opět opakuji, pro mě nepochopitelné volbě ústředních her, což filmu vracím hodnocením. Nemohu si pomoci, ale jak je animovaná pohádka spojena se jménem Disney, tak stojí za hovno. Už se z toho stala tradice. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Videoherná mánia ma minula a trochu ma minul aj tento film. Skvelý námet o ťažkom údele bad guys čoskoro padne do najhoršej rutiny, no chvalabohu posledná tretina a emócie a zvraty v nej to výrazne vykopnú nahor. Celkovo si ale myslím, že sa z toho dalo vytrieskať viac: cestovať do viacerých hier (i keď to sa možno šetrí do sequelu) a vymyslieť lepšiu hrozbu pre (herný) svet ako nejaké chrobáky. 7/10 PS: John C. Reilly má hlas ako Seth Rogen! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech neskutečně inovativní a originální animák o "záporné" postavičce z prastaré videohry, která se rozhodne získat medaili a porazit svého kladného soka. Jelikož je ona záporná postava hlavní hrdina, je to samozřejmě obrovský sympaťák, kterému každý přeje oněch "10 minut slávy". Film sice nedosahuje kvalit některých animovaných konkurentů ale v tomto roce rozhodně poráží i nechybující Pixar. Film je plný nejrůznějších odkazů, které si užijí převážně videoherní veteráni nebo novodobý PC hráči ale i herním světem nepolíbení se budou při dobrodružné pouti hlavního hrdiny náležitě bavit. A i když je druhá třetina film zbytečně brzdí, stále "Raubíř Ralf" překonává většinu animované tvorby, kterou jsme měli tu čest v posledních letech vidět. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Často jsem při těch dialozích musel hryznout předloktí, ale celkově to bylo docela dobrý. Neotřelý příběh bude asi časté spojení při vychvalování díla kritiky. Škoda, že to díky holčičce Vanilce v cukrovém království udělali i pro ty nejmenší, mohla to být slušná řežba v mnohem lepším prostředí a s vícero pomrkáváním na dospělé . Z toho filmu aby jeden dostal diabetes jedničku, fakt že jo. A občas jsem musel vzpomenout na starý dobrý Akumulátor. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Speciálně pro propagaci filmu bylo v USA vyrobeno několik hracích automatů s videohrou "Fix-It Felix jr.". (Dlee)
  • Výrobcem zástrček na hlavním herním nádraží je "Moore". Jde o odkaz na režiséra filmu Riche Moorea. (Adrai)
  • Turbova původní hra TurboTime se nápadně podobá videohře "Rally X" od herního vývojáře Namco. (Doski)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama