Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (873)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Odkaz starých automatových hier, dnes veľmi populárneho retra, kam sa človek pohne a k tomu originálny skvele spracovaný námet. Tona odkazov (Pac-Man, Sonic, MGS, Call of Duty, Medal of Honor, Super Mario, Halo, arkádové závody...), kopa vizuálnych vtipov (rozličné animácie postáv a ich pohybu, easter-eggy...), skvelý humor a spleť výborne nakombinovaných dejových línií a námetov od záchrany sveta cez utužovanie vzťahov až po prijatie vlastnej identity. Na Oscara to možno nestačí, ale môj potlesk a poklonu si tvorcovia zaslúžia. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $165miliónovTržby USA $189,422,889Tržby Celosvetovo $471,222,889Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,171,127 //počet predaných kusov 1,726,670Tržby za predaj DVD v USA $51,807,871 //počet predaných kusov 2,539,857║ určite sa prišlo na dobrý námet na spracovanie v rámci herných pultov, má to dobrú myšlienku, zábavnosť, grafiku, či nevyhnutnú ale stráviteľnú gýčovitosť, taký mix filmov Speed Racer, Lorax a Číslo 9 /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo to super ale stále som mala pocit, že očakám od toho niečo viac ale nedostala som to. Navyše ani som sa moc schuti nenasmiala. Tým zas nechcem tvrdiť, že to vtipné nebolo. Napr. taký Pacman a ten herný svet to bola proste krása. A hra Sugar rush bola proste jedna veľká chutná nádhera. Po tomto animáku som mala naozaj chuť na sladké cukríčky, lízanky, donuty a koláčiky, ale potom som sa pozrela do zrkadla a išla som si radšej zacvičiť a miesto nadrapovania sladkých tyčiniek som nadrapovala činky. No a ešte spomeniem tú Vanilopku von Šmak. Toľko o nej ľudia básnili aká je strašne roztomilá, že vlastne tým mi vzali ilúzie o nej pretože som čakala niečo iné. Samozrejme to bola pre mňa naj postava ale čakala som niečo ešte viac "kjút". Wreck-It Ralph ale rozhodne patrí medzi tie vydarené animáky, ktoré určite stoja za zmienku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf má opravdu nápaditý námět a je obalený v líbivém vizuálu, který rozhodně nepostrádá představivost. Ve filmu se objeví velké množství rozličných postaviček, z nichž každá je jiná a má něco do sebe. Co se scénáře týká, tak nejde o typicky uhlazenou pohádku, o čemž svědčí například i slovník malé Vanellope. Zkrátka sympatická animovaná oddychovka na volné odpoledne, ve které nechybí akce, vtip, ani pár těch životních mouder - co více si přát. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice bych uvítal, kdyby prostředí, v nichž se film odehrával, byla ještě pestřejší a pobyt v cukrovém světě by se tak zkrátil, ale jinak jsem vlastně spokojený. Příjemná podívaná pro malé i velké s řadou vážně dobrých scén, která mě v jednu chvíli dokonce i dojala, s výbornou animací a velmi stylovou hudbou. Nesmíte ovšem čekat, že Raubíř Ralf bude pro fanoušky videoher tím, čím je dejme tomu Falešná hra s králíkem Rogerem pro fanoušky kreslených grotesek. To bohužel ne. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Sejf krále Candyho je vyobrazen jako ovladač Nintenda. Jeho kombinací jsou tlačítka NAHORU, NAHORU, DOLŮ, DOLŮ, DOLEVA, DOPRAVA, DOLEVA, DOPRAVA, B, A, START. Jde o velmi běžný "cheat" (speciální kód, který mění chování hry) užívaný vývojáři Konami v jejich hrách. (HellFire)
  • Když je Ralph pronásledován policejními koblihami a je zahnán do čokoládového jezera, tak jeho dýchání pod hladinou přes trubičku zní jako slavný dech Dartha Vadera z filmové série Hvězdné války (od r. 1977). V době premiéry filmu Disney kupoval společnost Lucasfilm, která za touto filmovou sérií stojí. (jcmana)
  • V příběhu vystupuje 190 různých postav (některé i ve dvou či třech různých provedeních), což je výrazně více než v jakémkoliv jiném snímku od společnosti Walt Disney. (Terva)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama