Reklama

Reklama

Kdo skutečně objevil Ameriku

  • Česko Kdo opravdu objevil Ameriku (více)
Ukázka z filmu
USA, 2010, 2x44 min (Director's Cut: 88 min)

Kamera:

Bo Hakala

Obsahy(1)

Historičtí badatelé se intenzivně zabývají teoriemi o cestovatelích, kteří na půdě amerického kontinentu stanuli ještě před rokem 1492. Hypotézy o dávném objevení Ameriky v dobách mnohem vzdálenějších nabývají na věrohodnosti díky moderní vědě a překvapivým archeologickým nálezům. Ve hře jsou legendy i hmatatelné důkazy a mezi hlavními hráči figurují jak dávní Evropané, tak obyvatelé Asie i tichomořské národy. Jedno se ale zdá být jisté, Amerika byla objevena a posléze znovu objevována podstatně dříve, než k jejím břehům doplul Kryštof Kolumbus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (13)

route60 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument který donutí diváka premislet, Columbus objevil oficiálně ameriku jako první a to bez diskuse ale kdo byl jako první už před ním to se bohužel nikdy nedozvíme jestli to byly Keltové nebo někdo jiný to je otázka je jasné že předci inků, Indianu atd, se tam museli o mnoho let před vznikem jejich kultury nějakým způsobem dostat a to bude navždy jen v rovině spekulaci. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stálo to vôbec za to? Nie je to úplne jedno, či bol niekto pred Kolumbom v Amerike? Dôležité predsa je, po koho objave sa začala Amerika vo veľkom kolonizovať Európanmi a nie, či tam nejaký Viking alebo Číňan raz otrel nohu. Z tohto hľadiska je pre mňa jasným objaviteľom Krištof. Ale aspoň sa dozvieme nejaké tie nové fakty, ale aj domnienky, nad ktorými sa oplatí zamyslieť. ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

V dokumente sa dozvieme veľa hypotéz o tom, kto, kedy a ako mohol objaviť Ameriku skôr ako Columbus... Aj keď je to veľmi pravdepodobné a ja sám verím týmto hypotézam, tento dokument okrem jednej vikingskej dedinky v severnej Amerike neponúka žiadny konkrétny dôkaz... Dokonca by som povedal, že vyvrátil všetko, čo sa vyvrátiť dalo... Ale ako súhrn všetkých možností (ak nerátam archeoastronautskú teóriu) ako sa iné civilizácie mohli dostať na tento "nový" kontinent, je tento dokument výborný... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spousta známých i méně známých spekulací, které jsou ale podrobeny objektivnímu rozboru a ve většině případů vyvráceny. Nicméně ta maličká úniková vrtátka pro ono "co kdyby......" tu přesto zůstávají. A já, pokud pominu židovský původ kmene Cherokee, bych nezatracoval ani jedinou z předložených možností. 80% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama