Reklama

Reklama

Epizody(12)

Život středoškoláka může být někdy skutečně drsný. Zvláště pak, pokud nemáte dostatek peněz ani na to, abyste si dopřáli alespoň občas pořádné jídlo. A právě takový problém trápí i chlapce jménem Yō Satō. Kvůli škole je nucen bydlet na internátu, kde kromě snídaně nepodávají žádné jiné jídlo, a tak většina jeho peněz padne jen na nájem. Jak má tedy uspokojit svůj hlad, když v peněžence cinká jen pár drobných? Proto se pro něj zlevněné ben-tō stává takřka otázkou života a smrti. Jenže lidí, kteří touží po padesátiprocentní slevě, je mnohem víc. Takoví jedinci si říkají vlci. Mají svoji čest, mají svoji hrdost a každý souboj o zlevněné ben-tō se pro ně stává soutěží, která má ovšem jistá pravidla. Jenže ona pravidla ne všichni respektují. Dokáže Satō vybojovat ben-tō a zároveň s ním i čestné místo mezi hladovými vlky? (EMIA)

(více)

Recenze (10)

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Prvých 5 častí som sa miestami naozaj šúľal od smiechu, šiesta už bola dosť prehnaná a pár ďalších vystihuje skôr prezývka, ktorú oprávnene dostane hlavný hrdina - úchyl... Nenudí však ani jediná epizóda, príbeh i koniec nie je vôbec zlý, opening vydarený, animácia slušná... Tiež si v miestnych obchodoch zvyknem prebrať zľavnené produkty, no väčšinou to nestojí ani za to, aby ste to vyhodili psovi, nie to ešte byť sa s niekým - alebo žeby ma zakaždým len už predbehli "vlci" ? ^_^ slabšie 4* ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Japonci mají takový nehezký zvyk své příběhy překombinovávat a dělat zbytečně komplexní. A je manželem B, milencem C, přítelem D, nepřítelem E které tajně miluje B, bratrem F, nevlastním bratrem G která je bývalou láskou F, H je jeho dalším já z alternativní reality a tak dále a tak dále a člověk aby si pomalu začal vést poznámky. Ale proč? V jednoduchosti je síla a přesně tímhle heslem se Ben-tō řídí. K čertu s propracovanými vztahy, šlechetnými ideály a pěti tisícistránkovou bichlí místo scénáře, prostě mám hlad, tak si jdu vybojovat svůj žvanec! O ději se opravdu nemá smysl bavit, prakticky v každém díle jde pouze o souboj v některém ze supermarketů, na jehož konci vítězi spokojeně odnesou zlevněnou delikatesu k pokladnám, zatímco poraženým nezbývá nic jiného, než odtáhnout s prázdným žaludkem. Souboje jsou ale naštěstí zábavné, oku lahodící, adrenalinové a hraje při nich výborný soundtrack. Co se týče samotných postav a jejich charakterů, tak ceny za jejich kvalitu bude Ben-tō sbírat asi jen stěží, nicméně nějakého oblíbence si určitě každý divák najde a hlavně děvčata jsou z vizuálního hlediska velmi vyvedená. K tomu přidejme i poměrně ucházející humor a sem tam i nějaký ten fanservice, aby nám vyšlo jedno z nejlepších oddychových anime letošního roku. *** ()

Reklama

Larky 

všechny recenze uživatele

Zatímco u nás je honičům za slevami většinou 60+ let, v Japonsku a konkrétně v seriálu Ben-to jsou to středoškoláci. Zatímco u nás, když do obchodů vtrhne banda rozlícených důchodců a začne si nadávat do p*čí nebo do ku*ev, kvůli tomu, že jim kolega - aktér - tzv. „bitvy o slevu“ vyfoukne před nosem výborné maso slevněné o 5 korun, v Japonsku a konkrétně v seriálu Ben-to si nenadávají, ale dokonce si říkají vznešenými jmény jako Jezerní kráska nebo Ledová královna (nejvíc sexy tsundere roku mimochodem), tedy takhle nazývají legendy, kteří v bitkách o slevněné jídlo většinou vyhrávají. Nebudeme si dámy a pánové z řady otaku nic nalhávat, samotná zápletka, nestojí za moc. Pokud se na to ale podíváme z pohledu, že kolem tohoto jakéhosi primitivna se motá spousta slušně napsaných postav, souboje jsou super a hudba a kresba jsou výborné, vyjde z toho Ben-to až překvapivě dobře, ikdyž se tak nemusí zdát hned od začátku. Ono totiž není vůbec jednoduché mít ústřední zápletku, která je opravdu hodně jednoduchá a nějak na to naplácat postavy, aby to nenudilo a fungovalo, což se tvůrcům skvělého Ben-ta prostě daří. Vcelku dobře je tu popsána i hierarchie v některých gangách a člověk si občas říká, jakoby ani nesledoval seriál, kde jde prakticky hlavně o to se pořádně nažrat, ale prostě něco víc (Ikdyž samozřejmě, gangy jsou celkem v pozadí a často pouze slušně přicmrdávají ústřední čtvreřici). Ben-to je seriál, který se dá díky začátku celkem lehce shodit, pokud mu ale dáte šanci, což v tomto případě jsou tak 2 a více dílů, budete se velmi dobře bavit (díky soubojům, audiovizuálu,...) a přejdete i slabou ústřední zápletku a pár nudnějších momentů a dialogů. Slabší 4*. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Hrdinové všude bojují, aby zachránili svět nebo Japonsko. Tady se hlavní hrdinové bijí, aby si se slevou nacpali břuch. Satou se stane Vlkem a bojuje o zlevněné bento. Upřímně je to hrozně dementní námět, ale překvapivě funguje a nenudí. Všechny postavy mají svůj charakter, nevypadají jak přes kopírák, animace je vcelku povedená a opening se mi líbil. Příjemná a vtipná oddechovka. A Shiraume Ume nemá chybu. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Parodie na všechny akční anime, kde se hrdina snaží spasit svět. Zde mu jde hlavně o férové získávání zlevněných jídel (bento). Na cestě získat nějakou tu mňamku dostává neustále na držku a je šikanován zbytkem většinou dívčím okolím. Za zmínku stojí ignorace hlavního hrdiny již v openingu, neustálé informace o počtu kalorií jídla. Anime je navíc dost úchylný. Nápad má Ben-to zajímavý, občas je vtipný, ale přece jen klasika je klasika. ()

Galerie (583)

Reklama

Reklama