Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AMERIKA JE MOŽNÁ ZEMÍ PŘISTĚHOVALCŮ, ALE NENÍ TO SKLÁDKA. DEJTE NÁM SVŮJ UNAVENÝ, SVŮJ CHUDÝ, SVŮJ ZMATENÝ LID TOUŽÍCÍ VOLNĚ DÝCHAT. A MY VÁM JE VRÁTÍME PO KOUSKÁCH.....“ /// Tak tady máme další pseudodokument. Tentokrát o ilegálních přechodech (jednom přechodu ) do USA. Z Mexika (což chápe i debil). Zajímavý téma (stejně jako exorcismus). Jenže tady se mi zdá, že ze mě tahle partička nechce dělat kreténa, debila a vola. Pojala to jako investigativní novinařinu a sám su překvapenej, že se mi to líbí. Takže ilegálové.... dětská představa o návštěvě Disneylandu dostává brzy trhliny a filmaři poznávaj rozdíl, mezi mrtvým a živým rozhovorem. A může za to (sympatická????) skupinka vlastenců. Ideová reality show. TO SE MI LÍBÍ! Idea vs. realita. Roztřesená kamera vs. neroztřesená. Rasismus vs. patriotismus. (Kurva, někdy je lepší bejt Čech než Mexikánec!). ,,CHCETE DOMŮ? Jasan, jen musíte bejt poslušný (neraduj se, platí jen pro Američany). Tohle má někdo pevně v rukách! (asi nějakej vlastenec). Sadisticko – vlastenecký pošušňáníčko, s věrohodnou dávkou idiotismu. Máte rádi Nachos? (jestli ne, tak dáte asi hvězd víc....) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád přistěhovalce (vlastně tohle úplně stačí....). 2.) Mám rád filmy, kde neumře ani jedno zvíře. 3.) Thx za titule ,,Joseph“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nechápu, co na tom všichni vidí. Na exploitation dejme tomu, jenom toho viditelného gore tam není tolik, jak bych čekal. Má to napínavé chvíle, zajímavý nápad (i když, jak vidím v komentářích, hodně lidí je zmatených, že neví, na jakou stranu se přiklání pan režisér... mě přišlo, že se snažil ukázat, jak šílení můžou být tihle "patrioti", ale natočil to tak, že jedna skupina je až moc zlá a ta druhá až moc hodná - a pak je tu ta třetí, ta hlavní), každopádně to na mě nezapůsobilo jako celek. Kamera, která je chvíli ruční a chvíli normální, mi tady lezla na nervy. Sice to sem patřilo, ale přece jenom, nepřišlo mi to úplně nejlíp propojené. Chvílemi je to nudné a utahané, moc se tam toho taky nestane a úplně mi lezlo na nervy, jak se ve skupině těch únosců náhodou vždycky objevil někdo, kdo mezi nimi ani nebyl, třeba ty ženské. Jako jo, dívat se na to dá, ale přece jenom to nic extra není a už vůbec nerozumím tomu hypu tady. Slabé 3* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Samozvaní strážci americko-mexických hranic k tomu přistupují férově. Splň test a pustíme Tě dál. Neuděláš ho, smolík - jdeš na náhradní díly. Navíc jako správní humanisté pouští děti a řeknou jim, kudy mají jít. A to je hezké. Ono by možná neškodilo bubákům řinoucím se sem z Asie i Afriky dát nějaký test z evropské historie a ze znalosti alespoň jednoho evropského jazyka, než jim umožníme získat občanství. Ale to by asi odporovalo směrnicím EU. Kvalitní thriller na neustále aktuální téma, který nakonec skončil docela dobře. 70% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Undocumented je vo viacerých ohľadoch klišeovitý exploitation, akých v ostatnej dobe vychádzajú desiatky, navyše "okorenený" handycam štýlom o ktorého momentálnej frekventovanosti v rámci hororového žánru je škoda písať a práve ten ma sprvoti tak trochu odrádzal od projekcie. Nakoniec som však bol celkom milo prekvapený, nakoľko Undocumented má patričnú šťavu a potenciál na to, aby zaujal diváka. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Málokedy pri hodnotení uprednostňujem vyznenie pred obsahom. Ale toto sa mi vážne hnusilo; téma aj spracovanie na slabšie štyri, ale ten tupý záver, ktorý (ak som ho správne pochopil), ospravedlňuje čo sa celý film dialo, to je len úbohá trápna nazi propaganda a každému slaboduchému zmrdovi čo sa s ňou stotožňuje, prajem rovnaký osud. Napríklad keď Vám z rasových dôvodov zabijú ženu, a dcéru nechajú unikať smerom k ostnatému plotu.. Ach My vlastenci, čo sme sa o chod ani vznik krajiny nijak nezaslúžili, poďme zničiť prisťahovalecké zlo, vyvraždiť mu celú rodinu.. Toto môže kvitovať len chorý chudák ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama