Reklama

Reklama

Automata

Trailer 1

Země, rok 2044. Sluneční erupce vyhubily téměř celé lidstvo a povrch zamořily radiací. Svět prodělává politickou a ekonomickou krizi a roboti jsou součástí našeho každodenního života. Jsou jištěni dvěma základními zákony. Jacq Vaucan je obyčejným pojišťovacím agentem robotické společnosti, kterému je svěřen na první pohled rutinní případ robota, který se stal obětí manipulace. Během vyšetřování však začíná docházet k závěru, že se někteří roboti dokážou vyvíjet mimo svoje naprogramování. Tento objev může mít vážné důsledky pro budoucnost celého lidstva, jenomže Jacqův zaměstnavatel to nenechá jen tak. Před Jacqem tak stojí volba - postavit se na stranu vlastního druhu, nebo dát přednost robotickým bytostem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní sci-fi z docela zajímavou myšlenkou, slušným příběhem a charizmatickým Banderasem. Je pravda, že o akci tu moc nejde, ale nakonec mě to celkem i vtáhlo do děje a ani jsem se nenudil. I když je pravda, že podobný filozofický scífka nejsou až tak moje hobby, tak tohle bylo docela ucházející.55% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Kdyby to zůstalo u první půlky ve městě, byla bych asi spokojenější. Temná, deštivá atmosféra, cynický vyšetřovatel...hned jsem si vzpomněla na Blade Runnera, navíc parádní vizuál ( vůbec, celé to bylo natočené moc dobře). Jakmile se to ale přesunulo do pouště, zvrtlo se to na takovou dramatičtější variaci Číslo 5 žije, šmrncnutou Asimovem a "vylepšenou" akčními scénami. Z filmu je na sto honů cítit ambice o vytvoření kultovního, myšlenkově obohacujícího scifi díla, ale na to je příliš povrchní a venkoncem nepřináší nic nového, zápletka s roboty je naopak už dost profláklá a snaha o symboliku (např, plačící dítě apod.) tak průhledná, že to hned uhodilo do očí i takovému zabedněnci, jako jsem já. Co naopak příjemně překvapilo, byla změněná vizáž a s ní i tak trochu odlišný herecký výkon Antonia Banderase, než na jaký jsem byla zvyklá. Co se týká Melanie Grifin, ta tam měla jen malý štěk, za což jsem osobně ráda, protože dívat se déle na její, plastickými operacemi znehybněný, obličej bych asi déle nezvládla. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gabe Ibáñez, Igor Legaretta Gomez, Javier Sanchez Donate | Hudba: Zacarias M. de la Riva | Distribúcia: Millennium Entertainment (US), A Contracorrientes Films (ES) | Štúdio: Nu Boyana, Green Moon Espana | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 5,074,000 $ | Ocenenia: - || Presne typ filmu, ktorý dokáže vyvolať dosť rozporuplné pocity k tomu, aby sa nad ním človek pozastavil. Za relatívne nízky rozpočet sa nám tu dostáva futuristicko-apokaliptická výprava, s nenadľudským Banderasom a s ohoblovaným príbehom. Dať tomu trošku hlbšie posolstvo (ktorého náznaky tam jednoznačne sú), rýchlejšie tempo, a hralo by to jak gitara Ibanez z japonska. Vskutku zaujímavý počin, ktorý v človeku jednoznačne vyvolá neopísateľnú, nekategorizovateľnú emóciu. 60% | HD, THX, EN DTS | ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vy jste opice. Zlá opice." Špinavé existenciální drama. Příjemně líně plynoucí za doprovodu vetřelčí hudby (autorem je ovšem Zacarías M. de la Riva). Něco z Blade Runner, něco z Já, robot, špetka z písků StarWars a Duny. Tisíckrát kladené otázky o smyslu bytí, o životě, o budoucnosti. Budoucnost už není to, co bývala...a Banderas je slušivá troska. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Plagiát nejmenovaného Asimovského trháku, který by se chtěl více babrat v hloubce bytí. Bohužel pajdá na všechny nohy a v jednom kuse vzbuzuje v divákovi milion otázek: Jakto, že Banderas v poušti nechcípl? Proč vlezl do rány ostřelovači, když ho minutu předtím viděl v akci a pravidla znal? Kde se chtěli roboti v poušti dobíjet, když v továrně očividně potřebovali dobíjecí stanice a měli s sebou sotva jednu nukleární baterku? V době, kdy je život krutý sám o sobě a přežívají poslední hrstky zoufalých lidí, jsou na každém rohu pokročilí roboti, jejichž úlohy se dávno smrskly na krájení cibule a ukájení hostů v bordelu? Byla nutná béčková thrillerová linka se zajatou manželkou? Film, jehož pošmournost existuje čistě pro efekt a jehož svět stojí na nejasných základech. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se natáčel v Bulharsku, především ve filmových studiích New Boyana Film Studios v Sofii. (Yardak)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama