Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Filmový štáb BBC zve diváky na speciální expedici do polárních krajů. Doprovodí je do úchvatných koutů světa, které obyčejný smrtelník na vlastní oči nikdy v životě zřejmě neuvidí. Seriál přinese na naše televizní obrazovky v kvalitě HD zmrzlou polární divočinu, kterou možná v této její podobě uvidíme naposledy. Globální oteplení ji totiž nezvratným způsobem mění a právě v této části světa ukazuje snad nejvýrazněji, jak ničivé síly dokáže rozpoutat. Původní komentář k tomuto televiznímu cyklu čte jeden z nejznámějších a nejuznávanějších tvůrců dokumentárních snímků o přírodě, Sir David Attenborough. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (64)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Veškerá použitelná superlativa jsou na místě. Nejlepší trikové filmy nepřekonají skutečnost, kterou týmy BBC dokážou natočit. V hlavní roli totiž není nikdo menší, než příroda. Člověka pak napadá, jestli je člověk na Zemi jen nasazený škůdce odjinud, nebo pouze přemnožený parazit, či nepovedený experiment vyšší bytosti, nebo jsme opravdu součástí přírody a ona si s námi nějak poradí... . Ale myšlenka, že my jsme vládci přírody a že to tady bylo stvořeno pro nás...nějak se mi to při sledování toho, jak úžasně to vše funguje všude, kde nejsou lidi...nějak se mi to nezdá. ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Pridávam sa k početnému zástupu 5 hviezdičkových hodnotení a píšem chválospevný komentár. Tento dokumentárny seriál ponúka pestrú škálu zaujímavostí, krásnych záberov, dojemných chvíľ a pútavých príbehov zo života v drsnej ľadovej prírode. Priznávam, že scény ako lovenie milého tuleňa s krásnymi nevinnými očkami tlupou nenásytných kosatiek, ma vedia vyviesť z miery, ale holt.. to je príroda... Milujem tučniaky a Attenborough je proste trieda ! ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

některé záběry byly skutečně výjimečné...např. jak vlk tak tak skolil o mnoho většího a silnějšího bizona, kterej ho mezi tím stále nabíral na rohy a odhazoval až vlkovi tekla krev (málem ho zabil).... jak několik medvědů hodovalo na velrybě...jak kosatky vytvořily umělé vlny, které smetly tuleně na kře.... a mnohé další. Na druhé straně mě zklamali, protože ač toho nafilmovali dost, nenafilmovali, jak medvěd loví tuleně !...každej díl jsem na to čekal a nedočkal jsem se. Hlavně jak furt říkali, že je to jeho hlavní potrava...a medvědici sledovali skoro celej rok. Nechápu. Pokud jde o informační stránku, dokument není nijak napěchován informacemi, na můj vkus mohli poskytnout údajů mnohem víc...sem tam mi připadl trochu rozvláčný až nudný. Je zaměřený obrazově, tj. hlavním cílem byly krásné záběry (to se povedlo na jedničku) a málokdy viditelné způsoby chování u zvířat (to se povedlo celkem taky dobře). Celkově: 76% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

V tomhle zimním,prašanovém období není nic lepšího než si pustit Zmrzlou planetu :o). Stejně jako EARTH, tak i tenhle cyklus je totálně úchvatnej. Zrychlené nebo zpomalené záběry nemají chybu. Na těchto dokumentech je asi nejlepší to, že jsou to vizuální lahůdky. Nic podobnýho natočeno není. S kým jiným než s BBC se můžeš podívat do hnízda novorozených medních ledvědů, pod led do říše lachtanů nebo do toho největšího zimního pekla k tučňákům. Hezký na tom všem je, že to má i příběh, takže to není pouze ukázka krásy přírody. V Orlických horách jsou občas podmínky stejně nehostinné jako v tomhle dokumentu,ale 40° pod nulou a brutální vítr sem tam ještě nepotkal, ani když fouká Berkvín nebo jak se ten sráč jmenuje :o) ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ledové království z nichž se můžeme hodně vzít. Co se lidský druh naučil v Arktidě přenesl do Antarktidy a může to aplikovat někdy později na jiných planetách. Moře, pevnina, zvířata nebo majestátný Mount Erebus. Vše zachyceno v precizních obrazech matky Země. Budoucnost obou pólů je značně nejistá...92%. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama