Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo, prekvapilo a hlavne vôbec nenudilo. Warm Bodies je v podstate teenegerský zombícky horor o láske, ktorý kvalitou ani náhodou nešiel okolo Twilightu alebo Vampire Diares. Neviem prečo to porovnávam, ale určite to je podstatné :-) . Čo sa týka príbehu, tak ten nie je zas tak moc zaujímavý, to je predovšetkým hlavné duo. Nicholas Hoult (ako zombí) a Teresa Palmer (ako krásna dievčina do ktorej sa nie len zamilujete, ale ktorá vás aj preberie k životu) sa stretnú za drsných postapokalyptycko-zombíckých podmienok a pod šikovným režisérskym ale aj scenáristickým dohľadom, sa nie len tak trochu zamilujú, ale sa aj pokúsia prežiť. Jonathan Levine hlavné postavy nechá tak trochu na neutrále a mi len sleduje čo sa bude diať bez toho aby sme rozmýšľali nad tým, že to príbeh v polke filmu v podstate ani nemá. To ale nevadí, pretože všetky tie klasické osamelé scény medzi hlavnými postavami sú tak cool, nápadité a vygradované soundtrackom, že je vám u predele celý príbeh. Jonathan Levine priniesol romantiku, ktorá je milá, zaujímavá, zábavná a tak trochu aj originálna. 85% - 4* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapca, ktorého postretne pravá láska. Má však smolu. Vybral si nesprávne dievča. V prekážke za spoločným šťastím im stojí "maličký" problém. Ona je mladá, krásna blondínka, jej otec je hlavný šéf všetkých ľudí, a on je .... zombie. Na vzdory osudu nepoddajný "R", urobí všetko preto aby si srdce mladej dievčiny získal na dlhší čas, ako len do doby, kedy mu niekto z pre-živších strelí guľku do "palice". Originálny post-apokalyptický romantický príbeh Rómea a Júlie obalený do rúška temna vhodný aj pre nežné polovičky. Vtipné dialógy navyše pobavia nejedného skromného diváka. Keď necháte logické myslenie stranou, spríjemníte si chvíle sledovaním jednohubky lepšieho priemeru - 75%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Můj zombík mně rozumí. Když vás na ulici zastaví nevábně vypadající a hnilobně zapáchající individum s nápadně bledou pletí, nahrblou a mátoživou chůzí, tak se hned od něj neodvracejte, i když jde s největší pravděpodobností o zombíka. Třeba byste udělali chybu. Naše hrdinka Julie to riskla a její zombík zvaný R (pamatuje si jen počáteční písmeno svého jména) si ji nedal k snědku, ale zachránil jí život poté, co spořádal mozek jejího přítele (nejdrsnější scéna z celého filmu) a bezhlavě se do ní zamiloval. Ani snad nedoufal, že jeho napůl mrtvolné city by mohly být opětovány, ale nemožné se stalo skutkem. R je jiný než jeho soukmenovci. A ani hnilobně nezapáchá. Je hodný, uvažuje, sice retardovaně, ale vyprodukuje nějakou roztomile nemotornou myšlenku, ve svém příbytku si pouští staré vinily a miluje až za hrob. Romeo a Julie na pozadí apokalypsy nákazy, která Zemi postihla před osmi lety. Od filmu jsem čekal víc. Nedá se ani brát za plnohodnotný horor, protože nato je až moc měkký. Jako netradiční lovestory funguje celkem obstojně, ačkoliv se v počátečních fázích až moc dějově smrskl na ostýchavé sbližování nesourodé dvojice. Herci přesvědčiví, i když Teresa Palmer svoji úlohu zvládla lépe, než její partner Nicolas Hoult. Prostor pro originalitu a hrstku hororových scén se našel, a to hlavně ve scénách s Kostlivci, kteří požírali vše živé. Masky zombies mohly být o stupínek propracovanější. Tenhle film se svým pojetím blížil k hororové komedii pro ne úplně vypatlané teenagery. Dal se vidět, ale dalo se z něj vytřískat více, než jen mírně natahovaný milostný příběh s absencí gore. 60% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Zombie ujíždí na osmdesátkovým pop rocku, jezdí bavorákem a trpí permanentní samomluvou?! Víc jak devadesát minut, devadesát minut přemýšlím, kdy je ta emo-zombie varianta střihorukýho Edwarda v podání Nicholase Houlta ještě nemrtvá a kdy už je to dement?! Ale vážně, jakákoliv očekávání dopředu zabíjejí dílčí otevřenost a po shlédnutí prvního traileru Warm Bodies jsem tady tu hodnotu asi vážně najít chtěl. Fajn námět, spousta prostoru vytvořit něco překvapivě nadčasovýho, jenže to by Jonathan Levine musel ubrat patost a přitlačit na ironii, cynismus. Je děsně fajn šermovat zombíkovi před ksichtem blůrej diskem Fulciho klasiky Zombi 2, ale jinak se nemůžu zbavit dojmu, že to kolem, to kolem je jen tuctová fráze. Je mi jedno, když zombie vypadá, jako by si poplet gel na vlasy s lubrikantem, že se sjíždí mozkomíšním mokem, ale vítězství pravdy a lásky nad rozpadem tkání, tohle šlo podat mnohem líp. Jasně, cílovka obdobných filmů je schopna odpustit cokoliv, pokud to bude dost cool a pěkný, ale i za jistou povrchnost lze ukrýt hlubší rozměr, víc detailů. Hořkosladký Stmívání mrtvých, pár milých odkazů, drobky z fidorky a sprcha s Midnight City u mě stačí na slabších [final rate: 60%] ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná a zábavná zombie pohádka, která si sice s řadou zombie prvků značně vytírá řiť (toho mluvení bylo místy až moc), ale naštěstí se nebere vůbec, ale vůbec vážně. Rychle to uteče, sympatická hlavní dvojice strká všechny ty ksichtíky ze Stmívání hravě do kapsy a humoru je zde opravdu dost. Na druhou stranu se ovšem z některých scén dalo vytěžit ještě mnohem víc a přemýšlet se nad tímto filmem moc nevyplácí. I tak ale hodně příjemné překvapení. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy od Isaaca Mariona, který příběh popsal jako "zombie Romeo a Julie". (Fevas)
  • Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých za pomoci cirkusových mimů. Obzvláště obtížné prý bylo nemrkat. (mahler)
  • Jedná sa o jeden z mála, ak nie jediný, zombie film, v ktorom zombíci hovoria a dokonca prejdú procesom samoliečby, kedy sa dokážu zaradiť späť do spoločnosti. (Lukoh)

Reklama

Reklama