Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok jsem si počkal na dabovanou verzi (holt síla zvyku) a rozhodně jsem nelitoval. Minimálně první dvě epizody mne naprosto rozsekaly, ale i zbytek hladce zapadl do "trpaslíkového" (nad)standardu. Prostě neuvěřitelně povedený návrat po třinácti letech (pokus o jiný přístup v Zpátky na Zemi nepočítám), jako kdyby tvůrci zůstali zavřeni ve stázi (i když nějaké porouchané, fyzické stárnutí nezastavila :-)). ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Po původním seriálu šlo "zpátky na zemi" naprosto mimo mě, nechtěl jsem si kazit vzpomínky a bral jsem tak seriál za "pohřbený". Ale tato série dokázala dokázala trpaslíka vzkřísit a řekl bych, že toto je celkem rarita, kdy po zpackané sérii seriál definitivně nepohřbili a dovolili mu se vrátit v plné síle. Rimmer, Lister, Kryton a Kocour vypadají jako dřív, snad nejviditelnější rozdíl mezi starými díly a těmito novými je v animacích, kdy se hlavní skupina někam přesunuje v kosmiku a pak samozřejmě v interiéru a to zejména u počítačů. Ale to hlavní zde hraje brilantní humor a o maximálním hodnocení nemusím ani chvilku váhat. JASNÝCH PĚT! ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech (šesti) dílů. Už druhý návrat jedné velké legendy a pro mě nejoblíbenějšího seriálu všech dob, se vydařil na jedničku s hvězdou. Red Dwarf X nezůstává původním sériím nic dlužen, právě naopak, fóry jsou na hodně vysoké úrovni a skvěle vypointované (testová otázka s losem :-)) Všech šest dílů mě opravdu pobavilo a tak nezbývá než doufat, že se Dave (televizní stanice, která toto vyprodukovala, mimochodem, hádejte, po kom má své jméno :-)) pustí ještě (minimálně) do jedné. Pokud by kvalita neklesala a povedlo se do dalších sérií přivést i Hollyho, proč ne? 100 %. Mozek máš menší než je sekce se salátama ve skotském supermarketu! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, že spoustě lidí nesedlo vážnější pojetí 9. serie a její pokus o hlubší myšlenky. Mě tedy ano, ale je pravda, že tady se tvůrci vrací k původnímu stylu humoru, který sice zpočátku prvního dílu této serie mi přišel hodně povrchní a jednoduchý, ale naštěstí se z toho vyklubala sranda a i příběh se našel a stál za to. Vítejte zpět, přátelé! P.S. Dokoukáno, serie si udržela vysokou laťku, v páté epizodě jsem měl sice trochu problém, o čem, že vlastně byla, ale poslední šestá byla zadostiučiněním, hlavně pro Arnolda, neb konečně byl jeho osud zkompletován, doplněn začátkem a vyvrcholením... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvotní nadšení z této série bylo hodně zjevné. A to i přesto, že jsem ji na poprvé viděl v originálním znění, což pro mě byl docela šok. Následně jsem čtyři roky tuto sérii nechal odležet, abych se k ní vrátil a pomalu se namlsal na jedenáctou a dvanáctou sérii, která přijde co nevidět. Tentokrát jsem si to mimochodem užíval už s dabingem.. V tu chvíli jsem si uvědomil, že dabing tomu dodá opravdu hodně. Hlavně to kouzlo minulosti, při kterém jsem si přišel jak v šestnácti letech na gauči při prvním seznamování s Červeným trpaslíkem. A i přesto, že tato série má hodně hluchých míst, kde se čistě jenom blafe a blafe, pořád tu jsou epizody Citróny a Začátek, kde ta první je to nejlepší, co Trpaslík nabídl a ta druhá pro změnu předvádí, že tenhle seriál rozhodně nepatří do šrotu. Zbylé díly jsou sice výplň, ale i tak mě dokázaly ukojit. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Lister (Craig Charles) si utahuje z Rimmera (Chris Barrie), že v okamžiku své smrti volal maminku. V dřívější epizodě Já na druhou se však Lister dozví, že Rimmerova poslední slova byla: "Polévka Gazpacho." (teemaker)
  • Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma. (GordonCZ)
  • Premiéru první epizody 10. řady sledovaly na televizní stanici Dave 2 miliony diváků. (gogos)

Reklama

Reklama