Reklama

Reklama

Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad) s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, která hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (596)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Za nepříjemný považuji fakt, že v klíčových scénách mi kostičkoval obraz, a to tak brutálně, že místy se vše doslova rozsypalo, včetně mimozemšťanů i lidských postav!. Až si pořídím lepší verzi filmu, možná své hodnocení zvýším. Nebýt výše zmíněného určitě bych si tohle invazivní sci-fi víc užil, ale takhle mi někteří emzáci připomínali spíš postavičky z osmdesátkových automatových her. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler mi byl vždycky sympatický a jeho pózy a se svou transformaci obličejů je schopen ze své postavy udělat zábavného komedianta. Problém jsem měl s jeho nejlepším přítelem - nemám nic proti homosexuálům, podporuju tuhle "orientaci", ale zde to bylo spíš nechutný a nepřirozený. Monanghan je pastvou pro oči a samotné efekty či akční scény maj šmrnc, jen jim chybí lepší nápady. Třebaže dvě vteřiny záběru na tetris je na můj vkus málo, z takového nápadu se dalo vytěžit o dost víc. První patnácti-minutovka dá zavzpomínat na časy, kdy se chodilo ven a pak utahaný doma po večerech jsme hráli na videokazetkách. Pěkný to časy. Hlavně to má ten působivej efekt, kdy z té primitivní grafiky byly tehdy lidi naprosto vyplesklý a bylo pro ně něco takového nepředstavitelného. Graficky se hry skutečně posunuly o masivní kus (Grand Theft Auto 5, nebo Project Cars jsou definicí takových her). Hry hraju rád, dokonce tam byla i narážka při jedné střílečce, kdy hra neměla systém a vojáci se spawnovali, tak Sandler to solidně komentoval, kdy dřív u her se hráč musel snažit a dnes to jsou tupé koridorovky. Ten malej, oranžovej chodící "pomeranč" byl strašně roztomilej a chtěl bych ho mít doma. Bylo to i možná trošku delší, než by se slušelo. Důležitý však je, že SPOILER: Sean Bean přežil. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ujasnili si vůbec, pro koho ten film točí? Pro děti jsou 30 let staré hry nepochopitelná záležitost, navíc sexuální narážky pro ně taky nejsou vhodné. Pro dospělé je to infantilní a bez vtipu. Charakter, který hraje Adam Sandler, je nepříjemné přisprostlé budižkničemu. Postavy prezidenta a paranoidního nerda jsou obehraná klišé bez nápadu. ____ Mám pocit, že to natočili jen pro sebe. Pro úzkou skupinku padesátníků, kteří zavzpomínali na dětství strávené u hracích automatů. Nápad špatně pochopené videokazety a na jejím základě sestavené mimozemské invaze podle starých počítačových her není k zahození, ale logicky by to měla být sranda a zábava. Což se u tohoto filmu nedostavuje, nápadů je poskrovnu a vtip je tady snad jen jeden, a to těsně před závěrečnými titulky. /15. 8. 17./ ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Třeba jsou to jen stereotypy - lidi nadávají na Sandlera tak, že mě to odradilo od jeho filmů, a dovčera jsem s ním nic neviděl. Možná škoda, protože toto bylo odsýpající, místy vtipné, málokdy trapné, a dost zábavné. Pochopitelně vzhledem k příběhu nemá smysl šťourat se v uvěřitelnosti :) nebo intelektuální rovině. Líbilo se mi -- čas asi přeje tomuto typu retra (viz Stranger Things). Zajímavý byl skoro áčkový casting a potměšilá camea... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašně z toho vyzařuje samoúčelnost. Zápletka je přesně tak blbá, aby vystačila na fakt, že se po městě můžou prohánět všemožné pixely a spojení "přitažené za vlasy" tu dosahuje úplně nového levelu. Naštěstí je to docela dobrá sandlerovka, má to pár nápadů, dobrých hlášek a do toho roztomilé CGI efekty (sekvence s Donkey Kongem v závěru byla supr). Jen je to celé takové režisérsky nenápadité a suché, což se ale od rutinéra Columba dalo čekat. Jednohubka na jedno zkouknutí. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (26)

  • Film byl uveden v roce 2015. Ve stejném roce slavil Pac-Man 35. narozeniny. (samu.dino)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

36. ročník Zlatých malin - výsledky

36. ročník Zlatých malin - výsledky

28.02.2016

Tak jak už je dlouhá léta zvykem, den před udílením Oskarů se udílí tzv. anticena Zlatá malina pro nejhorší film a nejhorší tvůrce za uplynulý rok. Nejinak tomu bylo i letos. V posledních ročnících… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Reklama

Reklama