Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film z kategórie zbytočných. Jedno dievča sa po dlhých rokoch experimentovania naserie. A to je tak všetko. Obsadenie je zaujímavé, ale rovnako nepotrebné. Kate Mara s účesom jak Majka z Gurunu mohla byť nahradená pouličnou žobráčkou, na jej zaseknutý výraz nepotrebujete žiadnu hereckú školu. Potešila ma aspoň účasť Rose Leslie z Hier o tróny. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z uměle vytvořených bytostí, které ruplo v šišce a rozhodla se zlikvidovat všechno kolem. Sice je to béčko námětem i zpracováním, ale může se pyšnit poměrně vymazleným vizuálem a víc než kvalitním castingem. Film se sice nevyvaruje hluchých míst, které se snažil Scott jr. vyplnit prázdnými dialogy, ale po většinu stopáže jsem se bavil a to se počítá. 65% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsadenie spoločne s námetom sľubujú zážitok, ktorý by mal v mnohých očiach fanúšika hororu vzbudiť záujem. Bohužiaľ, všetko je stratené. "Morgan" je "dieťaťom" Hollywoodu, takže o kvalite spracovania ani nemá zmysel polemizovať. Tá je skutočne na vysokej úrovni. Problém je skôr s obsahom. Prvú vyslovene nudnú polovicu síce vystrieda akčnejšia stránka, no z pohľadu horor žánru, si toto zaradenie samotný snímok zaslúži asi tak, ako Busch Nobelovú cenu za mier. Nemá to tu (absolútne) čo hľadať, pričom celé mi to prišlo ako témou nápaditejšia, no zato rozhodne nepodarenejšia "Hanna". Čo však bolo pre mňa stratou času, pre iného môže byť výborne strávená hodinka a pol. Skrátka, čakal som viac, ako len akési "woman wood fight-y" v závere či logiku postrádajúci snímok, ktorý skrátka  nemá čo ponúknuť - 45% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Luke Scott natočil film stejně jako já balim stan do obalu. Asi existuje nějaká metodika, jak to zabalit jednodušeji, smysluplněji, bez nebezpečí poškození, ale v rámci zachování časových rezerv to tam vždycky stejně našlapu kolenem, dupu na to nohou a nakonec se mi vždycky ten přístřešek pro čtyři lidi podaří narvat do malého příručního zavazadla a já s posledním dopnutím zipu hrdě oddechuji a připadá mi, že jsem zvládnul všechno, co se po mně chtělo. No a Morgan je výsledek toho samého uvažování, akorát na poli filmu. Tenhle systém se vyplatit může, pokud dávám dohromady dynamický thriller s jasným bodem A a B (Gamer, Running Scared), ale nikoli, pokud se snažím budovat neustálou atmosféru morálně-etické ambivalence s velkým ba-dum-tss na konci, které ještě před polovinou filmu docvakne i tomu největšímu Jindrovi Hojerovi. Náhle tedy veškeré vedlejší postavy jsou redukovány na dvě až tři jednoduché expoziční scény než vybuchne zápletka, takže druhá polovina se zvrhne v jednoduchý slasher (ježuch v mém posledním komentáři jsem psal úplně to samý o Alien Covenant mi došlo, tomu se říká výchova řemenem Ridley Scotte) zakončený povinnou béčkovou peckovačkou, jak za zlatých časů Rennyho Harlina. Je asi jasný, že pokud mám tenzi natočit sci-fi o identitě, uměle vytvořeného nového evolučního článku, cesta by měla být delší a blátivější. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si spokojeně mlaskal a chrochtal, jaké to prvotřídní a podceněné scífko jsem si to zase pustil. A dokonce přišla i Michelle Yeoh a vypadala pořád zatraceně pěkně. A když pak do sebe šly dvě "androidky" loktama a kung-fu kopačkama, byl jsem ve svém béčkovém blahu (to je prosím taková moje existenciálně silná euforie, kterou zažívám u povedených filmových béček). No ale samotný závěr mě zamrzel, přál jsem si totiž, aby se obě holky nakonec skámošily, třeba by se do sebe mohly i lesbicky zamilovat, a aby pak spolu uprchly, podnikly spanilou jízdu po Státech a na potkání kráglovaly všechny hnusný lidáky, kteří by se jim připletli do cesty. Ach, to by byla krááása. Ovšem scénárista to chtěl bohužel jinak. I tak bych dal eventuelně pět, ale to by musela v roli Kate hrát její mladší ségra Rooney (kterou myluju), a Michelle by musela taky předvést nějakou tu kung-fu kopačku jako za mlada. Ale aspoň mě napadla jedna zajímavá paralela s naší realitou: Stejně jako byl ve filmu novější model L-5 podřadnější staršího modelu L-4, ve světě mobilních telefonů svrchovaně kraluje stará dobrá (a moje) LG G4 nad nedomrlým kočkopsem zvaným LG G5. A kdyby mi za tuhle reklamu chtěl někdo od LG poslat nějakou škváru, tak ať se mi určitě ozve s nabídkou do pošty, dík. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama