Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka: Lexikon draků

  • USA Book of Dragons (více)

Život na Blpu se jednou provždy změnil, když Škyťák dokázal vycvičit Bezzubku. Jenže pokud chcete draka vycvičit, musíte ho nejdřív pořádně poznat. V lexikonu draků se ukrývá celá řada informací o těch nejneuvěřitelnějších stvořeních, které začal třídit Blup Udatný. Lexikon představuje cenný zdroj, který přibližuje mnohá tajemství dračí říše. Nyní ale nastal ten pravý čas, aby Škyťákova banda lexikon doplnila o dosud neznámé draky a ucelila sbírku tipů, jak trénovat jednotlivé třídy. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Animovaná jednohubka, ktorá sa snaží príbehom o Borkovi udatnom, autorovi Knihy drakov pospájať výklad o drakoch a ich výcviku. Žiaľ príbeh je chabý až naivný a snaží sa byť za každú cenu zábavný. Film sa tak mení na viac-menej taxonomickú prehliadku drakov, ktorá je naviac 2D. Aj samotná grafika je veľmi jednoduchá ale kým pri Borkovom príbeh vyzerá ako detská omaľovánka, zobrazenie drakov je často nápaditejšie. Film je poprekladaný aj 3D scénami, ktoré sú však často len výberom scén z pôvodných filmov. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Jeden z doslova povinných krátkometrážnych príbehov k celovečernému filmu, ktorý poodhaľuje históriu a jednotlivé druhy drakov a ktorý nám čo to podrobnejšie vyrozpráva o tvoroch, ktoré možno budú súčasťou budúcich dielov. Necháme sa prekvapiť. Každopádne celkom príjemné, ale na môj vkus príliš nudné vzhľadom k "veľkosti" diela menom How to train your dragon. 65 % ()

Reklama

Lokitre 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kterým se líbil film Jak vycvičit draka z roku 2010 a chtějí se dozvědět více o dracích, tak těm se toto rozšíření bude zamlouvat. Tento krátký snímek je pojat jako prohlížení Knihy draků proložené příběhy vyprávějící o setkání s každým z nich. Každý drak je zde zařazen do skupiny, jsou zde vysvětleny jeho přednosti, slabiny, chování a hlavně jak každého z nich ochočit a posléze i trénovat. Celou knihou vás provází Škyťák takže nechybí ani nějaký ten vtip. Vedle animace 3D, na kterou jsme zvyklí z již zmíněného filmu , je tu i jednohuché 2D (škoda, jinak by to bylo dokonalé). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Že jde o krátkometrážní film jsem si uvědomil až při závěrečných titulcích. Encyklopedie draků - s animací hodně odlišnou od samotného filmu působí docela osvěžujícím dojmem, a je jasné, že toho o dracích ještě hodně nevíme (na rozdíl od autorů tohoto filmečku). A klidně bych si dokázal představit, i celý film na motivy života vikinga Borka.. ()

LadyK 

všechny recenze uživatele

je to skrátka "Úvod do problematiky drakov" resp. "Encyklopédia drakov". A ako taká sa Book od Dragons k celovečeráku hodí. Len myslím, že tu je to tak ako u dinosaurov - ako raz (myslím v nejakom filme či knihe) ktosi povedal, ľudia starší než 12 rokov nemajú šancu si to zapamätať... Ja som minule objavila na cartoonnetworks stránkach hru, kde sa môžem dosýta preletieť na drakoch, ktoré si ale predtým musím samozrejme "skrotiť" a teda som rada, že si nemusím pamätať, ako sa ktorý volá. To by ma teda dorazilo :-D Ale späť k Book of Dragons - skrátka ako doplnok a vysvetlenie dobré a vhodné do filmotéky, aj keď sa na to pozriete len raz do roka, ak by ste náhodou chceli vedieť, aké draky v hlavnom filme neboli alebo ako vlastne prišli k svojim menám... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama