Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (211)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ďalší pekný, málo známy komediálny počin, ale za Kristiánom mierne zaostáva. Prvá polovica skvelá, samé nečakané obraty, ale v druhej je to trochu zabité groteskovým vyznením, samoúčelnými pádmi na ľade a slabým vývojom príbehu. –––– Co jste to provedl? – To já ne, to tatínek. –––– Zuzanko, nedovolím Vám zešedivět beze mě. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Půvabný sirotek Zuzanka zdědí hotel. Nejde však o nadnárodní luxusní Modrou hvězdu v Praze 1, ale o polorozpadlou barabiznu Modrá hvězda ve čtvrtém okrese. Jejím jediným nájemníkem je naštěstí elegantní Vladimír a vše dopadne tak, jak má ve správné romantické komedii dopadnout. Oldřich Nový je ”nesmrtelný”, Nataša Gollová roztomilá a milým ”bonusem” je vedlejší role Adiny Mandlové. ()

Reklama

Rawar 

všechny recenze uživatele

Krásná, vkusná a milá komedie s tradiční porcí rozzářených úsměvů, až se dělají vrásky v koutku oka, jak se na onu dobu slušelo. Za jednu noc se zamilovat a chystat svatbu, to je přece pohádka :-) A libozvučná intonace plus luxusní akrobatický výkon pana Nového :-) metat takové kozelce, to není žádná legrace ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Není hotel jako hotel. Nesmrtelný film, který z nevinného omylu vykřesal komedii par excellence. Talíře a slečna Fafejtová. Generální ředitel, který je účetním a účetní, který je generálním ředitelem. No, jsem u vytržení! Na Gollovou je i Pipin krátký. A pak je tu samozřejmě nonšalantní gentleman Oldřich Nový, který má nejsmělejšího tatínka na počátku století a také důvod, proč zůstat v lehce zaprášeném hotýlku, jehož název se shoduje s luxusním hotelovým komplexem světové úrovně. A také tři pozůstalí, tedy rozkošný Pivec, ještě rozkošnější Pešek a Novotný. Kluci, do toho! Futuristovi stačí pouhých pár vteřin k naprosté dokonalosti. Miládka se urazila. Zuzanka taky. A sypat, sypat! Koktejly smrti. Hedvábné šle. A Slunečnice, evergreen věčnosti. Dokonalost. Láska na celý život. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších válečných komedií, která se po právu řadí k dalším skvělým filmům 40. let (Eva tropí hlouposti, Dívka v modrém, Kristián, apod.) je opět postavena na mnoha záměnách, nedorozumění a především kouzlu páru Nový – Gollová. Ti jsou neodolatelní a jejich společné scény, ve kterých přeci jen tentokrát více dominuje Nový, jsou nádhernou ukázkou lidské srdečnosti a slušnosti. Film doprovází geniální píseň Slunečnice v několika scénách a zcela zaslouženě zlidověla, protože je opravdu výborná. Jen je velká škoda (ostatně jako u většiny těchto filmů) poněkud useknutého konce. V posledních scénách se dalo ještě rozehrát slušné divadlo při rozplétání oněch nedorozumění, ale budiž – film je zlatým fondem naší kinematografie a já jej rád hodnotím pěti hvězdičkami. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Antonín Novotný (František Sojka) se v tomto snímku objevil před kamerou naposledy. Po válce nastoupil kariéru úspěšného chemika. (Kulmon)
  • Film má aj zaujímavú vlastnícku históriu. Po festivalovej premiére jeho výrobca a majiteľ práv Lucernafilm uviedol jeho kino premiéru 29.8.1941 v pražských kinách Adria a Lucerna s distribučným sloganom "Vtipem nabitá, česká filmová veselohra režiséra Martina Friče. To je Lucernafilm!" V roku 1954 práva na film prepadli Rozdělovne filmů Československého státního filmu. Poponáhľali sa aj s jeho obnovenou premiérou na 12.2.1954 v pražských kinách Blaník a Metro. Jeho distribučný slogan bol uvedený jednoducho: "Starší český film". 16.9.2021 mal film ďalšiu obnovenú premiéru, tentokrát už pod značkou Národní filmový archiv (NFA) pod distribučným sloganom "Film Martina Friče je zpět v kinech". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama