Reklama

Reklama

VOD (1)

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 3

Recenze (1 314)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych k tomu mohl mít asi tak desítku výhrad, za které bych to mohl shodit až do průměrných čísel, jenže co naplat, jeden z těch filmů, kdy jsou vám logické lapsy a dějová vykonstruovanost putna, protože vás berou dialogy odposlouchané ze života a romantická linie vypulírovaná bez vady a kazu k úplné dokonalosti, takže už jenom poskakujete radostí u osobních highlightů typu výběr ženských šatů, a když dojde i na smuteční průvod v černém, nadzvednete brýle, abyste otřeli slzu v oku bez toho, aniž byste se cítili blbě; Curtis je firma na zážitky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl, že Richard Curtis točí super filmy, které jsou pozitivně naladěné a mají v sobě řadu myšlenek, za které stojí bojovat. Lásky čas mi byl doporučován ze všech stran a jelikož mám Rachel McAdams rád, dlouho jsem si říkal, že bych se na něj měl podívat. No a můžu Vám říct, že takovou radost ze života jsem po shlédnutí filmu dlouho neměl. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná a originální RomCom o cestování v čase, čímž je film rozhodně zajímavý. Rachel McAdams zde nehraje svou typickou roli sexy milfky, je načančená tak, aby se hodila k hlavnímu hrdinovi. Trochu jsem doufal, že svou schopnost vracet se v čase zneužije vícekrát i lépe, ale šlo to. Určitě v rámci žánru nadprůměrná věc. Dobře zahraná, hezky natočená s pár překvapením a smutnějším koncem. 7/10. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že na světě existuje mnoho a mnoho formálně kvalitnějších a pro vývoj celého média také důležitějších filmů, ale já na ně zvysoka kašlu - About Time je příběh o vnímání a prožívání okolního světa, který dává křídla a energii zítra zase vstát a užívat si každé (ne)obyčejné minuty. Vyprávění, které mě na dvě hodiny zcela pohltilo a ukázalo mi nové rozměry, kterých mohou nabýt pocity spojené se slovy jako láska, štěstí nebo přátelství. Umělecké dílo s nejkrásnějším a nejkrásněji převedeným poselstvím ... Gleeson je ten nejsympatičtější filmový romantik, Rachel je nejúžasnější a nejnádhernější romantikův sen a Richard Curtis je člověk, kterého nepopsatelně obdivuji a uznávám. Jeden z filmů, který mi pravou lásku dokáže nahradit. ___ Objektivně bych tomu mohl vytknout pár logických nesrovnalostí a absenci nosného konfliktu v druhé polovině, avšak subjektivně se jedná snad o můj nejoblíbenější a pocitově nejvlivnější filmový zážitek společně se Shawshankem - a tyhle emoce a dojmy upřednostňuji všemi deseti... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená mierne fantasy ladená romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý sa od svojho otca dozvie nečakané tajomstvo, že všetci mužskí členovia rodiny vedia cestovať časom, do svojej vlastnej minulosti. A keďže sa práve začína nová etapa jeho života, kedy sa už osamostatní, rozhodne sa to využiť, aby nielen opravoval svoje chyby, ale hlavne konečne našiel svoju životnú lásku, po ktorej tak dlho túži. To sa mu aj podarí, pomocou svojej schopnosti dolaďuje všetky maličkosti, aby spolu mohli žiť skvelý život, ale predsa len to má aj svoju horšiu stránku a návraty v čase môžu narušiť aj to, čo už bolo ideálne. So spracovaním som veľmi spokojný, už od začiatku to pôsobí veľmi dobrým dojmom, ktorý sa aj našťastie udrží a podiel na tom majú aj samotné hlavné postavy, ktoré si ma získali a skutočne som im prial, aby im to vyšlo. Rovnako oceňujem, že dej je až mimoriadne bohatý, za čo ale môže aj fakt, že zaberá veľmi dlhý časový úsek a tak už v polovici som netušil, akým smerom sa to bude uberať, čo v rámci tohto žánru nie je práve obvyklé, keďže sa už toho stihlo udiať viac než dosť. Určite musím pochváliť aj množstvo dobrých nápadov, minimálne už len samotné zoznámenie hlavnej dvojice mi prišlo dosť originálne, rovnako poteší nespočet skvelých situácií a keďže sa to ešte po celý čas nesie vo veľmi príjemnej atmosfére, sadlo mi to skutočne výborne. A síce to záverečné posolstvo mi prišlo predsa len trochu lacné, ale nad to sa dá povzniesť s najväčšou ľahkosťou. Spokojný som aj s jednotlivými žánrami, romantika je príjemná, vydarila sa aj komédia, keďže viackrát som sa výborne pobavil, samotný fantasy motív je tu podaný tým najideálnejším spôsobom, takže sa to zbytočne nepreháňa a na moje prekvapenie jedine dráma nemá moc veľký priestor, očakával som trochu emocionálnejšie prevedenie, ale ani takto to rozhodne nie je zlé. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Domhnall Gleeson sa pre túto úlohu hodí výborne, veľmi príjemná Rachel McAdams, ktorá ma ešte nikdy takto nebavila, charizmatický Bill Nighy a množstvo výborných vedľajších postáv, obzvlášť strýko so skvelými hláškami. Réžia a technická stránka sú skvelé, veľmi výrazný žánrový nadštandard a to po všetkých stránkach. Keby to bolo ešte trochu dramatickejšie, tak by som asi dal aj plné hodnotenie, ale aj tak je Lásky čas jeden z najlepších západných romantických filmov, s akými som sa stretol. 80% ()

Galerie (127)

Zajímavosti (21)

  • Podľa producentky Nicky Barnes je Lásky čas svojráznou autobiografiou Richarda Curtisa: „Akoby sa črepiny jeho života poskladali do nádherného prepracovaného príbehu. Dospelí chlapi sa nad scenárom striedavo lámali od smiechu a plakali. Je to ako kúzlo. V príbehu sa síce cestuje v čase, ale každý vám povie, že život je presne taký." (kacer4)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama