Reklama

Reklama

Newsroom

(seriál)
  • USA The Newsroom (více)
Trailer 8
USA, (2012–2014), 23 h 47 min (Minutáž: 47–72 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Jeff Daniels, Emily Mortimer, John Gallagher Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel, Thomas Matthews, Olivia Munn, Sam Waterston, Chris Chalk (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

HBO uvádí nový dramatický seriál, jehož autorem je Aaron Sorkin (Sociální síť). Inteligentní, aktuální, vtipný a zábavný Newsroom nahlíží do zákulisí fiktivní zpravodajské televizní stanice ACN Network. Soustřeďuje pozornost na život před i za kamerou jejího sarkastického moderátora (Jeff Daniels), nové vedoucí produkce (Emily Mortimerová), ostatních zaměstnanců (John Gallagher Jr., Alison Pillová, Thomas Sadoski, Olivia Munnová, Dev Patel,...) a jejich šéfa (Sam Waterston). Zvládnutím hektického prvního společného dne, který vyvrcholí horkou zprávou o výbuchu vrtné plošiny BP v Mexickém zálivu, se tento tým vydává na upřímně míněnou donkichotskou misi - chtějí dělat dobré zpravodajství navzdory všem firemním, obchodním i svým vlastním potížím.

HBO uvádí devět zbrusu nových dílů nadšeně přijatého seriálu Aarona Sorkina. Inteligentní, aktuální, chytře provokativní a zábavné drama Newsroom nahlíží do zákulisí úspěšného zpravodajského pořadu fiktivní kabelové televize Atlantis Cable News (ACN). Zaměřuje se na život před i za kamerou, hlavními postavami jsou jízlivý moderátor (Jeff Daniels), výkonná produkční (Emily Mortimerová), zaměstnanci redakce (John Gallagher, Jr., Alison Pillová, Thomas Sadoski, Olivia Munnová, Dev Patel a další), šéf zpravodajství (Sam Waterston) a generální ředitelka mateřské společnosti (Jane Fondová). Druhá řada seriálu se odehrává pět dní před volbami 2012 a připomene četné události z let 2011 a 2012. Jedna z hlavních dějových linií se zaobírá žalobou na protiprávní propuštění podanou zaměstnancem, který údajně zfalšoval zprávu o podezřelém útoku amerického bezpilotního letadla. Zatímco vycházejí najevo důvody a důsledky procesu, tým Newsroomu pokračuje ve své donkichotské misi - ve snaze dělat poctivé zprávy navzdory korporátním a ekonomickým problémům i jejich propleteným osobním vztahům. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (73)

Trailer 8

Recenze (290)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní Danielsův proslov mě navnadil jak už dlouho nic a i když se pak serál stočil směrem, kterého jsem se trochu obával, patří nakonec Newsroom k těm projektům, u kterých je člověk naštvaný, že už nebudou dál pokračovat. Samotný začátek sliboval sžíravou satiru, při níž budou Sorkin a spol. pálit do řřad novinářů i politického systému a ačkoliv to místy tak vypadá, v celkovém kontextu to vyznívá tak, že Amerika je i přes své mouchy tou nejlepší zemí na světě a novináři z ACN jsou do jednoho partou, která se nám snaží podat informace takové, jakými skutečně jsou. Prostě trošku černobílé. Všechno ovšem vyvažují herci. V tomto případě se nedá říct, že by někdo vyčníval. Všichni do jednoho byli jednoduše boží, pokud tedy nepočítám Alison Pill. Ta je divná. No a další devízou jsou vybroušené slovní přestřelky, za které by někdo zasloužil Nobelovu cenu za slovní přestřelky. Nevzpomenu si, že by se mi někdy něco tak ukecaného tolik líbilo. Jedním slovem paráda. 90% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Tak vtahující pilot, jako přineslo Newsroom, jsem už delší dobu neviděl. A paradoxně , nezůstalo jen u něj. "Vztahové" pasáže" sice jedou většinu času podle typického nastaveného schématu a mohou místy působit až otravně, naštěstí jsou však rozloženy mezi poměrně atraktivní zpravodajské scény a dají se docela snést. Asi nejlépe se to pak promítne během druhé série. Ta také přináší příběhově nejzajímavější linku a hlavně prokáže, že načrtnuté charaktery jsou poměrně funkční a především i zábavné. Danielsův Will samozřejmě strhává hodně pozornosti, ale osobně se mi docela líbila práce s postavou Dona a jeho přerod v ryze sympatickou postavu. Třetí řada je pak takový uspěchaný dovětek, který se trochu ztrácí a některé postavy se spíš stávají vlastními karikaturami (bohužel hlavně Sloan Sabbith). I tak je Newsroom seriálem, který se určitě vyplatí vidět. nejzajímavější epizody: 1x04 - I'll Try To Fix You, 2x05 - News Night With Will McAvoy, 2x08/09 - Election Night, 3x01 - Boston ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// In 5.. 4.. 3.. pokud jste zvědaví, kolik lidské práce a úsilí stojí za tímto odpočtem, pokud chcete vědět, proč Amerika rozhodně není nejlepší zemí na světě, proč váš přítel doma usíná při fotce Sloan Sabbith na jeho mobilu a konečně, co sakra dělal Aaron Sorkin posledních pár let, pak je Newsroom seriálem přesně pro vás.1. - 3. řada - 100% ()

Traffic

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál musí (speciálně) ženy milovat, protože každý díl je hotová emocionální horská dráha. Můžou za to Sorkinovy kulometné dialogy, rychlostně odpovídající střih, nezvykle expresivní herectví a precizně vystavěné mikronarativy plné zvratů. Jaká změna oproti fincherovsky chladné Social Network (na West Wing jsem nikdy nekoukal). S hodnocením počkám, až uvidím víc než dvě epizody. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Inteligentní dialogový seriál, který stojí na výborném obsazení a kvalitním scénáři. Jeff Daniels do role negativistického moderátora skvěle padne a jeho tým taky vypadá zatím velmi slibně. O tom proč by se měli dělat kvalitní zprávy, místo těch sraček co chodí třeba Nově, se tady toho napovídá hodně. O tom že lidi jsou blbci anebo líní bastardi se tady taky dovíte, stejně jako to proč Amerika není "nejlepší zemí" na světě. A ještě tady stihneme rozvířit kolegiální nevraživost a soutěživost. To všechno teprve v prvním díle. Co přinesou další? PRVNÍ ŘADA: Perfektní, inteligentní dialogy a přesvědčiví herci. Téma, které tne do živého. Událostí je tu dost. Od ekologické pohromy po reakce ameriky na zabití Bin Ládina. Do toho prolhaní nebo hloupí politici. Otázkou je jestli média mají dostatečnou moc na to něco změnit? Možná ne, ale mohli by se snažit. Když se chci něco dozvědět pustím si zprávy, když se chci bavit pustím si seriál... odkdy to platí naopak? NEWSROOM vám udělá radost. Nejdřív vás naštve, znechutí tím co se ve světě děje, ale nakonec opravdu máte radost. Protože lidi jsou vážně blbci, ale někteří se snaží s tím něco dělat. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (8)

  • Text, který si moderátor Will McAvoy (Jeff Daniels) pobrukuje v 1. epizodě 2. série s názvem "First Thing We Do, Let's Kill All The Lawyers", je z písně "Friday" od zpěvačky Rebeccy Black. (maseer2)
  • Budova AWM je ve skutečnosti mrakodrap Bank of America Tower, který byla v roce 2013 třetí nejvyšší budovou v New Yorku. (Coleator)
  • Okrem postavy Chrisa Chalkiho, ktorá sa volá Gary Cooper, nesú mená amerických hercov 20. storočia aj postavy Thomasa Sadoskiho (Don Keefer) a Johna Gallaghera Jr. (Jim Harper). (-Knight-)

Související novinky

Aaron Sorkin chystá režijní debut

Aaron Sorkin chystá režijní debut

09.05.2016

Jen těžko byste v Hollywoodu hledali výraznějšího scenáristu, než je Aaron Sorkin. Autor Západního křídla a Newsroomu napsal i Moneyball nebo Stevea Jobse, hlavně má ale doma Oscara za Social Network… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama