Reklama

Reklama

Scanners III

  • Kanada Scanners III: The Takeover (více)
Trailer

VOD (1)

Hrdinou již třetí části o lidech s neobyčejnými telepatickými schopnostmi je Alex. Ten objeví "nádherný svět explodujících lebek" právě během vánočních svátků. Způsobí to smrt jeho nejlepšího přítele. Alex sužovaný výčitkami svědomí se rozhodne odejít do dalekého Thajska a tam se věnovat osvobozujícím meditacím. Doma však zůstane sestra Helena, kterou sužují intenzivní bolesti hlavy. Otec, který se zabývá lékařským výzkumem, jí dávkuje netestovanou drogu. To se zanedlouho projeví neblahými následky. Tento zdánlivě utišující prostředek úplně "rozloží" její mozek, čímž se vyvolají temné stránky Heleniny osobnosti. Zoufalý otec je najednou bezmocný. Jediný, kdo může neštastné sestře pomoci, je stále meditující Alex... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Alex a Helena jsou sourozenci. Oba jsou telepati. Alex způsobí svou schopností smrtelnou nehodu, a proto se uchýlí do thajského kláštera, aby tam pod vedením mnichů meditoval a ovládl své schopnosti. Helenu mezitím, čím dál tím víc tíží negativní stránka schopnosti telepatie, a to neustálá bolest hlavy a množství hlasů, myšlenek, jiných lidí. Její otec, uznávaný vědec, objeví drogu, která by měla tyto negativní vnější podněty tlumit. Helena si tajně drogu aplikuje, a bolesti opravdu zmizí, avšak nastane úplná změna v jejím chování a Helena se stává agresivní a násilnickou. Tvrdě využívá svých schopností a médií, aby získala, co největší vliv a moc. O všem se dozví Alex a jede zpět do Kanady učinit konec heleniným radovánkám. Tenhle díl by nebyl o nic horší než díly předchozí nebýt dosti necharismatických přehrávajících herců a hlavně několika komických postaviček, které mě v hororech velice iritují. A závěrečný telepatický souboj je nejslabší z celé série. Milovníci různých gore efektů budou na druhou stranu celkem potěšeni, pokud jim tedy bude stačit, že se jedná o recyklát efektů z předchozích dílů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Deti žien, ktorým lekári predpisovali v tehotenstve experimentálny liek Ephemerol trpeli množstvo zdravotných problémov, ktoré boli dôsledkom vedľajších účinkov tohto farmaceutika. Mali migrény, záchvaty zúrivosti a halucinácie. Vyvinula sa u nich silná telepatická a telekinetická sila. Väčšina z nich na tieto následky zomrela. No niektorým jedincom sa podarilo prispôsobiť tomuto stavu. Ich deti niesli ďalej tento telepatický gén. Stali sa z nich Scanneri. ** ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná guilty pleasure nálož i když je pravda, že z tím původním Cronenbergovým příběhem to má společný jenom ten námět, ale to mě nesere. Santa letí z balkónu. Týpkovi vlivem telepatie padají kalhoty. Zlej Scanner se právě točí v otáčivých dveřích dokud nevybouchnou. Do toho se právě přisrali nějací Kickboxeři pojebaní, aby jsme tu vzápětí měli velkolepou honičku z motorkou a autobusy. Všechno podkresluje bombastickej hudební podmaz. Ano tenhle film jsem za svých mladých let díky velmi spektakulární ukázce od Intersonicu chtěl hrozně moc vidět. No dočkal jsem se až ve svých dospělých letech, ale zklamán rozhodně nejsem. Ultimátní konec telepatické trilogie kterému k dokonalosti chybí jen velmi málo. Viva la trash films! 90% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Akčnější, nápaditější a béčkovitější než dvojka, narozdíl od ní bez spojitosti s postavami předchozích dílů. Hlavy (ale třeba i prsty) vybuchují (dokonce pod vodou!) jedna za druhou, lidi jsou odhazováni ostošest, mj. do otočných dveří, které pak scanner silou myšlenky roztočí takovou rychlostí až po nebožákovi uvnitř zbude jen mastný flek), po jedničce se opět hackuje technika, tentokrát televize a cestu si sem našlo dokonce bojové umění (je libo scannerem ovládanou partičku kickboxerů?). A i když hrdina je - jak je v téhle sérii zvykem - unylý a nudný, má to skvělou záporačku, která to vynahrazuje. Škoda, že většina těch výživných scének je natočena dost odflákle a že český dabing zabil skvělou scénu, kde scannerka přiměje borce, aby se pochcal a když ten vyděšeně vydechne "shit" (nadabováno jako "do hajzlu"), scannerka se usměje a řekne "to se dá taky zařídit". Ale narozdíl od dvojky aspoň dabéři nevyslovují "scanner" jako "skejnr". Každopádně v tomhle béčkově zábavném stylu bych si klidně ještě pár dílů dal. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Dílo zkázy jest dokonáno. To, co Cronenberg pracně kámen po kameni, nebo chcete-li políčko po filmovém políčku vybudoval, tak to v následných dvou zmatených pokračováních jeho kolega Duguay zcela rozmetal. Pravda, nápady téhle hororové sérii jako by došly už v jedničce, ve dvojce se v podstatě recyklovaly, ale ve trojce už jsem nenalezl jedinou kloudnou položku, která by stála za zmínku. Vyčerpaný děj se smrskl do televizního vizuálu, ve kterém se žádné působivé scény neodehrávají. Do filmu vstupuje sice přitažlivá Liliana Komorowska, ale tu si lze zapamatovat spíše z erotických scén, než z nějaké jiné příčiny. Zbytek filmu je pak v poklidu zapomenutelným. Děj je maximálně nezajímavý a Duguay už dokonce nepřijde ani s žádným rozpohybováním děje v podobě nějaké napínavé nebo hororové scény. Náznaky psychologického podbarvení postav jako režisér nezvládá, ale úspěšně předstírá, že snaha byla. Jenže znuděnému divákovi exploduje hlava dříve, než k tomu dojde v tomto filmu. Takže to v podstatě ani nemohl dokoukat. 0% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kanadě a Thajsku. (Terva)
  • Śéfa punkáčů si zde Jason Cavalier, jehož postavě ve druhém díle Scanner II: The New Order (1991) explodovala hlava v prodejně potravin. (Terva)

Reklama

Reklama