Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (165)

snaked 

všechny recenze uživatele

1. řada: jedna z nejzajímavějších krimi sérií 2012/2013, více v článku zde: http://25fps.cz/2013/ripper-street/ // Bohužel 2. řada mi nepřišla tak dobrá (že by Reidova manželka vysedávala U Medvěda? opravdu?), ale pokud se BBC přece jen rozmyslí a 3. řada bude, zkusím ji a budu doufat, že se to zas zlepší. (edit: 3. řadu jsem zatím nezkusila) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Ripper Street, stejně jako Whitechapel se odehrává ve Whitechapelu a řeší se tam Jack rozparovač, ale narozdíl od Whitechapelu, který se odehrává v součastnosti je RS zasazen do minulosti. RS mě baví daleko víc než Whitechapel, ale bohužel po dvou sériích byl zrušen. Herecké obsazení pěkné, atmosféra perfektní a prostě se na to dost dobře dívá. Nejvíc mě mrzí, že se nedočkáme třetí série, je škoda takovýchto kriminálek. 80% ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

I přes možná příliš rychlý začátek, kdy je divák rovnou hozen do víru událostí, je pilotní díl Ripper Street velice podařenou záležitostí. Atmosféra parádní a ústřední herecké trio patřičně charismatické, aby vás hned od prvního dílu mělo zaháčkované. Pilot - 90% Na téhle stylové krimi jsem se stala závislou velmi rychle a už se těším na další sérii. 1. série - 90% Druhá řada i přes pár maličko slabších dílů opět nabídla propracovaný příběh a ještě více nutila k zamyšlení nad onou tenkou hranicí mezi dobrem a zlem. Kam až může dobrý člověk bojující proti nespravedlnosti a násilí zajít, aniž by se dostal na stejnou úroveň jako ti, kterým se snaží postavit, zatímco obětuje tomuto boji s větrnými mlýny prakticky vše. V tomto ohledu je finále druhé série neuvěřitelně intenzivní. Obrovská škoda, že BBC kvůli menší sledovanosti seriál ruší, ale pořád je tu ještě naděje, že třetí série nakonec bude realizována jinou společností. Nezbývá než doufat. (Nakonec vše dobře dopadlo, Amazon seriál koupil.) 2. série - 90% Třetí řada měla náběh na nejlepší sezónu vůbec, ale pak se bohužel děj kvůli návratu k jisté starší zápletce poněkud rozmělnil, aby ovšem v závěru zase nabral grády a vše do sebe krásně zapadlo. 3. série - 90 % --- Nejoblíbenější postava: Edmund Reid (Matthew Macfadyen) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním díle...stylová kriminálka s výbornou atmosférou,která může směle konkurovat třebas Sherlockovi.Britové tohle zkrátka umí a další díly určitě dostanou šanci.Po kompletní první sérii jde hvězda nahoru.Někdy kolem třetího dílu se objevila menší závislost a navíc poslední dva díly byly nejlepší z celé řády...90% druhá řada je na startu o něco slabší než jednička,ale dvoudílné finále maže veškeré rozdíly.Už dlouho (pokud vůbec) jsem u seriálu neviděl takhle intenzivní a hutné finále řady.Klobouk dolů a velká škoda,že BBC Ripper Street odpískala...90% ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Seriálový skvost z dielne BBC nesklamal, skôr očaril. Tajomstvom opradená každá časť, ktorou sa pomaly dostávam k väčším vysvetleniam a nádherne vykreslené charaktery hlavných postáv. Detektív Inšpektor Reid je veľmi silnou osobnosťou celého príbehu a fascinuje ma jeho tajuplné správanie a intelekt. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)
  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)
  • Ve středověku byl ergotismus znám jako „svatý oheň“ nebo „oheň svatého Antonína“, protože mniši Řádu sv. Antonína byli zvláště úspěšní při léčbě této otravy. (Epistemolog)

Reklama

Reklama