Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Sykon 

všechny recenze uživatele

Zejména díky občasné politické nekorektnosti je Hašišbába na první shlédnutí poměrně vtipná záležitost, zvlášť když mi opravdu sedla do nálady. Ovšem s blížícím se koncem vtipu ubývá a ten závěr je snad z úplně jiného filmu... A bohužel ani potenciál na opakované shlédnutí zde tentokrát nevidím, obávám se, že pokud na to někdy v budoucnu dojde, budu muset jít s hodnocením níž. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když Paulette odpojí telefon a exekutoři vybílí byt, rozhodne se svůj problém řešit nezvyklým způsobem. Začne prodávat drogy. Příjemná, nenáročná komedie od níž nečekejte salvy smíchu, spíš jen úsměv na rtech, ale také se při jejím sledování nemusíte stydět. A to není málo. Je to tak na tři a půl *, ale za hezké vyřešení situace na závěr, dávám 4! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Bernadette Lafont prakticky sama táhne celý film a její rasistická, nesnášenlivá baba mě několikrát rozesmála svými hláškami, kterými častovala všechny kolem sebe vč. svého míšeneckého vnuka "Proč mě nemáš ráda babi?" " Protože jseš černej!". :D Ta rovina babky dealerky jí sedla také, nicméně ten přerod ze zlobaby v babku s prořízlou pusou, ale dobrým srdcem, to už se mi moc nelíbilo. Já sice chápu, že to muselo přijít, ale na druhou stranu proč nemůže nikdy dobře dopadnout se zlou fašistickou osobou, která prodává drogy? No třeba se jednou dočkám. Hašišbába zatím "jen" potěšila. 60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dejovo trochu prihlúple, ale čo sa týka dialógov a hlášiek, tak tie to plnohodnotne vynahradili. Aj keď viac ma Paulette bavila, keď bola ešte taká mrzutá a útočná. Potom neskôr sa z nej vyvinula taká milá a dobrá babička, až to stratilo svoje pôvodné čaro. Čo je teda naozaj dosť škoda. Koniec tiež dosť odveci, ale tak čo už. Aspoň prvá polovica bola super, potom to síce upadlo, ale nie až tak hlboko. Takže akurát taký priemer... ()

goni 

všechny recenze uživatele

Pohodova francuzska komedia, ktora mi svojim prostredim velmi pripominala nase socialisticke sidliska. Prijemny humor vobec nie je sileny a je asi sto krat realnejsi ako ten v americkych komediach. Akurat na pobavilo, ze babicka sa utapala v dlhoch a nemala ani na zaplatenie elektriny, lebo dostavala "biedny" dochodok 600 eur :))) [31/2013]. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama