Reklama

Reklama

Avengers: Age of Ultron

  • USA Avengers: Age of Ultron (více)
Trailer 4
USA, 2015, 141 min

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů. (Falcon)

(více)

Videa (57)

Trailer 4

Recenze (1 506)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Z multikina jsem se vypotácel jako patnáctiletej hubeňour z posilovny po prvním silovým tréninku. Tohle je na mě moc. Neumím si užít tu přeplácanou digismršť, už s jedničkou jsem měl trochu problém. Toto bych nazval silně přeslazeným Superbordelem, snad poprvé v životě jsem si uvědomil, ze dnes jde opravdu natočit už úplně vše, ale právě vědomí tohoto me vyčerpává, nudí a odrazuje. Postavy jsou fajn, herci taktéž, i hlášky sem tam dobré, ale ohromná přehršel té megaakce mi leze krkem, ušima a možná i prdelí. Chybí mi mnohem větší kooperace jednotlivých Avengerů mezi sebou a nějaká scéna ozdobená nápadem, místo toho jsem viděl střih kadence Střihorukého Edwarda a většinou změť bojujících barevných postaviček. Takhle ne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když sveřepí zachránci světa a okolních galaxií z nějaké té homixové Ligy vypičenců konečně komerčně narazí na umělou demencí vybaveného, přestrašlivého Transformera s originálním jménem Ultramegagigatron, vygenerují společně jakéhosi spařeného Dekárta, jenž všechny ty tlusté, slaboduché děti a mnohé blahoslavené dospělé v sále vykrmí kalorickou porcí šestákové assbookové filosofie, nu a poté, co si všichni včetně Assgardské mykologie pateticky vyřeší svá traumata a rodinné záležitosti, semelou se vzájemně ve spektakulárním digitálním robobordelu, který kompletně rozmrdá nějaké fiktivní Bulharsko. Na něco, co se tu nekompromisně drápe na přední příčky žebříčků oblíbenosti, mi výše uvedená, naprosto přesná rešerše scénáře přijde natolik artově sofistikovaná, intelektuálně komplikovaná a filosoficky hluboká, že se bojím chodit do kina, protože ta jsou evidentně plná vypláchlých mutantů, srkajících a žvýkajících stejně závadné marginální nepoživatiny, sekundárně produkované investory těchto veleděl. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ó můj bože, dramaturgie tohohle kusu mě zabije. Film je totiž poskládaný technikou, kterou s oblibou hejtuji, a totiž vhozením všech obrazů do mixéru a náhodným poslepováním scének za sebe. Úplně zvysoka kašle na dramatický oblouk, napětí, dávkování nebo stupňování intenzity všeho, jede to prostě na random a nedává to smysl. A taky, a to jsem od sebe nečekala, mi docela hodně vadí, že se všichni čím dál víc chovají jako puberťáci a nikoliv jako dospělí lidé. A nedostatek krvavosti ve světě, kde se trhají končetiny, je taky směšný. Další body, kterým se mi ani nechce věnovat, neboť ten film mi za to nestojí, pěkně popsala kiddo, a dovolím si skončit z kontextu vytrženým citátem Matěje Senfta: "Je však třeba umět rozlišovat mezi realitou, komiksovou realitou a nesmyslem." Ve svém článku popisuje asi ten nejzásadnější průser, a totiž že v tomto filmu se vše řeší silou a nic pomocí intelektu. Sice po večerech doma posiluji a mým snem je mít vyrýsovaná záda jako Hilary Swank na plakátu k Million Dollar Baby, ale schvalovat film, kde ani umělá inteligence nepřemýšlí, tak to tedy ne. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování rozvíjí načrtnutné linie a stíhá varovat před umělou inteligencí. Bohužel trpí dvojkovostí a filmu by bodla půlhodina budování pozadí postav navíc, protože pro samou akci na ně prostě není dostatek času. Ani Ultronova snaha o anihilaci Avengers mi nepřijde dostatečně opodstatněná, ale charizma mu rozhodně neschází. Spader si to užívá. Odbočky ke kamenům nekonečna strhávají pozornost špatným směrem, i když se Whedon snažil vetknout to do příběhu opodstatněně Age of Ultron tím působí jako pouhé předmostí dvojdílné Infinity War, která přijde až za tři roky. Největším tahounem filmu je docela (příjemně) překvapivě Hawkeye Jeryho Rennera v závěsu s antihrdinským Starkem a Bannerem, kteří kazí na co sáhnou. Digitální orgie jsou místy trochu ubíjející, protože se akce snaží věnovat všem postavám. Chemie v kecacích scénách ovšem funguje na výbornou. Jsem docela zvědavý jak pozměněná týmová sestava ovlivní další Marvelovky. Mám radost, že se k něčemu takovému odhodlali. Vize si zaslouží více prostoru. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Více méně musím souhlasit s tímto Honest Trailerem, až na jednu drobnost - mně se tento film líbil možná i o něco víc, než první díl. Ano, je mi jasné, že jsem v menšině, ale na to už jsem si zvykl... Tenhle film není dokonalý, ale to není ani jednička. Nicméně tenhle film musel nám ukázat tak moc (nové hrdiny, nastínit co bude následovat se starými hrdiny) a obklopoval ho tak vysoký hype, že prakticky nebylo možné, aby s ním lidi byli spokojeni. Jsem 100% přesvědčen, že nikdo by tenhle film nenatočil tak dobře, jako právě Joss. Věřím tomu, že když si pustím oba díly pěkně za sebou, tak nějaký "kvalitativní propad" tam nebude a že se mi stále bude líbit druhý díl o něco více, díky už ustálené týmové dynamice, super hláškám, parádním scénám a příslibům věcí budoucích. 100 %. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (139)

  • Hi-tech vychytávka, kdy Captain America (Chris Evans) používá magnety na předloktí k práci se štítem, vychází z původního komiksu. Samozřejmě, že upgrade nemá na svědomí nikdo jiný než Tony Stark (Robert Downey Jr.). (Charpy)
  • Tento snímek je zatím nejdelším z továrny Marvel Cinematic Universe s délkou stopáže 2 hodiny a 30 minut. (Mr.Baboon)
  • Ve filmu je vidět, jak vlak prorazí bariéru, pak ještě stěnu a jede přes celou ulici... dokud ho Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) nezastaví. To je ovšem nesmysl, ve skutečnosti by vlak bez kolejí tak dlouho jet nemohl. (Jan.Kanak)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

Toby Kebell půjde po krku Vinu Dieselovi

28.06.2018

Akční komiks Bloodshot s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile) v hlavní roli se pomalu přesouvá před kamery a nyní bylo konečně taky oznámeno obsazení hlavního záporáka. Postavu nelítostného Axe,… (více)

Black Panther velkolepě ovládl kina

Black Panther velkolepě ovládl kina

19.02.2018

Dlouho to vypadalo, že je značka pro blockbuster to nejdůležitější. Teď se však ukazuje, že je (minimálně) stejně důležitá i péče o ní. Kdybyste se před pár lety zeptali, jestli za první víkend utrží… (více)

Reklama

Reklama