Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (377)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející příběh zpočátku vzbuzoval dojem, že půjde o realistické ztvárnění objevu života na Marsu a nastínění s tím spojených potenciálních potíží a nebezpečí. Bohužel se toto nekonalo a dostalo se nám další z řady zombie vyvražďovaček, kterých jsme už viděli spoustu a které nijak nevybočují z průměrného davu. Tento film bohužel ani nemá ambici vybočit, jenom se tak zpočátku tváří. Velké zklamání! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se od prvního traileru na film těšil , tak jsem neuvěřitelně zklamán,jak slabé to bylo. Po celý film jsem měl problémy se vcítit do děje, do postav, nic to se mnou neudělalo, necítil jsem napětí,nespotil jsem si prdel, prostě jsem jen smutně koukal a čekal na konec a to je při tomhle žánru u mě neodpustitelné, ještě k tomu,když jsem se chvílema i nudil. Škoda, za mě jen průměr. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Všichni se drží tak tak pohromadě. Vyčerpání je značné. Mise končí. Čeká je cesta domů. Nebude krátká, ale konečně uvidí se blízké, své děti, svou postel. Úkol byl jasný, nalézt známky života a přivézt zpět vzorky. Nic zásadního ale z Marsu zpátky na Zemi neodvezou. I když možná jeden z vědátorů něco tají? Nikdo se tu nepokouší o žánrovou klasiku, to je potřeba si uvědomit. Přes všechny neduhy mi nicméně tenhle komorně laděný poctivý vesmírný survival horor/thriller docela sedl. Když si vzpomenu na extrémně pomalý Moon, jehož studie rozkladu osobnosti zaviněná dlouhou izolací kdesi ve vesmírné stanici mě solidně ničila, vrací se na mě myšlenky, zda byl horší, než Boyleův kousek Sunshine, ve kterém forma totálně přebíjela obsah. Tady jsem se prostě chtěl bavit a to mi tvůrci umožnili. Zákeřná bakterie, která napadá krevní oběh posádky, nám umožní vidět pobíhat po Rudé planetě zombie, nenakažených ubývá a tvůrci dokazují, že i s hubeným rozpočtem se dá (když přivřeme obě oči nad přetlakem žánrových klišé) zahrát slušné zombie divadlo. Ve finále ani moc nevadí černobílé charaktery (zbabělec, hrdinný vůdce, vědátorka-mrcha). Já šel spát spokojený!! 65% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Já u těchto filmů mívám problém s tím, že to, co by měli být jedni z psychicky nejodolnějších a nejtrénovanějších lidí planety, jsou v podobných filmech většinou třesoucí se konstituce hrozící sesypáním. Ani k tomu nepotřebují mimozemské organismy. Zde v tomto podání aspoň co do vybavení základny a některých postupů to působí celkem věrohodně, dokonce ani tolik není dáván důraz na hororovou stránku, spíš se to pokouší být thrillerem o lidech v neobvyklých situacích. Problém je v tom, že se to celé seběhne vlastně docela rychle a celkem bez napětí a sympatií pro postavy, až na Schreibera a Romolu Garai. Takový ucházející průměr. Ovšem, po naprosto všech stránkách lepší než Prometheus :) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Poslední dny na Marsu... značný úhyn komparsu. Herci všichni přežili, neb tam žádní nebyli." Aspoň já jsem tam žádné skutečné herce nezaznamenal. Písečná bouře ve sklenici vody, nevyplašila mě, ostatně ani astronauty: "Neboj, Vincente, jsou to jen hromady prachu..." "Z prachu strach nemám." Ale na jedno zhlédnutí ok. Zombíci prima žraví, jen zbytečně hrrr, po pomalém rozjedu filmu vletěli do děje i do základny takovým fofrem, že nebyl ani čas pořádně se začít bát, což při jejich strašidelných držkách byla škoda. Následně únavné "přesuny přeživších z bodu A do bodu B, bodu C, bodu D... a občasné stydlivé záběry na čerstvé zombie" (© PetrPan). Pro zahnání nudy při přesunech nabízím malý zoologic-gender pisskvíz: A) Jméno prvního psa ve vesmíru? B) První Američanka ve vesmíru? C) První člověk, který močil na Měsíci? D) Jméno prvního zombíka na Marsu? E) První zombice na Marsu? ... Zkuste to poctivě, bez nápovědy. Kolik správných odpovědí, tolik hvězd získáváte právo filmu udělit :-)). // Lajka, Sally Kristen Ride, Buzz Aldrin, Goran Kostić (as Marko Petrović), Yusra Warsama (as Lauren Dalby) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama