Reklama

Reklama

VOD (1)

V napínavém thrilleru Uzavřený kruh svede bývalé milence-právníky dohromady velmi vážný teroristický útok. Komplikovaný případ prověří jejich loajalitu. Brzy se navíc ukáže, že v sázce není jen jejich kariéra, ale i život. V rušné londýnské tržnici vybuchne dodávka a rázem je na světě jeden z nejsledovanějších případů britské historie. Pachatel je dopaden a schyluje se k soudnímu přelíčení, které bude sledovat celý svět. Proti sobě stojí dva výjimeční právníci, bývalí milenci (Eric Bana a Rebecca Hallová). Případ se zamotává a vše nasvědčuje tomu, že je do něj zapojená tajná britská policie. Najednou už není v sázce jen kariéra obou právníků. Tady půjde i o jejich životy. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (88)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JDE O NEJVĚTŠÍ A NEJOSTŘEJI SLEDOVANÝ PŘÍPAD V BRITSKÉ HISTORII…“ /// Když mrdne v palici poblázněnejm Pačuáncům, dá se čekat, že někde brzo mrdne dodávka plná trhavin a Farroukh Erdogan se tak může přesvědčit o spravedlnosti a transparentnosti britskýho právního systému. Po nudným úvodu, jenž ovšem slouží k vysvětlení rozdílů mezi neveřejným a veřejným jednáním a fungování soudu při předkládání tajnejch důkazů si na svý přijdou fandové (i fanynky) konspiračních teorií. Lehce napínavý je odhalování důkazů o vině-nevině a celej ten čas příprav na soudní proces, ze kterýho nevede správná cesta, pěkně ubíhá. Chybí mi jen víc prožitků. Zdaj se mi tam takový bezkrevní a ta 4* ze mě nejde. (ani násilím Ahmede!) I když bych s ní problém neměl (jau!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jdou po mně. Neustále! (Kdo? Všichni!). 2.) Prodávám dodávku a chce ji koupit nějakej Arab. Nebo je to Turek? 3.) Thx za titule ,,September“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Čím méně se dočkáme zvratů, o to je tahle konspirace lépe napsaná a až nebezpečně reálná. Je jen dobře, že jsou hrdinové ušetřeni bourneovských kousků, byť závěr měl být přece jen vyostřenější, než byl. To je spolu s ještě asi jedním dalším přehmatem (Velkému bratru prostě neutečete, když se Vám to zrovna hodí) jediná výtka. Na druhé straně mezi klady stojí opravdu skvělá atmosféra, chytré dialogy plné decentně zaobalených výhružek a ústřední dvojice herců sympatická tak, že byste si to s ní dali klidně do trojky(za určitých pevně stanovených pravidel.) 80% PSpoil: Takhle odvážné rýpnutí do nedotknutelných...to se nevidí.. ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Hrozná škoda. Někde uvnitř Closed Circuit se nachází výtečné soudní drama s afinitou ke Ghost Writerovi nebo Tykwerovu Internationalu, ale bohužel to tlačí dolů několik věcí. Nevím, jestli za to může Crowleyho nezvládnuté vedení herců nebo špatně zvolený casting (patrně obojí), ale Bana, Rebecca Hall a většina jejich přicmrdnávačů ze sebe ty dialogy tlačí, jak kdyby dostali jen půlku domluveného honoráře a navíc si tenhle inteligentní thriller spletli s béčkovým akčňákem. To samozřejmě trochu přeháním, ale nevím, proč hlavní roli hraje Australan, kterému britský akcent tak úplně nejde přes pysky, když je na to v Británii tolik kvalitních lidí (ok, Clive Owen nemůže být všude, byť tohle je role přesně pro něj.) Broadbent se to snaží zachraňovat, jak může, ale nestačí to. Dál bych si docela rád přečetl původní Knightův scénář, protože jeho první zhruba 3/4 jsou vynikající, pak se to začne trochu brzdit a konec je vyloženě nezvládnutý. Je pravda, jak už tu někdo tvrdí, že by tomu prospěla delší stopáž, která by z toho pak mohla udělat plnohodnotný procedurál. Přitom řada scén je vynikajících, celé to oddělené vyšetřování Bany a Hallové, kdy se nemohou stýkat a jedou si po svém, je perfektní. Film tohle například nevypráví v delších oddělených blocích, kdy bychom napřed sledovali jednoho a pak druhého, ale mezi oběma poměrně rychle přestříhává a hledá paralely v tom, co oba provádí. Výborné je i stylistické zapuštění záběrů z bezpečnostních kamer do samotného vyprávění. V některých případech tyto záběry nahrazují klasické celky a naopak, ve vybraných scénách jsou postavy snímané ve velkém celku, který upomíná na přítomnost kamer (a pak se např. hladce přestřihne do rozděleného splitscreenu). Fakt jsem dlouho neviděl tak rozporuplný snímek, kde by nadšení rychle střídalo roztrpčený facepalm. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

nevím jak to ta rebecca hall dělá, ale v každem filmu vypadá jak arogantní kráva. Eric naopak opět pohodový výkon. Film předvídatelný od začátku, je to prakticky o tom samém, o čem vyprávějí US filmy o konspiraci ze strany CIA apod. akorát s tím rozdílem že closed circuit to podává z justiční strany. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak jo - a je tu další film z kategorie "non-mainstream", o kterých se dovídám jenom díky zdejšímu profilu a kolonce "oblíbení uživatelé". Přitom veliká-převeliká škoda, tento film, pokud bys se totiž dostal do podvědomí inteligentního dospělého (širšího) publika, musel by být podle mě doceněn daleko víc, než-li současných, mizerných 64 % ! Vezměte v úvahu i to, že nenávidím herečku Rebeccu Hall, ale i tak jsem musel za 4*. Bylo to vážně napínavý, pár much to mělo, ale obecně hodně zajímavý pohled do tahanic v britské tajné službě................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama