Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 3
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (112)

ravalah 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutecne sladky, az je to nudny. Dokoukal jsem to s vypetim vsech sil, ale po cely serial jsem si neodpustil spoustu sarkastickych a detinskych poznamek. Nema to zadny napad nebo pointu, ktera by vas dostala, nema to uzasny scenar, nema to prehledne a pekne boje. I ta romantika je takova nedotazena, i kdyz chapu, ze trinactky z ni budou mit vlhky sny. A i kdyz je tam primo hektolitr slz, neni to vubec smutny nebo dojemny. Pro me je to naprosty a sedy prumer, kdy si na to pristi rok ani nevzpomenu, ze jsem to videl. Pred tim jsem videl novejsi verzi FMA a tohle se s nim nemuze ani v nejmensim rovnat. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání Log Horizonu jsem se vrhla na SAO, protože ty dvě anime byly tak neskutečně srovnávané. Kromě faktu, že hlavní hrdinové uvíznou ve virtuálním světě, to nemá nic moc společného. I ten způsob, jakým uvíznou se liší. Trochu mě mrzelo, že po prvních pár epizodách už můžeme na celou tuhle premisu de facto zapomenout, protože se světem MMORPG se tu skoro vůbec nepracuje. Kdyby to byla jiná dimenze, vyjde to vcelku nastejno. To nic nemění na tom, že první polovinu seriálu jsem si užívala. Pak přišel zvrat najednou to bylo jako koukat na úplně jiné anime. A nutno poznamenat, že minimálně o třídu horší. Na druhou sérii se nejspíš podívám, ale spíš proto, že nemám ponětí, co se z tohohle dá ještě dál vytřískat. ()

Reklama

Gucak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jako pro hráče bylo toto anime povinností. Myšlenka hry kterou hrajete sami za sebe je skvělá. Rád bych jí zažil, ale prosím bez té druhé strany mince. Ta spočívá v tom, že když umřete ve hře umřete i v realitě. Welcome to the new Hunger Games ! O příběh je postaráno. A ta hudba co je použita při bojích :3 ! HUSINA ! I openingy jsou skvělé. Hlavně od Eir Aoi - Ignite. Poslouchám do teď. Doporučuji. 5*. Oblíbené postavy : Asuna, Kirito ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojenie hier a anime je úžasný premyslený ťah. Veľa hráčov pozerá anime a vice versa (a opačne). Celkovo anime Sword Art Online je veľmi kolísavej kvality nie len čo sa týka jednotlivých dielov, ale hlavne toho, že každá séria začína dobre a premyslene a potom druhá polovica tej série je totálna blbosť až niekedy nepozerateľná, zrýchlená, spomalená, nepremyslená, alebo absolútne zbytočná. Takto sa to deje v každej jednej sérii Sword Art Onlinu a potom divák hodnotí celú sériu zle, lebo druhá polovica v ňom zanecháva zlý pocit! Samozrejme ja tu sériu SAO (ako sa zvykne nazývať) sa nesnažím zvoziť pod čiernu zem, naopak ja som celkom fanúšik SAO a dokonca aj jej romantických liniek ...aj prvej série a všade sa nájde nejaká kvalita. Veľa ľudí má za to, že SAO je proste odpad ja si to nemyslím a skôr si myslím, že SAO je príliš veľký mainstream, alebo aspoň toto anime do neho zo začiatku patrilo, ale čo je dôležité jednotlivé série ma bavili z rôznych dôvodov. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

SAO mě naprosto pohltilo prvními dvěma díly, které považuji za masterpiece a nasledně mě ozbrojilo neexistující logikou postav a jejich idiotským chováním v dílech následujících a náhlým stupidním useknutím původně zajímavé zápletky v polovině série, která byla nahrazená zápletkou s strašně plochým a úchylným záporákem. Ani romantická linka mezi hlavním hrdinou Kiritem a Asunou mě nijak nezaujala. Osobně můžu vyzdvihnout skvělé souboje, kresbu a dechberoucí hudbu od mé oblíbené skladatelky Yuki Kajiury. 40% ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze tří závěrečných písní „Startear“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. Druhou ze tří závěrečných písní „No More Time Machine“ nazpívala zpěvačka LiSA, která zároveň nazpívala i poslední „Shirushi“. (CarnTheNunya)
  • Ředitel studia A1-studio, které stojí za vytvořením série Sword Art Online oznámil na anime expu v Los Angeles 2015, že anime bude pokračovat tak dlouho, dokud bude vycházet předloha. (Harroc)
  • Seriál vznikl na základě novely „Sword Art Online“ spisovatele Reki Kawahara. Datování „Sword Art Online“ jako novely publikované na internetu sahá již do roku 2002, samotného knižního vydaní se však novela dočkala až v roce 2009. Seriál nás zavádí do 4 prvních novel, jedenáctá novela byla uvedena na konci roku 2012. (-Victor-)

Reklama

Reklama