Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 955)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jsi pro mě zklamáním, sestřičko. Ze všech sourozenců jsem tě nenáviděla nejmíň.“ Navzdory (nejen) zdejším velmi slušným referencím jsem měl spíš (hodně) nízká očekávání, produktům Marvel Studios se (až na pár výjimek) vyhýbám obloukem. Avšak už po scéně s „tanečkem“ mi něco říkalo, že sledování tohoto filmu pro mě nejspíš nebude utrpením. A nebylo. Komentování technické stránky víceméně přeskočím-kvalita + parádní hudba navozující pohodovou atmosféru a shazující některé přespříliš vážné scény. Se zdejším sci-fi světem a jeho pravidly jsem neměl vážnější problémy, něco mi sedlo více, jiné zas méně, některé odkazy opravdu potěšily (kupříkladu díky vysačce ALFa jsem si hlavní postavu ihned oblíbil). Hlavním postavám jsem fandil tak, jak je pro pohlcení dějem potřeba (i když někdy si divákovy sympatie získávaly poněkud podbízivým způsobem), ale je nutno dodat, že s přehledem nejlepší postavou byl Yondu Udonta, tedy nikdo ze Strážců, jak by jistě bylo záhodno. Vůbec nejzajímavější na filmu pro mě ovšem bylo odlehčování a humor. Nadhled snímku mi pomáhal přežít takřka bez úhony nemálo patosových, přespříliš dojímavých (a také několik romantických) scén, některé z nich sice vyzněly přesně tak, jak to nesnáším (spolu s klišoidním vyzdvihováním „opravdových“ hodnot), ale mnoho se podařilo se ctí zahrát do autu a ještě k tomu pobavit (určitou míru práce s divákovým očekáváním rozhodně oceňuju). A jak už jsem předeslal, nechyběl humor. Pravda, někdy trochu jednodušší a infantilnější, přesto dobře fungující a vtipnými hláškami diváka zásobující (jistě mohl být jejich výskyt ještě častější, ale zasmál jsem se i tak dost). A vzhledem k tomu, že hodnocení s různými aspekty filmu střídavě kolísá mezi 3/4*, právě ta komediální stránka filmu „zachraňuje“ vyšší variantu. „Řekl, že je sice sráč. Ale prý není, cituji, úplnej zmrd.“ – „Věříte mu?“ – „Věřím, že nikdo není úplný zmrd, madam.“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO JE ALE PARTIČKA KRETÉNŮ…" /// Největší debilové galaxie v akci. Směsice sci-fi, akce, podivnýho přátelství a (kupodivu) vtipu v nejzábavnější kravině roku, určený nejen přátelům kačera Howarda, ale celý rodině. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak pomocí gravitace zdrhnout z vězení. 2.) (Já) jsem Groot. 3.) Thx za titule ,,fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Typická zábava pro americký děti. Je to barevný a je to vizuálně nádherný digitální divadlo ve kterým každých patnáct minut slyším kecy o přátelství a rodině. Originalitu každým courem podtrhuje například dvojice strom a mýval, která naprosto vůbec není zkopírovaná z Hvězdných válek, stejně tak jako hlavní hrdina není naprosto vůbec kopie Indiana Jonese a Zoe Zaldana už není modrá protože je totálně originálně zelená, radujme se haleluja. Ze všeho nejvíc se mě líbil ten Ent, ééé teda strom, tvůrci jsou tady přece tak strašně originální, jeho schopnosti a obdivuhodná práce Vin Diesela, který se jeho náročný dialogy musel učit roky, tady je ale nutno poznamenat, že právě to patřilo mezi to opravdu nejvtipnější co film nabízel. Jinak kalkul na pěneženky od začátku do konce. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi 20 minút mi trvalo, kým som sa vôbec chytil. Možno preto, že ten príbeh s verklom, čo môže ničiť celé planéty, už ma fakt zúfalo nebaví. A nebavilo by ma to celé dve hodiny... ale potom sa sympaťáci konečne dajú dokopy a začnú sypať hlášky. A prinajmenšom od úteku z väzenia je to najzábavnejší film roka. Skvostné triky a úplne najparádnejšie finále v histórii Marvelu. We are Groot. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Od STRÁŽCů GALAXIE jsem nic nečekal, jednak proto, že jsem už nějakou dobu nic nečekal od Marvel Studios jako takových, druhak co čekat od adaptace neznámého komiksu, co by chtěl být zároveň dalšími AVENGERS i HVĚZDNÝMI VÁLKAMI (nebere mě ani jedno). A po CAPTAIN AMERICA 2 mi Marvel Studios letos už podruhé vytřeli zrak. STRÁŽCI jsou fajn. Hodně fajn. Scénář i přes přímočarost nenudí, postavy a humor neiritují (byť bránici nezboří), celé je to svižné, nápadité, krásně osmdesátkové a pohodové. A umře tu spousta lidí a vesmír tu vypadá tak čarokrásně, jak jsem to marně čekal od INTERSTELLARU. Marvel Studios pro mě definitivně přestávají být synonymem nudného filmovokomiksového průměru. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (155)

  • Během únikové scény z vězení jeden ze strážných křičí, že "Groota ovládá to zvíře", kvůli čemuž ho zmerčí Drax Ničitel (Dave Bautista), jehož herecký představitel Bautista je bývalý wrestler, který vystupoval pod přezdívkou "The Animal" ("Zvíře"). (mmajjkii)
  • Když Nebula (Karen Gillan) padá z Ronanovy (Lee Pace) válečné lodi, přistane na stíhačce, prorazí čelní sklo, tak prohlásí: "Vypadni!" Tím donutí nešťastného pilota vyskočit. Jde o možnou narážku na slavnou scénu s vrtulníkem ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). (mmajjkii)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama