Reklama

Reklama

LEGO® příběh

  • USA The Lego Movie (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (1 054)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Lego, stavebnice mého dětství. Od jeho příběhu jsem tedy čekal hodně. Bohužel při sledování filmu jsem více vzpomínal na časy strávenými s kultovní hračkou, než že bych si užíval sice bláznivou, ale myšlenkově celkem prázdnou jízdu. Tady už se nedá mluvit ani o product placementu, když je název zboží nejen v názvu filmu, ale celou dobu nesleze ani ze scény. V podstatě se jedná o celovečerní reklamu. To není stížnost. Zrovna u Lega mi to vůbec nevadí, jen bych čekal přidanou hodnotu v podobě chytrého příběhu. Tady zůstalo jen u přehlídky známých postav z filmu, televize či komiksů, což je na 100 minut děje trošku málo. Ovšem nazvat v dnešní době hlavního záporáka Lord Business je trefou do černého. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Lego Movie je zdaleka nejlepší, když se nejvíc vzdaluje ostatním Dreamworks animákům s jejich absolutní nevážností a věčným vršením gagů, odkazů a akce. Lego Movie je nejlepší... když je prostě jen jako Lego. Starosvětská zábava která baví i nejnovější generace, zábava u které se dokáže bavit i dospělý díky nenápadně podsouvané satiře a ke konci i hlubšímu ideovému základu. Ale nejde v tom dost na dřeň, ne dost aby dosáhl absolutna, pořád je to jen nařachaná zábava a ne další Úžasňákovi, navíc z toho nejgeniálnějšího prostředí jaké kdy kdo vymyslel - já na své kostičky lega bolestivě zabodané do holých chodidel totiž vzpomínám s láskou. 8/10 ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemohl by mi někdo dát kus kryptonitu?!“ Moje první zkušenost s mým kdysi milovaným legem na filmovém plátně. Začátek je trochu vlažnější a o zábavu se stará vlastně jen Freemanův Vitruvius. Pak se ovšem film rozjede, na scénu se dostane maximálně stylový Arnetův Batman, přidají se i další postavy a divák náhle sleduje velmi zábavnou (a skvěle ohudebněnou) podívanou s kupou hlášek a narážek (z nich jsou však některé opravdu vtipné jen v angličtině, např. „Rest in pieces!“). Občas tvůrci sází na poněkud infantilní notu, ale třeba takové „spaceship!“ mě upřímně rozesmálo. Co se týče propojení reálného a lego světa, považuju to za dobrý nápad, ovšem jeho zpracování mi už přišlo podstatně méně zdařilé (a souboj nudně dospělého se zábavně dětským na můj vkus vyznívá až moc rodinně, i když k tomuhle filmu to už tak nějak patří a samozřejmě to souvisí i s cílovou skupinou). Kouzelný závěr (duplon!) však napomáhá k celkově pozitivnímu zážitku ze snímku a já i díky němu Lego příběhu přiklepávám slušné 4*. „Zdravím vespolek. Neznáte mě, ale jsem v televizi, takže mi můžete věřit.“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak po tých nadšených až adorických ohlasoch na snáď jediný vizuálne originálny film v našich multiplexoch som predsa len očakával o niečo viac. Asi úplnú dokonalosť (alebo čistý dadaizmus), ako hlavný záporák filmu. Problém je v tom, že síce je extrémne otrepaná zápletka veľmi rafinovaným spôsobom podaná v novým štýlom, ale stále je to len extrémne otrepaná zápletka. Výhodou naopak je, že aj pokiaľ ste už zhnusení z popkultúrnych odkazov v každej súčasnej komédii nie len pre deti, vo svete lega je tento prístup adekvátny, keďže jednotlivé sady stavebnice vznikajú podľa jednotlivých filmov. Niektoré momenty sú vynikajúce, lenže ja som očakával túto genialitu asi v každom zábere a myslel som si, že v nich budem môcť potom hľadať viacero plánov. Niekedy to funguje, ale väčšinou sa pozeráme na smršť trikovej akcie v štýle Transformers. Lego však kopíruje aj iné filmy, ako jeho svet obsahuje a nijak zvlášť to neprekáža, pretože po nich preberá aj ich myšlienky do svojho zaujímavého nového filmového sveta. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...KDY JEDINEČNÝ SE ŽLUTÝM OBLIČEJEM KOUSEK ODPORU OBJEVÍ V ÚKRYTU V PODZEMÍ A SPOLEČNĚ S UŠLECHTILOU ARMÁDOU CELOU NAŠI ŘÍŠI SPASÍ...“ /// Tak tohle je totální uchylárna! (skoro jako když koukám na ty japonský kokotiny!) Film vo Lego® postavičkách, udělanej z Lego® kostek. Budiž. Emmet je vobyčejnej průměrnej chlap (typizovanej stavební dělník) a mluvilo se vo něm v proroctví. Ovšem pak začnou lítat Lego® střely, Lego® mozek, Lego® voda, Lego® prach, Lego® výbuchy a nesmí chybět ani Batman (Lego®). Květnatý řečičky… vlastně ne – spíš kraviny vypouštěný Lego® úst. A taky plno hloupejch nápadů, který zachráněj svět. Jako bonus hezký poselství o výjimečnosti (hned po spoustě filmovejch vodkazů!). Bezva nápad! To se kurva cení! Že děcka? A dospěláci? Vy mazejte do hračkárny! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V neděli beru parchanty na Legopárek. 2.) Toužím po světě, kde by spoustu problémů vyřešil odlakovač. 3.) Thx za titule ,,.Bac. a Araziel“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (72)

Zajímavosti (50)

  • Tvůrci filmu uspořádali v souvislosti s filmem soutěž, kdy lidé mohli postavit z Lega jakoukoliv bláznivou věc. Tvůrci poté vybrali tu nejlepší a zakomponovali ji do filmu. (Moloko_El)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama