Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (188)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to podle Leonarda, ale v seriálu jakoby hrál druhé housle a když už se dostane do popředí, tak je to bolestivá podívaná i díky hereckému výkonu Rileyho, je jak kdyby si malý kluk hrál na génia. .. Dokud se z tohoto seriálu nestane dospělá podívaná, tak se podle mého bude topit v průměrnosti, průměrnosti která si hraje jako Riley na génia. .... HODNOCENÍ: 68% (3*) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Da Vinci bol skvelá osobnosť, ale určite si radšej pozriem akýkoľvek dokument, než tento nadmieru fiktívny seriál, príbeh čisto vymyslený, produkcia varila z niektorých známych poznatkov a vymyslela si príbeh. Niekedy dokonca protichodný k skutočnosti. Hlavne tam musí byť veľa sexu a Leonardo ako známy homoš tu obcuje pomaly s každou slúžkou. Historicky nulová hodnota, dokonca tu máme Draculu, kopije osudu a ďalšie nezmysly. A tam kde chýba dej, dajú erotiku. ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když smícháte seriály Sherlock a Borgiové/Tudorovci s nádechem Assassins creed... vznikne Da Vinci's Demons. Seriál si ze všech jmenovaných seriálů bere jen to nejlepší.Sherlockův charakter povahu a dedukce. Od Borgiů/Tudorovců zase církevní intriky a vraždy. Pokud vám u Borgiů/Tudorovců vadilo málo akce a spoustu keců, u Da Vinci's Demons jsou tyhle intriky prokládány velmi zábavnou akcí a dobře zvládnutými "sherlockovskými" dedukcemi.Výsledný seriálový mix se tak stává velmi zábavný. Po první sérii nastoupil skvost bez jediné chybičky nebo slabší části v podobě série druhé, která všem divákům přinesla naprosto stoprocentní, promyšlený a ničím nerušený zážitek v krásných lokacích s excelentními hereckými výkony a dějovými zvraty. Škoda, že se kvalita nepodařila udržet i do třetí série, které ke konci docházel dech, avšak finále bylo nakonec uspokojivé. Celkově 4* 82% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Multi-tasking Da Vinci, jak ho neznáte. Pro někoho možná pobuřující ztvárnění života renesančního génia v jeho ranějším období života, ale pro mě se jedná o zajímavě pojatý experiment hrající si s vizuální stránkou seriálu, tak i s možnými (i téměř nemožnými) technologickými vychytávkami, které se zrodily v Leonardově nadčasové mysli. Pokud vás neodradí pilotní epizoda svým stylem, tak vás čeká další vydařený historický snímek, zařazující se do čestné společnosti všech těch Tudorovců, Římů, Vikingů, Borgiů.... Aneb studium "historie" ze zábavné perspektivy. ()

erased 

všechny recenze uživatele

I přes téměř paralelně se odehrávající sérii Borgias se Goyerův nový výtvor nesnaží konkurovat jim, ale spíše vypadá jako kombinace americké obdoby moderního Sherlocka a druhého dílu herního Assassin's Creed. Na historii se zde totiž z vysoka kašle a víc než na cokoli jiného se hraje na efekt. Efekt je to sice zatraceně levný, jen málokdy se vytáhne nad kýč, klišé a dnes už, zdá se, nutnou erotiku a krev, avšak dohromady je to tak šílený koktejl, navíc tažený výborně zvolenými charismatickými herci, že z letošních premiérových sérií vychází nová vlajková loď Starz co do zábavy asi nejlépe. A pokud se bude i v dalších řadách tahat za vlasy podobně jako v dílu s karpatským knížetem nebo tajnou vatikánskou knihovnou, rád je budu Goyerovi žrát dál. Po druhé sérii mi však nezbývá, než hodnocení snížit. Její předchůdce totiž co do vyprávěného příběhu vychází jako pouhý úvod, zatímco pokračování už se naplno pouští do samotného příběhu... a v zábavě i poutavosti selhává. Zdejší dosud relativně zábavná italská politika se už zdá se vyčerpala úplně a je tak zkratkovitá, zabírá tolik času, a zároveň je pro hlavní děj naprosto irelevantní, že už vypadá jako pouhá berlička tvůrců pomáhající odpoutat pozornost od podobně nezvládnutého dobrodružství Da Vinciho v novém světě. To se totiž věnuje podivným zkouškám a rituálům, zatímco cesta i samotné strasti v neznámém světě a nadšení z objevování nepoznaného jako by byly stejnou samozřejmostí jako nákup na florentském trhu. Vzhledem k pojetí seriálu je to sice nejspíš logické, ale nic to nemění na tom, že vše, co se v Macchu Picchu stane neuvízne v paměti tolik jako originálně přehnaná renesanční odysea, ale spíš jako otravné oddalování jakéhokoli posunu v zápletce. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)
  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama