Reklama

Reklama

Vikingové - Série 4

(série)
všechny plakáty
Trailer 2
Irsko / Kanada, (2016–2017), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Ragnar se léčí ze zranění, která utržil v bitvě, a získává nečekaného spojence. A zatímco ti, kdo zůstali v Paříži, očekávají Ragnarův návrat, musí on čelit spiknutí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (58)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná jsem na seriál příliš mírný, ale nižší hodnocení bych dával s těžkým srdcem. Na to, že se zdvojnásobil počet dílů, se o rozmělnění kvality nedá mluvit. Stačí si vzpomenout na ty nejvýraznější momenty této řady, které u mě stojí po boku toho nejlepšího, co seriál v minulosti předvedl, a je jasné, že se o žádné dojení nejedná. Navíc si tvůrci zaslouží obrovský palec nahoru za odvahu, za to, jakým způsobem přistupují k postavám, a za předávání pochodně. Už kvůli tomu nedám na seriál dopustit. (Netflix) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série se dělí na 2 části. S tím, že začátek ve Wessexu celkem ušel, ale hned potom neásleduje poměrně nudná část zaměřující se na Rollův vztah, Bjornův test muže a Ragnarovo feťácké zoufalství plné prazvláštní výplně a nezajímavých scén. Považuju je za velice slabou a bezvýznamnou část seriálu a ohodnotil 2*. Naopak Druhá část 11-20 epizoda šly hodně nahoru a přirovnal bych je kvalitou ke třetí sérii 4*. Zde se nachází Ragnarova osobní pomsta a především jeho opětovné shledání s králem Ekbertem bylo nesmírně dojemné. Celkově tedy dávám 3 hvězdy. 70% ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uměle natahovaná nuda s mnoha absolutně zbytečnými linkami o které nikdo nestojí. Napětí ubylo, akce ubylo a posledních pět dílů je neskutečně ubíjejících, až díky této řadě dokážu ocenit řadu třetí. Tohle mě opravdu zklamalo, ono nádherně vyhovovalo krásných deset dílů, ale ne, natáhneme to na dvacet dílů a přidáme vatu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4a.série: ** ta je ve znamení úpadku :(. prakticky šest epizod z deseti se nic neděje a děj se dělí na 4 linie, kdy dvě se prakticky vůbec netýkají Vikingů (to že se o nich občas promluví nic neznamená). Cítím se podveden a série mě začíná nudit. To jako nemají o čem vyprávět??? To jako všechna "tajemství" už byla objasněna? Korunu tomu dává idiocie s jakou začínají Vikingové vystupovat. Takhle se chová národ dobyvatelů? Navíc ten závěr série... Už jsem na to moc starej... série by si zasluhovala konec. 4b.série: ** série z ničeho nic začala pokračovat (dle mého názoru pátou sérií), nicméně autoři se rozhodli přidat jednou tolik epizod do té stávající. Ne že by se nějak použili z předchozího. První polovina je jen plácání se v rozlitém mléce a druhá nabere neuvěřitelný spád (no dějou se věci). Závěr série je opět tak trochu ne-závěr a začíná mě rozčilovat jak si série neumí najít kam patří (je to jakože děsně realistický, nebo tam poletují duchové a věštíme budoucnost z olíznuté ruky?). Za sebe říkám smutné. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnaní so štartom sú tie 4* za štvrtú sériu nie úplne v poriadku, ale zažili sme už iné prepady. Vikings sa nie len že nijako zvlášť do žiadneho ani len náznaku bahna neprepadli (iba občas zakolísali), dostal som naviac chuť pokračovať v sledovaní tohto seriálu aj po Ragnarovom odchode (kto ma prekľaje za spoiler je ignorant) - čo mi napríklad pri takých Narcos nehrozilo a hroziť nebude. A keď sme už pri tom ignorantstve: neverte prázdnemu exhibicionizmu mudroškov! Nie je to predsa prísne historický seriál (takým pri popisovaní legendárnej Ragnarovej doby ani nemal byť ako), zároveň ale nepodsúva divákovi nezmysly do neba volajúce. Jeden príklad za všetky - ťažkanie si nad upravenými ohanbiami vikingských žien... Nuž dotyční "naslovovzatí odborníci" asi nikdy neprečítali ani len mládežnícke publikácie o Vikingoch. Dozvedeli by sa totiž, že ony (a iste aj oni) v rámci ich na svoju dobu nadštandardných hygienických návykov používali aj pinzety. Čím netvrdím, že si nimi upravovali zrovna pipiny, ale skrátka si na svojom vzhľade dávali zvlášť záležať ... to len tak na okraj. Vikings je skrátka parádny historický výlet do svojej doby, ktorý si dovoľuje iba toľko, koľko si v rámci takto nastaveného stvárnenia dovoliť môže, prípadne toľko, koľko si v rámci dramatizácie v konečnom dôsledku dovoliť musí. V stvárnení doby, vzťahov a konfliktov necucá z prsta. A mne to takto bohate stačí. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba ve 14. minutě, kdy se tahají lodě na vrchol skály, je slyšet česká věta: „Dávej pozor.“ (Isador)
  • Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní. (cze.Oi)
  • V epizodě se objeví zpěvák a skladatel Einar "Kvitrafn" Selvik známý z hudebního projektu Skuggsjá a Wardruna, jehož hudba v seriálu často zní. Vidíme ho hrát na buben a zpívat při odjezdu vikingů do Francie. (Korkyist)

Reklama

Reklama