Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 4
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (680)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů. Will Graham (vynikající Hugh Dancy) má neobvyklý dar, díky naprosté empatii je schopný se vcítit do myšlenek jakéhokoli vraha. Nakonec se ale přece jenom objeví jeden, který Willovy schopnosti otestuje až na samou hranici. Bryan Fuller má očividně slabost pro smrt. Jak v Dead Like Me, tak v Pushing Daisies, smrt byla ústředním motivem, v obojím často absurdní a vyhrocená, většinou fascinující, ale především vždycky politá pořádnou porcí humoru. Zajetou tradici humoru v Hannibalovi Fuller opouští a vydává se probádat její podstatně temnější aspekty (a já tak s jistotou můžu říct, tenhle seriál patří mezi nejznepokojivější, co jsem kdy viděl). Naštěstí ale neopouští svůj rukopis jako takový. Psychologie postav je propracovaná a vymazlená k dokonalosti a dynamika vztahu ústřední dvojky neztrácí dech po celou dobu seriálu. Objevuje se zástup Fullerových oblíbenců, rozkošná Caroline Dhavernas (Jaye z Wonderfalls) tady klofla rovnou hlavní ženskou roli, ale objeví se mnoho dalších, jako Ellen Muth (DLM), Raúl Esparza, Ellen Greene, Gina Torres, Molly Shannon (PD) či Eddie Izzard (Mockingbird Lane), k tomu se přidává nádherný (byť mnohdy šokující a odporný) vizuál, a nemám tak moc nač si stěžovat. Paradoxně možná to, co ostatní láká a baví nejvíc, mi brání jít s hodnocením ještě výš. Nepovažuju se za zvlášť citlivého diváka, taková série Saw mě vždycky bavila, Hannibal ovšem nejednou otestoval můj žaludek, nejen násilím vizuálním (ač taková instalace z 2x05 mě ve snech chvilku strašila), ale především tím psychologickým (kupříkladu díl 1x04, případně osud Dr. Gideona), skutečně mám problém pochopit rating 14+, já se dívat na Hannibala ve čtrnácti, dnes a denně bych se probouzel s křikem. Po úplném finále seriálu převažují jednoznačně kladné dojmy, v případě možného obnovení na další řadu už ovšem při sledování nic nejím... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Po třetí EP musím uznat vynikající atmosféru, přímo elektrizující :) Pro mě byl pátý díl absolutně vrchol, drsný, nechutný...ale byl :) Snad jim tempo vydrží. Myslel jsem si, že první série byla vrchol ale co scénaristi zatím předvedli ve druhé sérii, klobouk dolů! Konec druhé série má jedno z nejdrsnějších a nejbrutalnějších zakončení seriálu jaké jsem kdy viděl. Smekám před scénaristy. Vypadá to, že třetí série, která se nese v hodně pomalém tempu bude smrtí tohoto seriálu, bylo oznámeno zrušení seriálu, to bohužel zamrzí po dokonale kruté první a druhé sérii. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

USA má (polovina proti době před 20 lety) za loňský rok necelých 15.000 vražd. Z nich spáchal dvě třetiny Hannibal Lecter, zbytek jeho zmanipulovaní pacienti. Skvěle vybraná titulní postava, jen tak někdo mu výkonem nestačí držet krok, jakkoli jsou výborní i jiní. Čili, tím lépe pro reálný vztah Hannibal versus ostatní. Preciznost a zásadovost, schopnost okamžité analýzy a reakce. A místy překombinované úmysly v úmyslech, způsobující ještě větší odklon mysli od reality... Což je vlastně OK, tak se to má nejspíš brát. Vynikající stylizace opět surreální -- třeba květiny, houby, med a další pochutiny pěstované na mrtvolách, výtvarná stylizace příběhu projevující se důsledně kontrastním oblečením Hannibala kontra Willa (doplňkové barvy), estetika tekutin, barokní aranžmá... Vpodstatě jediný úkrok ze světa Hannibalů Hopkinsových, které seriál dost ctí, je pocit přítomného času v příběhu, tím myslím, že je zjevně aktualizován do 21. století (přinejmenším mobily, webovky F. Lounds atd.), což trochu neštymuje s původní časovou linií. // Třetí série: všichni měli špatný trip a žvanili a žvanili a žvanili a žvanili. Shovívavě jen jedna hvězda dolů. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělého Madse, tak by to byl čistokrevnej průjemnej seriál, takhle si mě to získalo, ale přeci jen nesmrtelnost většiny hlavních postav, skoro až sexuální touha mezi Hannibalem a Willem, kdy člověk čeká jestli se oprcaj, nebo zabijou, bo obojí, řešení mordů stylem "Prostě to vím" a jako bonus seriál vše tak překombinovává, jak českej nároďák v útoku (což znamená milion přihrávek a žádnej gól, páč nikdo nestřílí) to vše mě na seriálu neskutečně sralo. Já si tak čistě užívala, když byl na obrazovce Mads, kterej má vlastně všechny rád, některé na talíři, jiné jako budoucí menu. Willíkovi když začne okázale mrdat, tak je to celkem prima, no ze záporáků bych vyzdvihla asi Červenýho draka, borec to zahrál na pána...nebo na draka? Prostě to zahrál dobře. Prasečák si dal orál s úhořem, holky se nám polesbily, soukmenovkyně byla šukézní a Hannibal s Willem asi koukali na Bod zlomu a dali si skok důvěry. Každopádně to nějakým zvráceným způsobem baví, jelikož Mads je prostě nádherný exemplář sociopatické, sadistické svině se sexapýlem. Už se těším až zkusím nějaké recepty. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Konečně se na současném americkém kriminálním seriálovém poli urodilo! Po všech těch Kriminálkách já nevím odkud a dalších lehce zaměnitelných seriálech přichází sám velký Dr.Hannibal Lecter a vy, pokud znáte alespoň trochu problematiku z pera Thomase Harrise (z jehož Červeného draka seriál taktéž čerpá, nebo na něj aspoň odkazuje), budete si nad tímto vrnět blahem. Nesouhlasím totiž, že by se měla filmová a seriálová produkce asi nejznámějšího kanibala separovat. Ono totiž stačí znát předchozí filmy a každé takové pomrknutí na ně tu vám vykouzlí automaticky úsměv na tváři (hlavně závěrečná scéna). Co se týče obsazení, nemám nejmenších výhrad, Hugh Dancy je jako silně rozedraný kriminální specialista přesvědčivý- a to každým dílem čím dál tím víc, Laurence Fishburne, jakožto policejní šéf, zas vyrovnanost sama. Ale nad všemi ční Mads Mikkelsen jako sám kanibal Hannibal, už jen díky jeho neuvěřitelně charismatickému hlasu doporučuji rozhodně originální verzi. A pak je tu ještě Gillian "Scully" Anderson, ke které snad jen tolik, že jí to pořád neskutečně sekne :-) Spíš psychodrama než horor, ale rozhodně nadprůměrně kvalitní seriál. ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (47)

  • Zajímá vás, co to Hannibal (Mads Mikkelsen) pořád kreslí? Je to Florencie, kterou si vybavuje pomocí své fotografické paměti. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Po většinu úvodního setkání s Hannibalem (Mads Mikkelsen) drží Will (Hugh Dancy) složku o "Zoubkové víle" vzhůru nohama. V jednom ze záběrů je ale vidět otevřená nahoře. (MsUtahraptor)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama