Reklama

Reklama

Sakurasó no pet na kanodžo

(seriál)
  • Japonsko さくら荘のペットな彼女 (více)
Japonsko, (2012–2013), 10 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hadžime Kamošida (komiks)

Kamera:

Júki Kawašita

Hrají:

Jošicugu Macuoka, Ai Kajano, Mariko Nakacu, Nacumi Takamori, Takahiro Sakurai, Jui Horie, Ajako Kawasumi, Nao Tójama, Mucumi Tamura, Júki Ono, Satoši Hino (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Romantická komédia zo stredoškolského prostredia sa sústredí na študenta Sorata Kandu, študenta druhého ročníka, ktorý žije na koľaji pre problémové deti v škole SORAT v Sakurasou. Jedného dňa sa do Sakurasou presťahuje Mashiro Shiina - roztomilé dievča a geniálna umelkyňa v jednom.
Sorata si myslí, že je to práve on, kto by mal Mashiro chrániť pred čudákmi v Sakurasou. Mladučká Mashiro sa totiž o seba nevie vôbec postarať. Tak napríklad, jej izba je jeden veľký chaos a mimo domu sa všade stráca. Soratovi kamaráti mu pomôžu aby sa stal majstrom v starostlivosti o Mashiro. A tu sa začína príbeh obyčajného chlapca a nadaného dievčaťa, ktorí musia žiť spolu ako "pán a jeho maznáčik". (Carol Pifková)

(více)

Recenze (20)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Seriál, který obohatil mou sbírku výroků o několik dalších vypečených kousků. Nicméně váhám, kam je zařadit na škále mezi jednoduchými, naprosto blbými (viz Lunetičí „vidět stromy a slunce, co svítí na domy“) a jednoduchými, naprosto geniálními (viz Major Monogramovo „to jsou naše zvířátka a všechny naše jsou“). Asi je nechám úplně mimo hodnocení, neboť Shiino „důvěřuji kalhotkám“ a Jinanovo „nikdy nezažiješ svých 15 minut, když nebudeš anál“ (podle českého překladu tedy) mi připadají zcela nezařaditelné. Seriál mi dal nejen tyto výroky, ale navíc jsem se přiučil perfektní obranu proti ukecaným důchodcům, co člověka vždy tolik zdržují („copak, přišel jste mi říct svoje poslední slova?“). Jinak se jednalo o seriál vtipný, který nenudil a pěkně odsejpal, teda až na poslední tři čtyři díly, kde byly výše uvedené kladné stránky nahrazeny zdlouhavostí a nesmírnou sentimentalitou. Také námět potěšil, určitě se lépe dívá na mladé, kteří se snaží něco vytvořit v umělecké oblasti, než na ty, kteří pouze řeší kdo, kdy, s kým a kolikrát. Tím nechci říct, že by seriál byl antierotický, naopak, zejména v prvních dílech se autoři ve snaze nalákat diváka celkem překonávali (Shiina patřila k sektě zapřisáhlých nudistů a scéna porovnávání prsou v lázni měla také hodně co do sebe). Tím plynule přecházím k vytýkání drobných nedostatků. V některých záběrech nevychytali animátoři úhel pohledu, např. Shiina měla v nahé scéně zakryta ta nejzajímavější místa rohem stolu. Taky logika kapku pokulhávala, když vynechám ten milostný veletoč v posledních dílech, tak je nesmysl, aby ten nejvlasatější kluk seriálu jedl tolik rajčat. Neboť jak známo, jedno rajče způsobí nenávratné vypadání cca stovky vlasů. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno se silným sebezrapřením. Je to děsivě neoriginální, tvrdohlavé a na to, jak se mě to slabě dotýkalo, tak i dost ubrečené. Nápad sociálně nespolupracují a přitom talentově nadané postavy, která funguje jako katalyzátor je i slibný, ale bohužel hrozně nevyužitý. Ono to nakonec není ani moc relevantní, protože postavy trpí pro anime poměrně klasickým citovým neduhem: Dělám všechno pro to, abych ti ukázal, jak tě miluju, ale ty jsi prostě slepý jak patrona a překvapený při každém vyznání. Když pak na základě těchto nedorozumění vznikají opakovaně infantilní, trapný a řvavý výlevy plný slz, kdy se z termita dělá velryba, tak mi nervy stárly rychlostí zvuku. A víte, kdo nakonec nejvíc ostrouhá? Ti romantici, kteří čekají nějaký šťastný konec a rozuzlení. Koho si náš středoškolák vybere (zajímal by mě nějaký průzkum; já jsem pro praktičtější sympaťandu)? To by se za 24 dílů mohlo stihnout, ne? Hm, prý ne, je mi líto a to *ehm ehm* je tu fillerů doslova na rozdávání. Zaujaly mě nakonec nejvíc ty více vedlejší postavy (Jin + šílená Misaka) a co mě ve fnále hodně mrzí, je nevyužitá říležitost lidi více zatáhnout do víru a světa malování. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční pojetí středoškolského příběhu, kde se bere v potaz veškerý život studenta a není pouhým smýšlením o druhým pohlaví. Zaprvé velice humorné situace, kdy se člověk baví od začátku do konce, co je to tam za blázny. Zadruhé nádherně poukazuje na život různých tvůrců (ať už jsou to umělci nebo programátoři aj.) - jejich ambice, zklamání, radosti z úspěchů a snahy překonat sám sebe. A v neposlední řadě samozřejmě život s určitou skupinou lidí, kdy si vytvoří silná pouta mezi sebou a nakonec stejnak všichni vystudujou a budou se muset "rozloučit". ()

Kontractor

všechny recenze uživatele

Sorata je mladý student, který je díky své starostlivosti o opuštěné kočky donucen bydlet na ubytovně, která je vyčleněná pro kritické případy problémových lidí. Jednoho dne dostane do péče krásnou dívku, jenž je neschopná pohnout prstem (jako by vylezla z aristokratické rodiny 17. stoleti) a tak začíná slet ecchi vtipu a trapných okamžiků jimiř si musí projít, aby jak se domnívám nakonec získal lásku oné děvy. Autoři trefně míří na otaku komunitu, jinak bych neviděl důvod proč každá z postav v ubytovně dělá něco v onom odvětví. Zatím nic moc, ale díl, dva tomu ještě dám. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Sakurasou no Pet na Kanojo je milé anime, ktoré keby má menej dielov nič "zlé" by sa nestalo, ale aj 24 sa dá nejako prežiť ak sa Vám zapáči okamžite, ako sa s ním stretnete ak nie nezvládnete to dopozerať, lebo toto celé by sa dalo spraviť na 10 dielne anime. Sakurasou no Pet na Kanojo sa zo začiatku snaží hlavne zaujať širšiu základňu divákov ponúkajúc nejaké vtipné scénky, predstavovanie hlavných hrdinov a teda sa snaží zaujať diváka a to je možno aj na škodu. Ďalšia vec prítomná je toto anime dosť nevhodne ecchi a teda tak trošku miery do erotiky, ale ak ste muž snáď to ako fanúšik anime zvládnete, ale musím, že trošku prehnané to je. Ak toto všetko dám na bok tak anime je dosť kvalitné, aby zabavilo a potešilo svojho diváka. Toto anime je hlavne milo romantické a nápad, charaktery a všetko dáva určitý zmysel, ale má bohužiaľ chyby, ktoré som vymenoval ak na ne zabudnete dá sa brať ako oddychové anime s istými prvkami pri, ktorých sa treba zamyslieť, alebo trošku aj trápiť. ()

Galerie (623)

Reklama

Reklama